Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Pohádka
  • Sci-Fi

Recenze (700)

plakát

Pták Žal (1985) (TV film) 

měla jsem pocit, že kdysivá jsem viděla úplně jinou pohádku. Tehdy mi připadala ..wow. Dnes jsem to wow nenašla. Je to prostě taková iniciační záležitost, psychlfilozofie podaná tak nějak podivně. Princezna se prostě jen tam rozhodně, že chce poznat žal, no což rozcapný zmetci si kolikrát přejou vlastní zkázu, ale přeci jenom tohle není úplně standardní situace. A to, že někoho sepsou a vyhodí, protože zdevastoval cimru, to má být žal? Člověku přijde na mysl mnoho situscí, kde je žal na místě, ale šikana ve službě to není. Teprve ztráta dítěte je skutečně silná sizuace, ale zase: je to ztvárněné tak nějak podivně. Prostě dneska už mi to jako výpověď o žalu přišlo slabé, amatérské a blbě zahrané. Až na Kemra.

plakát

Až já budu královna (1984) (TV film) 

Království, kde chodí pro koláče princ.. a ke všemu ještě milý a tak trochu zamilovaný. Ale rozum ještě vítězí a tak prohlásí, že si pekařku vzít nemůže. Nicméně pozornější divák tuší spíš trochu zlomyslné škádlení, než nějaké hnusné pohrdání. Žilkovou nemám ráda, ale tady ujde, Toníček je i zde pincem jemným a krásným, Řáž a Dvorská jsou skutečně královští a pešek je ňuňu. Akorát ta Naděnka je ...ech.. kdyby seaspoň tak nablble nechechtala...Jako bordelmamá páté cenové skupiny a ne, ehm, víla...Jinak moc pěkná pohádka, milá.

plakát

Jak Jaromil ke štěstí přišel (1982) (TV film) 

Krásná pohádka... Opravdu krásná. Nevím, co bych mohla vytknout.Potěšila mi srdce švitořením ptáčků a pohledem na dvě citlivé milující se duše:)

plakát

O vodě, lásce a štěstí (1981) (TV film) 

"Jsou věci, s kterýma se nekupčí." Toníčka já prostě můžu a Šafránkovic děvčata mají totální monopol na křišťálové hlásky a neobyčejnou dívčí jemnost a půvab. Taky ostatní herci výborní, všechno to běží i přes občasné nesmysly, jenom ten konec je příliš uspěchaný (a tím pádem bizarní), šup šup honem honem, máme už jenom deset minut, takže rychle vodo vodo, lidové povstání, pan Zindulka, čáry máry a Toníček s Mirečkou se koooonečně můžou políbit, uf a je to. Vešli jsme se.

plakát

Zachýsek, zvaný Rumělka (1990) (TV film) 

Herecká špička, ale ztvárnění té fantazie a poezi je fakt děsný až děsivý. Zdalipak vůbec nějaké dítko pochopí, co je na té fantazii, že je v životě tak důležitá, protože slova se poněkud rozcházejí s viděným. Veškerá fantazie a dobro zde bylo ztělesněno pouze růžemi a to ještě jejich královna byla mstivá mrcha...? Vladyka byl dobrej, ale dlouho mi vrtalo hlavou, co mi jenom připomíná...pocit, že jinde byl ještě mnohem lepší...a ten hlas ten hlas.... až nakonec mi to docvaklo: Kocour v Červeném trpaslíkovi. Jo, jo byl jeho nejlepší kocour:))))))))

plakát

Sedmipírek (1985) (TV film) 

Pohádka to teda moc není, že, ale jinak docela dobrý. Páni, kamera v pohybu jako oko postavy je super osvěžení a sedí to, příchod kata je celkem sugestivní záležitost. A flashbacky? To se jen tak u tohoto formátu nevidí. Všechno to krásně sedí, až na humpoláckou a jaksi o třídu dospělejší Patrasku, která se k jemnému jinochovi Toníčkovi vůbec, ale vůbec nehodí. Jinak mě pohádka velice potěšila i námětem a hereckým ztvárněním.

plakát

Podivná nevěsta (1987) (TV film) 

Jako co bylo s tou kůží? No já vím, nerozebírat, nepřemýšlet. Bočanovou mám hrozně nerada a její ehm, jakýsi sexepyl mě totálně míjí a tudíž chápu, že k tomu, aby nějakýho chlapa vůbec klofla, potřebovala mu do bejváku ukrýt svoji kůži...Nebo to nebyla její? Nebo co? Jako co bylo s tou kůží?

plakát

Hodinářův učeň (2019) 

mchnk to řekl za mě, nakonec mě tahle pohádka dostala, velkou zásluhu na tom má i Plodková, jejíž postava byla super. I oba sudičáci si mě získali, přesto že jinak na tyhle gendermodernizace vůbec nejsem zvědavá. Celkově i další postavy parádní, filmařina pěkná, příběh fajnový. Jedna z nejlepších.

plakát

Kovář z Podlesí (2013) 

"Promiňte, sme mysleli, že ste šel kadit. Pardon"..."Přešlo mě to". Ne, tohle teda není moc pohádka pro děti. Nějaká smatlanina Frankensteina, Mistra Yody, Tima Brutona, Večerníčka, pokusu o klasickou pohádku v nějakých peruánských kostýmech a kdovíčeho ještě..asi draka, ale k tomu jsem se nedostala a už asi ani nedostanu. Stačilo, můj čas je cenný. Prostě jenom kroutím hlavou. Přtom to není bytostně skrznaskrz blbý jako jiné novější pohádky, potenciál to má, fajn nápady, ta "vynálezecká"atmosféra taky, i ty burtonovské bludičky byly samy o sobě super.....ale prostě to není smysluplně využito a je toho moc, jako když pejsek s kočičkou vařili dort. A mladí herci jsou tragičtí, jako děcka z lidušky a možná ani to ne. Hudba bizár, kamera fajn. Celek: nedodíváno.

plakát

Škola princů (2010) (TV film) 

Příjemná pohádka a Matouš k sežrání:)