Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 418)

plakát

Špion, který mě miloval (1977) 

Pro mě rozhodně jedna z těch výraznějších bondovek – už jen z toho důvodu, že úvodní píseň mi ze všech dosavadních filmů přijde nejlepší, a pak taky proto, že Lewis Gilbert nepokrytě skládá poctu Davidu Leanovi. Když jsem na začátku filmu zaslechl pár tónů z Doktora Živago, byl jsem potěšený, ale když se naplno rozeznělo ústřední téma z Lawrence z Arábie, ocitl jsem se v sedmém nebi. (1 025., 18. XII. 2014)

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Star Wars: Epizoda III je ta nejhorší věc od Star Wars: Epizody II. Říkáte si, co to má být za úvod? Hergot, myslím si, že je těžké být ještě více zklamaný, když jsou vaše očekávání tak nízko, že se nacházejí až někde u zkurvených dinosauřích zkamenělin. Myslím, že jsme na to všichni šli jen proto, aby to už bylo za námi.“ Slova, kterými Mike Stoklasa coby pan Plinkett otevřel poslední ze svých recenzí k nové trilogii Star Wars a která více než vhodným způsobem vyjadřovala i má očekávání od posledního Hobita. Po průšvihu jménem Šmakova dračí poušť jsem už nečekal absolutně nic pozitivního a má očekávání se naplnila. Třetí díl je úplně stejně prázdný, natažený a neemocionální jako dva předchozí a Legolas provádí kousky, které vám vnucují myšlenku, že si Jackson buď dělá legraci sám ze sebe, nebo ukazuje své poslední „fuck you“ přímo do tváře fandovi Tolkienova díla. Nejlepším (a nejspíš jediným zajímavým) prvkem je opět fraktální Sauron. Hodnocení přesto držím vysoko, protože pod hranici filmového podprůměru se Jacksonovi nepodařilo klesnout ani tentokrát. (1 024., 14. XII. 2014)

plakát

Muž se zlatou zbraní (1974) 

Zajímavá stylizace (labyrint) a zatím asi ty nejhezčí Bond girls. (1 023., 11. XII. 2014)

plakát

The Science of Interstellar (2014) 

Jestli se mi něco na filmu Interstellar opravdu líbí, tak je to to, že díky němu spousta mladých lidí obrátí zrak k obloze a dá se na astronomii. A třeba mezi nimi bude i někdo, kdo posune hranice současné vědy tak, aby lidstvu otevřel nové světy. Větší poctu si film nemůže přát. Co se týče tohoto dokumentu, myslím, že pro objasnění vědeckých teorií za Interstellarem je dostačující. (1 022., 27. XI. 2014)

plakát

Na sever Severozápadní linkou (1959) 

Musím se přiznat, že mě Hitchcockovy filmy zatím nechávají chladným. Nedá se tomu upřít technická nápaditost, ale po obsahové stránce mě to nějak extra nebere. (1 021., 27. XI. 2014)

plakát

Poslední dny SSSR (2011) (TV film) 

Sympatický dokument. Přesto bych jednu věc vytkl – byť se jedná o okrajovou záležitost, slušelo by se zmínit Mitterandův a Thatcherové postoj ke sjednocení Německa. Chápu ale, že si Francouzi nechtějí srát do vlastního hnízda. (1 019., 23. XI. 2014)

plakát

Diamanty jsou věčné (1971) 

Bond, James Bond. Agent, který chodí do kasina v těch nejlepších smokinzích, jí kaviár, pije šampaňské, vyzná se ve vínu a každou ženu svede tím, že se na ni podívá. Během toho stihne jen tak uniknout ze smrtících pastí a zachránit svět. (1 018., 20. XI. 2014)

plakát

Železná srdce (2014) 

Čekal jsem spíš nekompromisní řežbu s jasně rozlišeným dobrem a zlem, ale bez patosu. Patos se drží v rozumných mezích, ovšem morálně bezchybné Američany kosící po desítkách zfanatizované nácky nečekejte. Brad Pitt si to dává, Logan Lerman příjemný. (1 017., 16. XI. 2014)

plakát

Ve službách Jejího Veličenstva (1969) 

George Lazenby skočil do role Jamese Bonda po hlavě, je naprosto přirozený a možná je škoda, že si agenta 007 zahrál jen v jednom filmu. Akční sekvence jsou zde opravdu vydařené, ale jsem rád, že se móda rvaček ve zrychlených záběrech výrazně neuchytila. (1 016., 13. XI. 2014)