Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (3 552)

plakát

Wednesday (2022) (seriál) 

Ze začátku to hýřilo nápady, postupně to bohužel sláblo, ubývalo nových podnětů, mystéria a prostředí, z toho prvotního reje byla víc a víc detektivka, ale krásně to odsejpalo a hezky se na to koukalo. Nemám pocit, že bych viděl něco světobornýho, ale bylo mi s tím fajn.

plakát

Slovo (2022) 

Milé děti. Píše se rok 2022. Máme demokracii, nic víc vlastně nepotřebujeme. Možná jste i konkrétně vy součástí programu Obědy do škol- ostatně není vás tak málo, kterým je rodiče nemají z čeho zaplatit. Pravděpodobně budete z rozvedeného manželství, patrně proto, že v té přemíře svobody už dospělí nevědí, coby roupama. Mimo jiné se dost chlastá a fetuje. Řada z vás se už ve svém životě- stejně jako hlavní hrdinové filmu Slovo- patrně někdy někam stěhovala. Vlastní bydlení se stalo nedosažitelným a u nájemního, které ho hojně nahrazuje, se nějaký pohyb tolik neřeší. V tomto filmu se také poměrně často vyskytuje slovo cukrárna. Rodiče do tohoto zařízení dříve brávali svoje děti, ale v posledních letech v tom kvůli zákuskům za sto a více korun trochu polevili- tak kdybyste náhodou nevěděly. Mohlo by vás rovněž zmást, že se filmový tatínek Václav bojí o práci. V době, o které toto dílo pojednává, nebylo zvykem- tak jako dnes- aby muž měnil zaměstnání na základě sezónnosti a tržních výkyvů- tedy klidně i několikrát do roka- jako někteří vaši tatínkové. Také vám jistě neujde, že Václava někdo někam neustále tahal a lákal. Je to do očí bijící, poměry se opravdu změnily a dnes by si ho nikdo ani nevšimnul. Žel bohu neznáme odpověď na otázku, proč si pro roli doktora vybrala paní režisérka dvaasedmdesátiletého herce ve věku vašich dědečků. Výsadu pokračovat v práci i ve stáří mu umožňuje až nynější, de facto neexistující důchodový systém. Ano, ano, milé děti, za těch belzebubů komunistů to byla hrozná, hrozná doba a je třeba si to neustále připomínat, zvlášť s ohledem na to, jak báječně se máme dnes. Přát vám v souvislosti s filmem Slovo příjemnou zábavu by se rovnalo sarkasmu. Tak snad jen, ať vám to pokud možno rychle uteče.

plakát

Případy 1. oddělení - Série 3 (2022) (série) 

Výborný- tady není o čem. Včera jsem tomu dal přednost i před Portugalsko-Uruguay na mistrovství světa ve fotbalu a to už je fakt co říct. Vím, že pana Mareše vyštípala od policie stejně jako jeho alter ego Tomáše Kozáka nadřízená, tahle řada Případů 1. oddělení je ale dokonalou odplatou. Kdo ví, do jaké míry je zodpovědná za svoje chování a z toho plynoucí přešlapy, každopádně o tom bude moct přemítat tak jednou za 2, za 3 roky při reprízách, což jí teda ale vůbec nezávidím.

plakát

Vykolejená (2015) 

Kudla, první scéna s panenkou mě navnadila, ale tohle je ve skutečnosti tak strašně slabý… Apatowovy autorský filmy, ke kterým si sám píše i scénáře, mě většinou baví a někdy fakt hodně, ale tenhle žánrově neukotvenej blábol Amy Schumer o neodolatelné jí je v celuloidové podobě zločinem na soudných divácích. Tohle ti nebaštím, ty buchto.

plakát

Sváteční rande (2020) 

Mám tendenci házet všechny podobný filmy do jednoho pytle. Jsou mezi nimi ale rozdíly a ten zásadní spočívá v tom, jestli nakonec převládne příjemnej pocit, že jsem se dobře bavil, nebo takovej jakoby vztek na sebe sama, že jsem ztratil další přibližně 2 hodiny života. Tentokrát jsem to nemusel ani dokoukat, abych si byl více méně jistej, že je zaděláno na zbytečnost, bez které se určitě obejdu.

plakát

Zbouchnutá (2007) 

Čtyřicítka na krku a Zbouchnutá- moje nově objevený evergreeny. Co na to jirkazz? Přece jen to bylo o tobě, tak by mě zajímalo, jak se ti to líbilo, chlape..?

plakát

Jsem božská (2018) 

Hned z prvního uživatelského komentáře jsem pochopil, že tohle není první podobná role tělnaté Amy Schumer. Já jsem s ní až do dneška žádný jiný film neviděl, takže na mě ten koncept krásného nitra v kyprém těle fungoval a film se mi líbil. Bejt holkou, co se téhle filmové Renee typově podobá, tak si ho pravděpodobně zamiluju a budu si ho pouštět X krát do roka. Takhle to mít nebudu, ale znovu jsem si uvědomil, jak jsem rád, že mě coby chlapa tolik nedusí ten diktát fyzické dokonalosti. Vůbec vám to, holky, nezávidím. P.S.1: Dnes má svátek René. P.S.2: Emily Ratajkowski je aktuálně single. Rozváděla se údajně kvůli manželovým nevěrám. To mi v návaznosti na tenhle film přijde celkem vtipný.

plakát

40 let panic (2005) 

Jsem zdravotně trochu z formy, neumím si ty 3 hvězdy vnitřně obhájit, ale budu doufat, že se na tom sám se sebou shodnu, jestli to ještě někdy uvidím znovu. Nijak se do toho ale nepohrnu, protože mě to nebavilo.