Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (8)

Dokument smrti

Dokument smrti (1980)

Pracovní název dokumentu byl The Pittsburgh Project. Původní verze byla natočena v roce 1978 na formát 16mm, měla 66 minut a stála 33 000 $. V roce 1988 byl film vydán prostřednictvím společnosti Off Hollywood a byly do něj přidány rozhovory z natáčení Romerova filmu Two Evil Eyes. Na VHS byla tato verze uvedena v roce 1989 a u nás ji v roce 1992 na videokazetách vydal distributor Linda Video. V roce 1998 snímek vyšel u společnosti Synapse Films jako speciální edice a byl o 6 minut rozšířen o další dříve neuveřejněné scény. Document of the Dead byl nakonec v roce 2012 opět rozšířen, a to až na minutáž 102 minut a uveden pod názvem The Definitive Document of the Dead.

Králové videa

Králové videa (2020)

Snímek na poslední chvíli prošel úpravou závěrečných titulků. Na slavnostní premiéře 1. 9. 2020 v pražském kině Lucerna byl promítán s již upravenými titulky. Na DVD edici od Magic Boxu se dostala verze s kratšími titulky v sekci poděkování od tvůrců. Byla tak vynechána jména jako například Václav Hlušička nebo Tomáš Sedlák. Limitované vydání na VHS (50 kusů) obsahuje titulky z kina, stejně tak jako například v placeném online obsahu na serveru Edisonline. Česká televize v rámci svého iVysílání naopak uvedla DVD verzi.

Ernestinum

Ernestinum (2001)

Dokument byl rozdělen na dvě části - první o 14 minutách, druhá nebyla určena pro veřejnost a nebyla nikdy promítána. Týkala se slavnostního programu, kde vystoupili hosté a představitelé ze světa kultury, církve, státní správy a místní samosprávy.

Smrt Joa Indiána

Smrt Joa Indiána (1968)

Snímek byl na plakátech uváděn pod názvem Smrt Joa Indiána, ale v úvodních titulcích byl uveden jako Smrt Joea Indiána.

Smrtelné zlo: Probuzení

Smrtelné zlo: Probuzení (2023)

Bruce Campbell má ve filmu hlasové cameo jako jeden z kněží na audionahrávce z vinylové desky, který vykřikne: „Zničte to! Kniha mrtvých se tomu říká z dobrého důvodu!“ Lee Cronin se nechal slyšet, že kněz v podání Bruce Campbella by mohl být klidně i Ash Williams: „Bruce přijel do Irska... zeptal jsem se ho, jestli by pro mě neudělal tohle malinké, malinké cameo. A zábavné na tom je to, že to nutně nemusí znamenat to, že Bruce Campbell hraje někoho jiného - klidně by to mohl být Ash Williams.“

Čarodějky - Série 1

Čarodějky - Série 1 (1998) (série)

Na začátku první série byla Holly Marie Combs producenty požádána, aby nosila vycpanou push-up podprsenku, protože si mysleli, že Holly vedle Alyssy Milano a Shannen Doherty působí "zanedbaně". Odmítla to udělat a řekla, že dává přednost přirozenému vzhledu, a proto chodila do mnoha scén bez podprsenek.

Picket Fences

Picket Fences (1992) (seriál)

Epizoda, v níž Holly Marie Combs sdílela lesbický polibek, byla ve své době tak kontroverzní, že CBS přinutila režiséra ztlumit světla během polibku.

Reklama