Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (1 905)

plakát

Nosferatu (2019) (seriál) 

Komentář obsahuje spoilery. Může mi někdo vysvětlit, proč ty předlohy nedodržují?!? Nejprve u Kinga a teď už i u Kinga Juniora. Příklad: 1. polovina 1. řady seriálu "Mr. Mercedes" byla asi tím nejlepším zfilmováním Stephena Kinga, jaké jsem prozatím viděla. Proč? Držela se předlohy. Pak začali vymýšlet hovadiny, měnit věk a motivy postav, vymýšlet nové zápletky a výsledkem byl pomalu adept na odpad!. Podobně je na tom bohužel i Hillova "Vánoční říše". Ne vše mi vyloženě vadí, některé změny mě i potěšily (více prostoru pro Maggie, romantický vztah s Tabithou, vymyšlené postavy servírky na bruslích a Muže s hodinami...), většinou jsem ale hlasitě mlaskala. Proč má Manx jen jednu dceru namísto dvou? Proč nemá Uličnice kamarádku, ale kamaráda? Proč mění Millie strany? (...) A přichází těžší kalibr. Proč je Uličnice od začátku dospělá?!? (Co by téměř vysokoškolačka asi tak dělala ve Vánoční říši?) Proč otěhotní s jakýmsi Craigem, když v seriálu ponechali postavu Lou Carmodyho?!? Proč odpravují postavy jiným způsobem než v knize, popřípadě proč je neodpravují?!? Proč nemají problém ukázat děti vraždící tuláka, ale masakr na pumpě vynechají?!? Proč dělají z Manxe ve 2. řadě Terminátora?!? Proč agenti FBI ani neodeberou vzorky krve z místa činu?!? Proč to musí mít oproti předloze takový happy-end?!? "NOS4A2" je opravdu jen "Based upon the book by Joe Hill", a i když mě na jednu stranu mrzí, že byl po 2. řadě zrušen, je to nejspíš dobře, protože dalšího "Pana Mercedesa" už bych asi nezvládla... S01: 3*. Pomalejší / nudnější rozjezd, zbytek série jsem si ale docela užila. S02: 2*. Roztahané, pozměněné, nelogické. Ale Zachary Quinto byl skvělý Manx.

plakát

Jestřábí žena (1985) 

Jemu se za rozbřesku vrací lidská podoba, Ona se stává jestřábem - historická romantická fantasy klasika.

plakát

Očista navždy (2021) 

Komentář obsahuje lehké spoilery. Nebudu tvrdit, že se jedná o mou nejoblíběnější hororovou/thrillerovou sérii, ale mám ji ráda. Líbí se mi, že každý díl posouvá "příběh" o kousek dál, a i když už je samotná Očista trochu okoukaná, již podruhé se motáme kolem uprchlíků a ve druhé polovině to celé připomíná spíše post-apokalyptického "Mad Maxe" než "Očistu", pořád jsem se bavila. Asi nejvíc mi na pětce vadilo to ubíjející klišé. Texas je jako vystřižený z posměšné učebnice, nechybí správňácký tatík, charismatický blb, který se otočí o 180°, dcera rančera pokukující po mexickém honákovi, těhule těsně před porodem a samozřejmě zlí běloši a hodní uprchlíci. Upřímně, měla jsem "Očistu" raději, když se masakroval každý s každým a pleť byla všem šumák, ale hlavní uprchličtí protagonisté jsou překvapivě sympatičtí, takže i když se jedná o 103 minut dlouhou anti-trumpovskou agitku, dá se to s trochou dobré vůle zkousnout. Škoda té přeslazené pohádky v závěru (brala bych víc úmrtí), ta ironie Mexiko-USA-Mexiko je ale tak jako tak cool.;-) 3,5*.

plakát

Nebezpečné vztahy - Seznamka (2019) (pořad) odpad!

"Za co, Pane Bože, za co, trestáš tento prostý lid?" Osvětlí mi někdo důvod vzniku tohoto televizního Soukup/Musil exkrementu? Mám chuť si jít pustit Slávka a Markétu - tak strašné to je.

plakát

Halloween: H20 (1998) 

Nebála jsem se (to se stává málo kdy), nebavila jsem se (to se stává častěji) a dokonce jsem ani nebyla zhnusená z postavy Michaela Myerse (to se stává často). Pár slavných ksichtů, jinak ale "zbytečný" díl a třetí hvězda je opravdu jen za Jamie Lee Curtis, kterou miluju, a která nebyla v Dýňové sérii nějakých 15 let.

plakát

Milovník po přechodu (2017) odpad!

Nevím, možná jsem měla špatný den, ale pro mě vulgární nekoukatelný hnus.

plakát

Divočáci (2007) 

Čistý průměr. Být chlap ve středních letech, který miluje motorky, tak bych asi "Divočáky" ocenila víc.

plakát

Obhájce (2011) 

Ruka ruku myje. Znepokojivé, smutné a hrozné, ale nejspíš pravdivé (žádného obhájce reálně neznám). McConaughey opět výborný a je k nevíře, že Brad Furman, člověk zodpovědný za tragickou "Hru na hraně" (*), dokázal o pouhé dva roky dříve stvořit tak atmosférický snímek. Závěr trochu klišé, ale odpouštím.

plakát

Aféry - neuvěřitelné životní příběhy (2016) (pořad) odpad!

Upřímně, na "Nebezpečné vztahy" se dívám, protože se u nich vždycky neskutečně pobavím nad fantazií scénáristů, ale co se "Afér" týče, ty nedávám. To je úplně jiná liga, na ty už může opravdu koukat jen inteligentní člověk se sklony k masochismu, případně dement, který se v nich najde, a kterému je pořad (nejspíš) určen.

plakát

Odvolací soud (2019) (pořad) odpad!

"Soudkyně Barbara" a "Soudce Aleksandr" jsou zábavné odpady!, "Nejvyšší soud" je nudný odpad!, ale tohle, tohle je vážně NĚCO. Bizardní behind-the-trial-scenes s Panem Domácím, Afektovanou Nánou a Předsudkovým Jardou, kteří mají za úkol rozhodovat, a s právními zástupci, kteří spolu o pauzách řeší soukromé věci, patří mezi totální dno Soukup TV (spolu s "Aférami" samozřejmě, to je taky masakr).