Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama

Recenze (720)

plakát

Království zombie: Ashin ze severu (2021) 

Musím se přiznat, že sem očekával něco jiného a když tím myslím, něco jiného, tak tím myslím takovou tu klasickou záležitost, kdy hlavní hrdinka si půjde pro tu pomstu a na konci toho všeho, bude lepší. To že tenhle "film", se mnou vymrdá (ještě slušně řečeno) bylo fakt něco, s čím sem nepočítal a musím v tomhle směru tedy pochválit to, že si tvůrci rozhodli pro tuhle cestu. Je škoda, že zde nejsou vedlejší postavy víc do hloubky zpracovány a jejich zlikvidování, by tak mělo hlubší dopad. Ji-hyeon Jeon vidět po letech je radost a je skvělá, takže tady se neni o čem bavit. Lov na tygra mohl být delší, ale masakr v pevnosti, to docela dobře vynahrazuje. Co musím však vychválit, je zpracovaní a stylizace prostředí ve filmu, ten velký důraz na barvy je famozní, les v mlze, les při lovu na tygra, lány pšenice, pevnost, všechny tyhle oblasti mají svoji vlastní osobnost a sou úchvatně vyobrazeny.

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

Hodnocení u čtvrtého Thora přehodnoceno a vděčím za to právě tady Black Pantherovi, který je opravdu několik tříd kvalitnější a nevidím u něho žádné chyby, jako u prvního Panthera. Je smutné, že kvalita filmu a i samotní herci, museli utrpět takovou ztrátu, aby dosáhli tohohle vynikajícího výsledku. Ryan Coogler se za tu dobu stačil posunout, o docela velký kus a tak jeho vyprávění příběhu je lepší. A přestože sou zde věci, jako křídla na Achillovkách, podmořské město a jiné "Marvel věci" tak přesto ten příběh a jeho vyprávěnění, je hodně civilní a osobní. Co se týče akce, je naprosto perfektně vyvážena a výborně se na ni kouká, zatímco u jedničky se mi líbí hlavně a pouze, ty souboje ve vodě, tak tady se mi líbí každá akce. Je zde lepší CGI, je zde lepší choregrafie, je zde mnohem lepší kamera a střih, takže i v tomhle směru se tvůrci posunuli a to že ji zde neni tolik, ale když už tady je, tak je protě znát, je to to pravé. Co se mi na filmu líbí, je postava Namora, všichni říkají jaký je to záporák, ale já ho nevnímám jako záporáka, ano udělal několik špatných rozhodnutí, ale původ těch rozhodnutí, pramení ze špatných zkušeností kterým byl vystaven. A jelikož znal jen to špatné, očekával jen to špatné a po jeho boku sou jen ti kteří mu přikyvují, ale nedávají mu rady, nedají mu pomocnou ruku, nemůže se na ně obrátit a požádat je o pomoc. A tohle je ten rozdíl mezi ním a Shuri, ona vždycky měla a bude mít, někoho takového, ať už to byl její otec, bratr, matka a nebo M'Baku - Giga Chad, který je zde hlasem rozumu a o tom to je. Samozřejmně i tenhle film, sklízí kritiku, proč ? A proč ne, Marvel je v pozici že ať udělá cokoliv, tak to "fanoušci" zkrituzují a nahází na to hovna.

plakát

Sladký domove! (2020) (seriál) 

Sem trochu zklamaný, kdyby se seriál vydal více cestou akční řežby, byl bych spokojený. Kdyby se seriál, vydal více tou filozofickou cestou, také bych byl spokojený. A i kdyby se seriál, vydal tou hororovější cestou, i tady bych spokojený. Seriál se však nevydává žádnou z těhle cest, ale zkouší jít po všech třech cestách najednou, takže místy se seriálu motají nohy, splétají a nebo rovnou i lámou. Dokonce sem si i několikrát říkal, že je škoda, že zde sou nějaký ty monstra, který sou sice fajn, ale zavřít tyhle postavy, s tím že prostě nesmí ven, tak by se mohli slušně porubat, i kdyby nebyla žádná apokalypsa. Nemluvě o tom, že příběh je vyprávěn dost zvláštně, dost podstatných a nebo emotivních scén, se zde prostě přeskočí a skočí se až na ten konec, toho podstatného. Chápu že tvůrci chtěli být originální a chtěli zkusit něco nového a na papíře to možná znělo dobře, ale ve výsledku, to docela divné a nepraktické. Seriál v tomhle směru hodně drží nad vodou vynikající herci, kteří hrají uvěřitelné a lidské postavy, herci do toho dávají všechno a je to vidět. Hlavní hrdina je docela zajímavý případ, né že by to byla měkota, slabka nebo tak, jen jeho důvod bojovat a přežít, tam ze začátku moc neni, ale postupně se do toho dostane a učitě to neni další  Arisu, který by tady devět dilů proležel na zemi a v desátém, by se rozbrečel. Ale i ty další postavy, sou skvělý, od vysloužilých vojáků, až po astmatickou holku. Je fakt že ta skupina, co seděla dole a furt si na něco stěžužovala, byla docela otravná, ale tak nějak postupně se z toho začali dostávat a začali se snažit. A jo Jin-wook Lee, kterého znám už z Bulgasala, sem si tady instatně oblíbil. Akce je dobrá, místy hodně dobrá, vzhled a to jaký monstra mají schopnosti, to je taky super. A Warriors od Imagine Dragons, mně začalo srát, už od první epizody, takže s tím hodnocením, je to trochu složité. Ale budou to slabší čtyři hvězdičky, nebýt toho že je zde velké množství luxusních postav, tak by to hodnocení šlo níž.

