Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 900)

plakát

Miluj souseda svého (2014) 

Zábavná podívaná ze života mrzouta a skvělý Bill! Všechno v tom filmu jde tak pěkně ruku v ruce. Velice jsme se bavil.

plakát

Mortdecai: Grandiózní případ (2015) 

Potrefený film v rovině britského připubertálního humoru s ugrimasovaný Johny Deppem. I přesto mě to ale dokázalo vcelku bavit. Samotný Depp mě v několika místech opravdu pobavil, stejně tak výborný Paul Bettany s jeho rolí "všechno přežiju" a naivně zamilovaný Ewan! Všeho všudy je to sice krávovina, ale nijak mě to nenasralo. Každopádně Depp už potřebuje vážné role, takže sem s tím Black Massem!

plakát

Rezistence (2015) 

Divergence dokázala překvapit a bavit svým pohledem na věc, teen zpracováním, solidním příběhem a parádní akcí s efektama. Takže jako popkorn fungovala velmi dobře. Bohužel Rezistence je jen vycucaný odvar plný emocí a vnitřního rozdrásání hlavní hrdinky. Uznám, že to má cool feeling a parádní hudbu, ale příběhové zpracování je fakt utahaná slaďárna. Akce se poděla ta tam a v závěru (byť je dobrý) jasně chyběly doláče na řádné efekty. 2,5*.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Za posledních několik let nejatraktivnější a nejpestřejší akční náhul Áčkové ligy bez sebmenších servítek s obrovskou dávkou surrealismu. Díky čemuž má Max vtisknutou osobitost a cool feeling. Toma a.k.a. Maxe sice zastřela ultra skvělá Theron a její holky. To ale nic nemění na tom, že je to v každém záběru cool, celou stopáž to má drajv jak splašený kůň a neustále se tam dějí a ukazují věci, ze kterých jsem byl maximálně pobavený. Letos zatím jeden z nejlepších filmových zážitků a vzhledem k tématice, stylu akce a stylizaci celého filmu asi jen tak překonán nebude. PS: Svět Maxe a všechno v něm (ať už auta, tak postavy) jsou navrženy s velkým gustem!

plakát

Mělký hrob (1994) 

Prachy mění člověka a to i v postoji k nejlepším kámošům. Boyle měl jasno, na můj vkus to bylo ale strohé. Nejlepším prvkem je hudba, která dokáže v několika místech velmi inetnzivně podmáznout tu depresivní a psycho atmošku. No a pak Ecclestone na půdě, to je solidní myšlenkové pohnutí. Jinak je to takové vlažné.

plakát

Hra vlkodlaků (2011) 

Dobrá nálož hravé a ujeté zábavy, která si účelně a funkčně utahuje s poetiky vlkodlactva a prokletí. Přesto jsem čekal a možná si i přál větší absurdnost a víc těch nekompromisních scén. Je to ale povedené.... nevím proč se i u nás někdo nepokusí natočit něco podobně nekonvenčního a protipředpisového :-) PS: policajt zvedl laťku, parádní postavička.

plakát

Divoká karta (2015) 

Jason rules! Nakopávačka zadků s trouchou zdrásaných a životem strhaných Jasonovích pohledů a věru zábavným 20 minutovím Black Jackem. To celé zabalené do atmosféry luxusem nasáklého, ale v základech prohnilého Las Vegas. Bavil jsem se po chuti. Ruční fajtíky jsou opět pěkné pomazleníčko, i když je jich poskromnu, ale zato s parádním drajvem. I tu psychiku jsem ochotný Jasonovi s klidným srdcem uvěřit a Milo jako záporák je velmi dobrý. PS: Je to akčnák s Džejsnem, takže hloubku nečekejte ani přes tu snahu tvůrců.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Po první sérii krásné 4*. Michael C. Hall je velice psycho postava, která je zahalena spoustou tajemství pro své okolí a o jeho sympatiích, silném charakteru a následné oblibě se nemůže snad nikdo hádat. Jsem velice zvědavý na další série.

plakát

EXODUS: Bohové a králové (2014) 

Redley Scott není od Robina Hooda pořád tak pevně zpět, jak by si asi většina včetně mě přála, i přesto je ale Exodus nejlepším Ridleyovím filmem od Labirintu lží. Pravda, s konzultantem jsem zatím neměl tu čest. Výprava a kamerové nájezdy jsou ale opět epické s obrovským nábojem a je jen škoda absence těch velkolepých bitev, pro které samozřejmě není z hlediska tématu a obsahu místo, ale které bych tam velice rád viděl. Herecký kádr je napráskaný zvučnými jmény, ale třeba s Turturrem jsem měl soboně problém, sežrat mu jeho roli. To stejné platí pro 5 minut slávy Sigourney Weaver. Zkrátka postavy bez absolutního využítí, jen jako lákadlo a to je škoda. Nevím jestli měl Edgerton působit jako zlý vládce, ale vyzněl mi jako postava, která neví, jaká sama chce být. Takže všeho všudy nejlépe napsaný je snad jen Mojžíš a druhá polovina filmu. Začátek je nemastný neslaný bez pořádné sepsanosti. Koncepčně a charakterně to mělo být mnohem ucelenější, hlubší, citlivější a epičtější. Nicméně od části, kdy Mojžíš vystoupá na horu Říp :-) a začne promlouvat s tím nejvyšším, to začne mít spád a až do samotného finále jsem se velmi dobře bavil. Takže na Marťana přeju Ridleymu už návrat v plné síle. 3,5*.

plakát

Hacker (2015) 

Když už má pan Mann vytasit akci, tak ji pořád umí a je dobrá, jenže taková akce je tu pouze jedna. Příběhová část je velký průser, protože celý pofiderní a kostrbatý posun dějem mi nepřišel zdařilý ani zajímavě vykonstruovaný. Druhou polivinu filmu si sice dává Thor s Japonkou bez sebemenších potíží, ale úplně zapomenem na zapojení policejních sborů a to je pro mě velké Wé-Té-eF. Myslím, že z velkých očekávání se stal velký propadák.