Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Co říct? Klub rváčů je klasa. Brad Pitt a Edward Norton v hlavních rolích, spolu s Helenou Bonham Carter! No už jenom to dost vypovídá. A těch myšlenek? Opravdu, film donutí k zamyšlení. Pokud ho ale nepochopíte, pak je to blbý. Na rvačky mi rozhodně koukat nevadí. A určitě doporučuje přečíst si předlohu!

Rain Man

Rain Man (1988)

Rain Man mě opravdu dostal. Skvělé obsazení: Hoffman jako autista úplně parádní a Cruise svou roli také dostal šitou na míru!

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Tom Hanks asi nikdy nezklame. Forrest je můj nejoblíbenější film a takhle to bude napořád. Protože pochybuju, že by mohl někdy v budoucnu existovat lepší film a lepší příběh vůbec. Nejde tu totiž jen o skvělé zpracování od Zemeckise a brilantní výkon hlavních hrdinů. Četla jsem i knížku (až po shlédnutí filmu) a myslím, že by mi stačila k tomu, abych si tenhle příběh zapsala do svého žebříčku. Ale přece jen je to Tom Hanks! :) "Moje máma vždycky říkala - Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš." - Tenhle výrok zná snad každý. A vzkaz pro ostatní - Kdo neviděl Forresta Gumpa, ten ..... musí ho vidět ! Neboť o HODNĚ přichází. Hlupák si jde za tím, co chce. Vlastně Forrest vůbec není hlupák. Má jen nízké IQ. Ale svůj život žije mnohem chytřeji než my všichni ostatní. Jde si za tím, co chce. Děkuji, že Winston Groom napsala knihu Forrest Gump a děkuji,že jí Robert Zemeckis zpracoval do tak skvělého filmu a děkuji, že do hlavní role obsadil právě Toma Hankse - pro mě nejlepšího herce.

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Tarantino zase zabodoval ! Výborný výkon Jamieho Foxxe, klasicky Leonarda diCapria a hlavně Christopha Waltze! 5 hvězdiček!

Sedm

Sedm (1995)

Ono vlastně stačí vědět, že hlavní role hraje Pitt s Freemanem. Už jen proto bych se na Se7en podívala. ;)

Gran Torino

Gran Torino (2008)

"A svoje auto Gran Torino z roku 1972 odkazuji... svému příteli... Thao Vang Lorovi. Pod podmínkou, že z něj neuřízne střechu jako nějaký Mexický uzenáči a nenamaluje na něj nějaký debilní plameny, jako to dělaj bílí drbani a dozadu nedá takový to buzerantský křídlo, co si tam dávaj ostatní bambusáci. Na to rovnou zapomeň. Pokud se toho všeho dokážeš zdržet, auto je tvoje." ... Tenhle film má opravdu svoje kouzlo. Po shlédnutí asi budu muset přehodnotit své žebříčky. A hudba? Snad netřeba komentovat ! Ohh, my Gran Torino.

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Miluji tento film. Je plný zajímavých názorů, myšlenek.... Ten popis na začátku, jak každý má nějaký zlozvyk. Roztomilá, uzavřená dívka s velkým srdcem Amelie ráda sní a přemýšlí. Vidí velký význam ve věcech malých. To se mi líbí. Další film, který mě donutil přemýšlet. "Když prst ukazuje k nebi, jen hlupák se dívá na prst." "Kolik párů asi právě teď souloží? .... 15 !"

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Já ani nevím, co psát. Film je tak milý a roztomilý. Ale hlavně je vtipný. Smála jsem se snad každé větě. Opravdu! :) Neuvěřitelné, jak jsem se bavila, ale zároveň mi bylo chvílemi do pláče. Takhle to ale u většiny dobrých filmů je. Každopádně, to, že je to podle skutečné události je o to lepší. Já jsem si totiž připadala, jako bych v tom příběhu byla.

Rocky

Rocky (1976)

„Řeknu ti něco, co už víš. Svět není jen samý slunce a duha. Je to hodně zlý a drsný místo. A ikdyž jsi sebesilnější, srazí tě na kolena a nechá tě klečet, když to připustíš. Nikdo nerozdává tak tvrdý rány, jako život. Ale nejde o to, jak inkasuješ. Tady jde o to, kolik ran uneseš a přesto se znovu zvedneš. Kolik ran dokážeš přijmout a nezastaví tě. Jenom tak se vítězí! Chce to znát svojí cenu a jít houževnatě za svým, ale musíš umět snášet rány! A ne si stěžovat, že nejsi tam, kdes chtěl a ukazovat na toho nebo na toho, že to zavinili. To dělaj zbabělci a to ty nejsi!! Jsi lepší, pamatuj!“ Legendární příběh. Jasně, někdo řekne - Jenom o boxu, to nemám zapotřebí. Ale to není jen o tom. Je to o tom, že kdo chce něco dokázat, musí si za tím jít. Jako je to řečeno v citaci nahoře. Mimochodem, musela jsem si jí napsat do diáře a vždycky, když potřebuji, přečtu si ji.