plakát

V/H/S/99 (2022) 

Tenhle díl je pro mně zklamáním, tak jak se mi z větší části líbili všechny předchozí VHS díly, tak tady mám zklamání. Nejlépe je na tom povídka Suicide Bid, má atmosféru a i kdyby tam nebylo v závěru ten klasický nadpřirozený element, tak i tak bych byl spokojený. Suicide Bid bych tedy dal čtyři hvězdičky. Za zmínku stojí i To Hell And Back (škoda že tam nehráli Sabaton) která sice neni hororová, ale má tu šílenost, perverznost a Mabel, takže je to zábavná divočina. To Hell And Back by dostalo pět hvězdiček, ta pátá je za Mabel. U Ozzy's Dungeon sem si říkal, proč tam cpát nějaký nadpřirozená element, vždyť by to mohlo výborně fungovat jako revenge explotion. Ozzy's Dungeon by dostal ušmudlané tři hvězdičky. Shredding a The Gawker, k těm nebudu nic dlouho psát, protože ani neni co psát. Obě povídky by dostali jednu hvězdičku, ano možná to je až moc kruté, ale u těhle fakt nevidím žádnou nápaditost, hororové napětí nebo něco co by stálo za zmínku, tak to vlastně ještě jde.

plakát

Mimoškolní aktivity (2020) (seriál) 

Zníčený sny, za které stálo bojovat. Dvojice hlavních protagonistů, tady s každým dalším dílem padá hlouběji a hlouběji, do hnusné propasti a přitom stáhnou i pár dobrých lidí. Co jen na tomhle seriálu zajímavé, že nebyl díl, kterých bych vyloženě označil za hluchý a nebo že by se v něm nestalo něco důležiitého, každý díl dál posouval děj dopředu a žádný díl nebyl nudný. Ze začátku, je to takové drama, v polovině to žačne být solidní kriminálka a posledních pár dílů, je z toho klasická Korejská vybíjená. Nicméně jak děj ubíhá, tak ty sympatie kterou sem ze začátku s tou dvojicí měl, mně s každým dílem opouštěla, měli hodně příležitostí z toho všeho utéct, neudělali to a skončilo to, jak jen nejhůř to mohlo skončit. Kdo mně z celého seriálu překvapil, byla Seo Minhee která začínala jako šikanátorka a končila jako hrdinka, no a pak pan Lee, ten si to dával už od první epizody. Logicky seriál má otevřený konec a s pokračováním, je to takové nejisté a důvod ? No herec Kim Dong-Hee, hlavní protagonista tohohle seriálu, je tak trochu konfliktní a stačil si nasekat pár hezkých problémů, což je ironie vzhledem k tomu, jakou postavu tady hraje, ale snad to nejhorší má za sebou a bude v pohodě. Pevně doufám že druhá řada bude, protože tenhle seriál je fakt špička. A soundtrack je naprosto úžasný.

plakát

Imawa no kuni no Alice - Season 2 (2022) (série) 

