Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (206)

plakát

Toulavé house (2013) (TV film) odpad!

Tohle snad ani není dokument. Sice se o panu Jaroslavu Haškovi něco dozvíme, ale z 50-ti minutové stopáže je jich informativní povahy sotva deset a zbytek je jen paskvilní přehršel hloupých re-konstrukcí opusu Karla Steklého a snahy o jakousi invenci v dokumentárních postupech, které jsou ale spíše jen známkou toho, že resisér je retardovaný a sám se snaží o jakousi sebestylizaci do Haškova anrachistického kléru. Volovina.

plakát

Tajemství života KHM (2010) (TV film) 

Inu, o Máchovi a jeho životě se v tomto dokumentu dozvíme mnoho; ať už zajímavého, nebo něčeho, co nám v paměti oživí některé dávné znalosti. Formou a podáním těchto informací je však tento dokument děs, takže se připravte na to, že ho bude potřeba trochu přetrpět (hlavně šíleně přeteatralizovanou hudbu). Podívat se můžete zde : http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10267557528-tajemstvi-zivota-khm

plakát

Bitva o planetu Terra 3D (2007) 

Příběh, kterého se nám dostalo už v desítkách filmů. Animace, která ničím nevyniká. Žádné napětí, žádné zvraty, žádná scéna či motiv, který by stál za zmínku. Tedy nuda a zbytečný film.

plakát

Branky, body, vteřiny (1956) (pořad) 

Slovy Brněnské hudební interpretky Nikoly Muchové: "Tenis, penis - hokej, fotbal, karate, házená."

plakát

Láska nebeská (2003) odpad!

Kýčovitá kokotina. Nuda. Zábava pro plebejské dívky a ženy, nerozvážné anglofily a obecně pro všechny s nerozvinutým vkusem. To není špatně, ať se každý dívá na co chce, když mu to něco přináší, ale takto vysoké hodnocení je plivanec do tváře všem, kteří dokážou u filmu aspoň trochu kriticky myslet...

plakát

Vybíjená (2004) 

Typicky americká sportovní "komediální" mrdka. Fujtajbl!

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

První čtyři série vynikající. Pak už jen paskvilní změť bez "charismatických" a "zajímavých" záporáků, řeší se vztahy vztahy vztahy, série nemají jasnou fabuli ani kompozici, typicky načernalý a hořký humor se zcela vytrácí, hlavní postava prochází změnami, které nemají logiku a veskrze potírají hlavní a originální nádech, kterým se seriál tak proslavil a kterým byl inovativní. A konec? Absolutní závěr? Škoda mluvit, scénaristické berle a bubliny posledních patnácti minut doslova čiší diváku do očí a pouze křičí: "Proboha, jak jen to ukončit?!" Osm let seriálu, na který se fanoušci opravdu povinně museli dívat, byl ve finále absurdně utnut, Dexterovy pohnutky pro jeho konání nemají žádný valný smysl a potažmo sklouzávají ke konci nijak dechberoucímu a neskutečně stupidnímu. Žádná katarze se nekoná, pouze znechucení a sentimální nostalgie volající po vzpomínání na první čtyři série. Už v páté řadě jsme měli vytušit, že "Amíci" se v tý televizi zase vytáhnou a namelou nám nemastnou neslanou směs vztahů, kýčovitých dialogů, dementních a vatových zápletek etc. Ach, jaké zklamání, výsledné hodnocení dávám za tři, protože držet se oněch pěti hvězd, které jsem tomuto seriálu udělil před čtyřmi lety, by byl sebeklam a neobjektivita.

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Vejdělek byl pro mne kdysi nadějný režisér, člověk s talentem, který skrz své mládí trochu nedokáže své filmy ukočírovat v plně kvalitní podívanou, ale díky jisté invenci a zápalu je schopen naplnit své vize a natočit poměrně pozoruhodný film. Inu, Ženy v pokušení jsou přesně opak všeho výše zmíněného. Romantická komedie se vším, co k ní v rámci hlavního proudu patří. Děj, hrdinové, zvraty, psychologie postav, hudba, "hlášky", to vše podáno plytce, mdle a mnohdy zcela tupě. Vykrádat systematicky z různých podobných komedií určité motivy a nápady se panu Vejdělkovi povedlo mistrně (a zároveň velmi okatě). Tento film nudí, protože vše co je v něm už jsme viděli mnohokrát a každému normálními divákovi je už jedno, která postava se s kým vyspí, s kým se rozejde a ke komu se vrátí. Prvoplánově komerční brak, triviální kinematografie a ztráta času.

plakát

Samec (2009) odpad!

Hodně tupá a dementní podívaná. Ale co, no, holkám se to líbí...

plakát

Leonardův deník (1972) 

Surrealismus? Ale kdeže, každá další minuta tohoto paskvilu jasně napovídá, že Leonardův deník v sobě skýtá koncept. Opakující se motivy, převládající sportovní tématika, animace nevybočující kvantitou obsažených znaků z rámce jednociferného čísla. V celé Mistrově tvorbě tohle považuji za krok do tmy, fantazie selhala, Bože, dokonce i Zdeněk Liška selhal... Na druhu stranu, kdoví, rok 1972 nebyla žádná prdel a téměř všichni umělci měli svázané ruce. I na panu Švankmajerovi se to zřejmě muselo podepsat... Leonardův deník? Ne-e.