Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (36)

plakát

Sněhulák (2017) 

Zajímalo by mě, pod vlivem jakých drog Alfredson byl, když se film vytvářel. Jasně, nejlepší bude celou zápletku od základu změnit k horšímu oproti předloze a ještě dodat mizernej střih, ať to má fakt grády.  Sněhulák se vážně nepovedl a všech, kteří nečetli knihu a viděli film je mi upřímně tak trochu líto.

plakát

Stůj při mně (1986) 

Po dlouhé době jsem viděl film, který mě oslovil natolik, že si zaslouží 5 hvězd a komentář. Mrzí mě snad jen to, že jsem ho objevil takhle pozdě. Byl to poutavý klukovský příběh o velké výpravě (kterou máme za sebou asi všichni) a já se celou dobu skvěle bavil.  Wheaton a Phoenix tvoří skvělé klukovské duo a tak kvalita snímku jen vzrostla.

plakát

Drahokam (2019) 

Hektický a energický, takový je Sandler v Uncut Gems. Musím říct že mu role trochu šíleného židovského obchodníka celkem sedla. Film má hodně rychlé tempo a některé pasáže jsou díky tomu bohužel celkem zmatené, hlavně v první polovině. Jinak ale solidní jízda ve které Sandlera snad poprvé vidím hrát něco jiného než infantilního dospěláka.

plakát

Chata na prodej (2018) 

Po dlouhé době dávám českému filmu 4*. Vlastně ani nevím proč se mi to líbilo. Asi to ve mně probudilo nostalgii a vzpomínky na to jak jsem sám trávil své dětství s rodinou na chatě, kterou vlastně také už nyní nemáme. Kamera a prostředí filmu na mě prostě příjemně zapůsobily, ale každý to tak mít určitě nebude.

plakát

Legendy zločinu (2015) 

Já vám vlastně nevím, co o Krayových říct. Byli to určitě zajímavý jedinci, ale jestli si zaslouží označení legendy, to vážně netuším. Z filmu mi vyplynulo, že oba byli spíše dost natvrdlí a obchod ve srovnání s americkou mafií dělali hodně přízemní, jen těžko se mi tedy věří, že by v této době v celém Londýně nebylo horších gangsterů. Tom Hardy hrál, ale velice dobře až na některé kýčovité zamilované scény, které mohl scénárista přinejmenším zredukovat. Prostředí ale zachycené výborně.

plakát

Černý Petr (1963) 

Každej chce bejt astronautem, kosmonautem, radio mechanikem a když ňákyho kluka dostanem, tak je to určitě ňákej kripl.

plakát

Rozpolcený (2016) 

Dlouho jsem přemýšlel jak tohle dílo ohodnotit.... Téma Split bylo totiž velice lákavé a slibovalo opravdu kvalitní thriller, což člověk prvních 70% filmu dostává. Na konci se však vše trochu zlomí a film na mě začal působit jako "kravina", mnohem lepší by podle mě bylo kdyby nějaký nadčlověk byl úplně vynechán, protože to do filmu vneslo určité množství nereálnosti. McAvoy předvedl podle mě naprosto unikátní herecký výkon a je vidět, že složité role opravdu zvládá, ikdyž to není zrovna můj herecký oblíbenec.

plakát

Pasažéři (2016) 

Wilsone!! Za mě až nečekaně povedené vesmírné scifi. Je to v podstatě takové futuristické ztvárnění Trosečníka, které je upgradeované o další lidský prvek a androida. Každopádně jsem si film docela užil a i přes silné mezery v příběhu, jako například proč tak vyspělé technologie nepředvídali poruchy hibernačních modulů a nebo nemožnost spuštění poplachu. Lawrence byla pro mě zde celkem snesitelná, ikdyž ani tady se nevyhneme jejím záchvatům hněvu a sebelítosti.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Ach jo... pro mě asi nejbolestivější filmové ztvárnění hry. To co se v ději hry podrobně a smysluplně vysvětlovalo klidně i několik hodin se tady snaží nacpat asi do 5 minut. Abstergo vypadá jak ubytovna pro vysloužilé Asasíny a samotný animus jako část výrobní linky z Bosche. Nechápu jak mohli tak dokonale fungující svět takhle pohnojit a udělat z něj naprosto nekoukatelnou věc. Pokud si tohle spustí nějaký "nehráč" řekne si, že hrát můžou snad jen totální jelita pokud má tomuhle být předlohou kultovní pařba. Mrzí mě že něco takového vůbec vzniklo a Ubisoft by se nad sebou už měl vážně pořádně zamyslet.

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

"Mám svrab. Já taky." Piráti mě vždycky bavili a ani tentokrát jsem se v nich nezklamal. Už to sice nemá to správné kouzlo jaké měly první dva díly a celá zápletka je opět v duchu hledání mystického předmětu, ale i tak se na to dobře dívá. Celkem jsem se těšil, že konečně uvidím Kayu v nějakém mainstream filmu, ale na můj vkus zde působila až moc mdle, role slušňačky jí očividně moc nesedí. Největší zklamání byl pro mě asi Salazar, který působil jako "natvrdlej" hombre, co má špatnej přízvuk a chce potopit asi všechny lodě v oceánu. Ve filmu byla spousta dobrých vtípků, které pochopí asi tak 15% publika které umí obstojně anglicky, na dabing bych se ale neodvážil.