Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Juchů,Jason je mtrvej,pojedem do buranova,kde necháme násilnické delikventy bez dozoru,pěkně po hromadě i s lehce retardovanými a narušenými delikventy.Dáme jim k dispozici vše od motorovky,nožů až po sekery a uvidíme co se stane.Jupí jeden do nevydržel a luxusně použil sekeru na obří hromadu kudrnatého sádla.Co teď?Hele už vim hodíme tam partu vydláků,kteří budou svojí příšerností rozptylovat diváka,aby měl hlavu v ještě větších sračkách,počkej pak tam je vlastně klučík Tommy Jarvis,ze kterého se za 3 roky stal 25letý blonďatý fešák,když mu bylo před 3lety deset.Hele a nevim?je vrah nebo ne?hele taky nevim protože tam je najednou nějakej malej černoch,co se baví se starším černochem,kterej asi evidentně bydlí v dodávce a chodí srát do plecový budky,počkej a co tam dělá,hele nevi a kde sme teď,hele někde ve stodole,počkej tak kdo nás honí...né to je určitě Tommy,určitě mu křuplo v kouli,né počkej,Tommy je támhle pozor!Tommy!Sakra tak kdo tady celou dobu vraždí ty strašný dementy?Ty vole zdravotní bratr co byl otcem toho kudrnatýho pytle hoven ze začátku v sekerou v zádech.......uffff.Fascinuje mě jaké filmy dokázali vydělat 30 miliónů dolarů a kam až dokáží klesnout zdejší filmový fajšmekří se svými 5*.....jeden z nejmentálnějších filmů,co jsem kdy protrpěl.Škoda že Feldman natáčel jiný film,mohlo to mít naději. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

'Nový záčátek' je sice doposud nejhorší díl, ale překvapivě pořád ještě slušná zábava. Čtyřkou poznamenaný, psychiatry kurvený a již vyrostlý Tommy je převezen do střediska pro mládež, kde má být připraven na návrat do běžného života. Hajzl v gólmanské masce ale nedá pokoj... Celkem chápu to nízké hodnocení, konec by se dal brát jako taková zrada na diváka (navíc částečně čekaná). Ale na druhou stranu, nuda nebyla, charakterově je to tady mnohem rozmanitější než v dílech předchozích (mládež, jejich vedení, skvělá buranská mamina, černošskej exot, na moment i ne zcela využitý podivín..., policie), vraždy jsou vesměs zajímavý (i když gore efekty nic extra - tady je znát Saviniho absence). Takže tak - nepovažuju se za nadšence do Jasona, nebyl jsem tedy uražen, a film celkově byl prostě (minimálně na poměry 80's slasherů) v pohodě. 6,5/10. ()

Reklama

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Tolik neuvěřitelně debilních, úlisnejch postav v jednom filmu jsem už dlouho neviděl. A všem sem opravdu přál, ať je už muž s maskou sejme. Jinak ale amaterská sračka s vraždama blbejma, a navíc ještě povětšinou mimo záběr. Prostě na to nebyly prachy. Na konci pak ještě motanice všeho druhu, takže mám pocit, že v těch dalších dílech budu potřebovat ještě nějaký superodpady. Ale Livingprdovi se to líbilo. Světe div se za pět. Blb. 0%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bohužel tentokrát došlo mé nejhorší obavy. Pětka už prostě nedokázala navázat na kvalitu svých předchůdců, což se zřejmě projevilo nejen změnou režiséra, ale i postupnou vyčpělostí samotného příběhu. Nejde vyloženě o špatný film, jen je prostě jiný – a to dost. První zklamání přišlo ve chvíli, kdy jsem pochopil, že Corey Feldman se tu přišel ohřát jen na pár prvních minut a následně jej nahradí jeho „starší verze“ John Shepherd, který se před kamerou rovněž mockrát neobjevil a navíc za celý film ani moc nemluvil. To pro mě bylo mnohem větší zklamání, než zjištění, že vlastně i samotný Jason tady hraje druhé housle a vraždy má na svědomí někdo úplně jiný. Tento tvůrčí krok totiž nebyl zas až tolik bolestivý. Samozřejmě pokud nejste opravdu zarytým fandou kultovního zabijáka. Vražd je tu totiž i tak požehnaně – no vlastně víc než v kterémkoliv předchozím dílu. Což by za dané situace bylo samozřejmě super, jen kdyby se polovina z nich neodehrála mimo záběr kamery, nebo je nepřerušil střih. Navíc identita skutečného vraha a důvod proč tak činil je nám utajeno téměř až do samotného závěru. Což samozřejmě beru jako velké plus. Jenže ani atmosféra už nebyla tak povedená, jako tomu bylo minule a většina zdejších postav mi byla krajně nesympatická, nezajímavá, nudná. Snad je malý Reggie, Pam a drsná sousedka Ethel snesli přísnější měřítko. Jenže i tak jsem od té buranské dvojky čekal mnohem víc, než jsem nakonec dostal. Erotiku (nahotu) bych v tomto případě klidně vynechal, protože ženské tu moc krásy zrovna nepobraly a jediná pěkná Pam se tu proběhla stejně jen v mokré košili. Takže i po této stránce jsem se cítil ošizen. Nešlo si však nevšimnout, že v jedné z vedlejších rolí se objevila „herečka“ s velmi příhodným příjmením (Debi Sue Voorhees). Naštěstí tu však nechyběla brutalita, gore a spousta krve. To bylo Steinmannovo jediné obrovské štěstí, jinak by ho asi všichni věrní fanoušci rozsekali mačetou. Úplný závěr v nemocnici tu však byl zcela navíc a zbytečný. Raději bych to zakončil tím bojem ve stodole a finálním odhalením vrahovy totožnosti. To by byl konec jako lusk. S přivřením jednoho oka tomu dám čistý průměr. 50% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Určite lepší diel než predchádzajúca štvorka a celkovo u mňa to patrí k tým lepším dielom. Dej už nebol až taký jednotvárny a ľahký... vraždy boli originálnejšie a bolo vidieť nahých ženských. To mi stačí k 4*. Dokonca chválim celý pointu filmu, nečakal som, že aj taký b-éčkový film ako je Piatok môže vyrukovať s niečím takýmto :) ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Když Demon (Miguel A. Núñez Jr.) sedí v kadibudce, nad jeho pravým ramenem visící provázek, který mizí a zase se objevuje. (Stocki)
  • Jason (Tom Morga) pronásleduje Pam (Melanie Kinnaman) s čistou mačetou, ale v záběru těsně předtím, než ho srazí traktor, je mačeta zakrvácená. (Stocki)
  • Jason (Tom Morga) zabodne mačetu svisle do Neilova (Todd Bryant) břicha, ale když ji vytáhne, je mačeta ve vodorovné poloze. (Stocki)

Reklama

Reklama