Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Určitý potenciál nad tím visel. Na lodi to mohla být slušná vyvražďovačka. Celé se to však zvrhlo v něco slovy nepopsatelného. Přál jsem si, aby všichni co nejdříve zdechli a tenhle debilní díl co nejdříve skončil. Hrozná nuda. Jeden z nejhorších filmů, co jsem kdy viděl a do téhle doby vůbec najhorší Pátek třináctého. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejslabší díl, kterému vládne nuda, nelogičnost, hodně slabé herecké výkony, hloupé postavy, chabý děj a navíc, a to je nejhorší na celém filmu, se s Jasona stal všudybyl se sedmimílovýma botama. I když jsme ho nikdy neviděli utíkat dokáže takřka nemožné – zcela nelogicky být všude a předbíhat postavy, které před ním utíkají! A to u mě podstatně sráží hodnocení. Dávám 1,5*, pro dobrou a zaslouženou smrt učitele zaokrouhluji nahoru. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jasonovi dochází dech, byť mohutný Kane Hodder v mnoha scénách mohutně oddychuje a jeho hrudník tak nabývá olbřímích rozměrů. Škoda, že jeho nejlepší představitel a jediný, který si ho zahrál víc než jednou, se k Jasonovi dostal až při soumraku celé série. Osmý pátek jen křečovitě nadstavuje příběh běsného brankáře a zejména v závěru už působí vyloženě směšně. Opět se totiž dočkáme odmaskování, ale namísto parádního rozšklebeného ksichtu ze sedmičky dojde jen na ubohou a levnou karikaturu z hororshopu. Přesun dění na výletní loď mířící do New Yorku pak místo kýženého oživení přináší jen úbytek děsuplné atmosféry, příliš nepomáhá ani nezbytný déšť, les je prostě les. Vraždy samotné pak tradičně prošly zásahem cenzury, nicméně tady ani originál nenabízí o mnoho větší porci krvavé zábavy, čili ani tato obvyklá „výmluva“ tentokrát tak nezabírá. Chválím snad jen pro sérii vcelku neobvyklé snové výjevy, možná i první náznak námluv s Freddym, kdo ví a samozřejmě mě Jason sám přes všechna negativa opět potěšil, jeho záliba v roztodivných způsobech, jak svou oběť poslat k Pánu, má pořád své nezpochybnitelné kouzlo. Edit komentáře a hodnocení po krásných 13 letech (původní komentář odeslán k Pánu, původní značně přestřelené hodnocení sníženo o dvě hvězdy) ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Jason měl původně projít takřka celým New Yorkem a polovinu ho zmasakrovat. Bohužel nebyly prachy a tak se slavný bijec pohybuje většinu filmu na palubě výletní lodi. To by v zásadě ani tak nevadilo, ale film je bohužel natočený poměrně diletanstským způsobem, který způsobuje, že tu skoro není kouzlo původních filmů. V rámci série určitě podprůměr. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

S novým rokem přišel na svět i další přírůstek do rodiny série Pátku 13. Samozřejmě jak jinak opět pod taktovkou nového režiséra, který se zároveň postaral i o vlastní scénář. Šlo o jeho filmovou premiéru a tak se snažil Rob Hedden samozřejmě vytáhnout. Hodlal tuto sérii pořádně okořenit a změna prostředí tomu mohla výrazně prospět. Což samozřejmě nebyl vůbec špatný nápad, jen kdyby jeho realizace byla mnohem povedenější. Ukázalo se totiž, že pro mnohé diváky se z toho místo parádní podívané stal vůbec jeden z nejhorších dílů této série. S čímž tak docela nesouhlasím, ale tak každý má právo na svůj názor. Já si totiž osobně myslím, že osmička zas až tak zlá nebyla. Je ovšem pravdou, že je zde k vidění pohromadě tolik nesmyslů, až se mi místy protáčely panenky. Již úvodní Jasonovo „probuzení“ bylo hodně zvláštní, ale to jsem ještě netušil, že náš oblíbený zabiják byl po posledním souboji s Tinou zřejmě obdařen teleportací, kterou zde rád a dost často využíval během pronásledování svých obětí. Čímž samozřejmě hodně utrpěla důvěryhodnost některých situací a hlavně vám to za krátký čas začne lézt pěkně na nervy. V lese u kempu se to ještě dalo překousnout, ale když hodinu sledujete jeho procházení lodí (kde si toho dvoumetrového hovada nikdo téměř za celou dobu nevšimne) a pak následně jeho návštěvu Manhattanu – kde rovněž nikoho jeho přítomnost nezajímá (samozřejmě kromě jeho obětí a bandičky pankáčů, kterým zničí rádio), je to už dost na pováženou. Nicméně slova jako logika a reálnost – ty jsou pro celou sérii Pátku 13 naprosto bezpředmětná. Tady šlo stejně vždycky hlavně o co největší počet mrtvých, brutálnost jejich mordů, výkřiky hrůzy a bolesti, no a v tomto ohledu nezklamala ani osmička. Já si prostě nemůžu pomoct, ale i v tomto případě jsem byl prostě spokojený. Jason zabíjel vším, co mu přišlo pod ruky a občas použil třeba jen své pěsti (fight na střeše byl hodně dobrý, zvláště pak finální rána…). Co mě však sralo nejvíc, byla mladá podoba Jasona, která se ve filmu objevila hned několikrát. Zřejmě Rob Hedden nedával moc pozor, nebo ani neviděl první díly, když ani neví, jak Jason jako děcko vypadal. Osmička tak sice není žádná pecka, ale pořád je to pro mě ještě snesitelný průměr. Oproti tomu, co přišlo v následujících dílech. 50% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (17)

  • Když se natáčela scéna, kde Julius (Vincent Craig Dupree) boxuje proti Jasonovi (Kane Hodder), tak Kane Hodder požádal herce Vincenta Craiga Dupreeho, aby do něj opravdu boxoval. Všechny rány, které Jason schytal od Juliuse, jsou reálné. (Raichu.Cz)
  • Film bol v nezostrihanej verzii zakázaný vo Fínsku. (Paldiny)

Reklama

Reklama