Alice in Borderland je přesně ten typ seriálu, který mám rád a úplně v pohodě, bych si ho dal do topky, dal bych mu plné hodnocení a hřál by mně pocit, že mám v oblíbených seriál, který je prostě geniální. A on je geniální, první sezona mohla/může působit lehce nesourodným dojmem, ale s druhou sezornů, se ta první jeví tak nějak víc jasněji a vše v první sezoně teď dává smysl. Hry ve druhé sezoně, sou víc takové originálnější a to hlavně díky králům, který těm hrám šéfují a žádná z těch her neni jako ta předchozí či ta následující, sou originální, sou napínavé a musí na ně jinak, než na ty z první sezony. A akční stránka je zde úplně špičková, od naháněček, až po Gun-fu a v tomhle směru, seriál v sedmé epizodě doslova expoluduje. Ten konec, to vysvětlení, je super, dává to smysl, je v tom mystično, ale zároveň jakýsi nádech té reálné možnosti a hlavně je to uzavřené, zhruba na stejno končí i manga, takže tvůrci tady nemusí mít třetí sezonů a nebo taky mohou, protože ten konec je uzevřený, ale zároveň je tady možnost, že neni. Jak píšu, je to geniální a ať si to přeberete jakkoliv, tak se vám dostane uspokojivé odpovědi. Co se musím ocenit a hodně vyzdvihnout je herečka Tao Tsuchiya, ona funguje o tolik lépe než hlavní hrdina, její vývoj, její důvody proč zůstávat v zrcadlovém světě a pak z něho utéct, sou o tolik uvěřitelnější a logičtější, než ty které má hlavní hrdina. A teď se dostáváme k jádru problému a tím je hlavní hrdina, která už v první sezoně, roli mučedníka jel na plné obrátky a tady se už z něho stává regulerní rohožka, protože velkou část toho všeho, on prožije na zemi, kde fňuká. Nevím, jestli je to takhle i manze, nebo jestli ho tvůrci zde nějak upravili aby působil lidštěji, ale boha jeho, on všechny nabudí, pak něco nevyjde a on si lehne na zem, kde si zoufá a jakže by měl umřít, zatímco všechni ostatní bojují, krvací, trpí, doslova trpí ve všech směrech a ohledech, a on si hraje na ublíženého. Ano v osmé epizodě, je hlavní hrdina fakt na pěst. Nic proti herci Kento Yamazaki, je to výborný herec, ale ta postava kterou hraje je prostě špatná, hodně špatná, ale nejvíc tím trpí Yuzuha Usagi, která má opravdu ráda hlavní hrdinu, ale ten jejich vztah je toxický, toxický z jeho strany, protože on ji prostě táhne dolů. Ale všechny ostatní postavy sou super, sou výborně napsaný, zahraný, jejich motivace je skvělá.....až tedy na Niragi-ho je to zmrd, ale jinak všichni sou skvělý, i Pikový král aka Bůh války. Hodně mrzí, že ten seriál trpí jenom jedním a však vážným problém, kdyby hlavní hrdina se trochu pochlapil, tak bych dávál pět hvězdiček, ale takhle ne. A né, nechci po něm žádného Ramba, však proměna hlavní hrdiny ať už v All of Us Are Dead a nebo v Hra na oliheň, je uvěřitelná a nelze v tomhle směru nic vyčíst a že si také projdou peklem.

plakát

Imawa no kuni no Alice - Season 1 (2020) (série) 

Tohle propadnutí králičí norou, trpí přesně tím, co každé druhé anime, které pracuje s podobným scénářem. A jelikož se v tomhle směru, považuji za docela ostříleného harcovníka, tak byť mně seriál i relativně bavil, tak až na jednu věc, mně něčím výrazným nepřekvapil a k té věci, se později dostanu. Teď je čas podusit hlavního hrdinu, který je přesně jako ty stovky jemu podobných, které sem měl možnost vidět. Víc klišoídní už být nemohl, je to génius, který však místo toho aby někde uplatnil svoji inteligenci, tak hraje hry a fláká se svými dvěma kámoši. Existuje velice malé množství seriálů, které pracují s podobným tématem a mají hrdinu, který je akceptovatelný a tenhle to rozhodně neni. Vývoj hlavní hrdiny, je minimální a až do konce, mně něčím nepřekvapil, ale o to víc mně bavili vedlejší postavy, které sice dostali méně prostoru o to víc, mi byli sympatičtější. Polovina z nich sice zemřela, ale o to víc sem si jejich linku, dokázal užít a taky sem si dokázal užít ony hry, které byli originální, napínavý a když sem dokázal, přijít na řešení dřív, než postavy, tak mi to lehce polechtalo ego. Zajímavý faktem také je to, kdo všechno propadl, onou králičí norou, sou to lidé na pokraji společnosti a to z různých důvodů, takovýhle lidé v normálním světě nikomu chybět nebudou a proto byli vybráni do téhle hry, ale to jenom můj osobní postřeh. Nicméně, jak sem ze začátku napsal, jednu věc, bych považoval za příjemný plot twist a ten se odehrál v osmé epizodě a jedná se o to, že sem od základu přehodnotil názor, k jedné z postav, je škoda že seriál takovéhle věci nenabízel častěji. Ale abych to shrnul, tyhle seriály, ať už animované a nebo hrané, mají dva podstatné problémy. Ten první je, že přesouvají hlavního hrdinu a další lidi, do nějaké alternativní reality a nebo jiného fantasy světa, který je jako jejich oblíbená videohra, je velice těžké to brát vážně, když se v tom světě získáváte nové úrovně za zabíjení monster a plnění úkolů. I když v tom světě platí pravidla typu "zemřeš tady, tak zemřeš i v reálu" tak mně osobně tohle vždycky dělalo problémy, to brát vážně a existuje jenom pár seriálů, které vybočují z tohohle šedivého průměru. Druhá a snad ještě víc podstatnější věc, kterou už sem zmínil, je hlavní hrdina, který v reálném životě je nula a teprve v tom alternativním/video herním světě pozná sám sebe, přátelé, holku atd, s takovým hrdinou je velice těžké se ztotožnit a uvěřit mu v průběhu, onu proměnu na největšího alfa samce, který místo párátka používá meč. A jestli tohle bude číst někdo od Netflixu, zkuste z adaptovat Ousama Game aka King's Game, koncept je podobný tomuhle, ale je to mnohem víc napínavější, hororovější, uvěřitelnější a příběh si umí udržet určitá tajemství až do velkolepého finále. Myslím si, že King's Game, je pro Netflix jako stvořený, tak snad jednou to jednou vyjde.

plakát

Ulice strachu – 3. část: 1666 (2021) 

Říkám si proč je dvojka tak dobrá, oproti jedničce a trojce, které sou prostě průměrné. A asi to bude tím, že na dvojku měla velký vliv Leigh Janiak, která i tu dvojku málem režírovala, ale nakonec zůstala jako poradkyně. A u jedničky a trojky, její vliv byl podstatně menší což je vidět a je to škoda, protože ta slečna ví jak na horory. Nicméně k filmu, film je rozdělen na dvě části, tou první je rok 1666, to je ta doba, kdy byli ty časy, kde se stačilo blbě vyspat a už po vás šla celá komunita, bo se paktujete s ďáblem. Tahle část neni úplně špatná a to hlavně ve směru, že se zodpoví všechny otázky, moc hororové to neni, ale šílení sousedi sou vždycky fajn podívaná. Ta druhá část nás vrací, do jedničky a jde hlavně o finální zůčtování, což má obrovskou chybu, čekal sem že Ziggy dostane příležitost se pomstít, přeci jenom má na to hodně velký právo a to se nestalo. Pak se tady nastínilo, že by nakonec sami vrazi mohli zasadit tu finální ránu, opět bylo by to dost satisfakční a dost symbolické, ale nééé ani tohle se nestalo. Finální zůčtování je prostě......no prostě je, ale že by bylo uspokojivé, to rozhodně ne a dost mně to mrzí, protože předchozí díl byl fakt skvělý a pomsta rukou Ziggy, by byla vyjímečná.

plakát

Ulice strachu – 2. část: 1978 (2021) 

Tak jo, dvojka sice nepřináší do světa hororu nic nového, ale sakra tenhle díl se povedl na jedničku a to všech směrech. Jednak tady máme trojici hlavních hrdinek a ta chemie mezi nimi je uvěřitelná a každá z nich, má logický důvody, pro svoje chování a pro svoje činy, celkově mi tady ty holky příjdou o tolik lepší než v předchozím filmu. Pak to že se dvojka odehrává v táboře, je prostě vynikající volba a hlavní vrah, je tady taky lepší, jde z něho víc strach a chová jako tank. Gore opět parádní a je to tady slušná řezničina, nikdo nezůstane ušetřen.

plakát

Ulice strachu – 1. část: 1994 (2021) 

První díl je klasický a to všech směrech, vedlejší postavy sou zajímavajší a zábavnější, než ty hlavní. A když vás pronásledují vrazi, kteří sou schopni vás vystopovat, tak je logické že dát sex. Ale gore je fajn, v jednom případě luxusní, atmosféru to taky má a ten devadesátkový styl tady je, ale sakra to museli hlavní postavy, napsat tak aby se vám protivili, už od začátku ? Určitě nemuseli, ale udělali to.