Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (1 649)

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Na moři (2022) (epizoda) 

Jede se v podstatě v kolejích položených pilotem - přidány nové lokace, postavy a příběh je postupně budován a přidává na intenzitě. Pocit opět kazí na sílu tlačené multikulti OK (nebo spíš KO) - tlustá černá trpaslice dokáže naprosto vytrhnout z fantasy rauše a člověk následující minuty jen kroutí hlavou a nevnímá dialogy... Musím zmínit i hudební podkres, protože ten byl v trilogii dokonalý a hraje mi v hlavě i při sledování seriálu. V tomhle díle je konečně víc slyšet a je poznat, že se Medvědovi pár tónů poradil samotný Howard Shore. Jak jsem tedy původně přepokládal, že po dvou dílech sledování skrečuju, těším se na další a jsem hodně zvědavý na výsledek. Nakročeno to má slušně a celkově mám pocit, že se tady tým tvůrců soustředil na vše. Snad se nemýlím, byla by to škoda.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Stín minulosti (2022) (epizoda) 

Zdejší hodnocení (65 %, 9/2022) je podstřelené. Sice kvůli oficiálním posterům nebylo mé očekávání vysoké a trailer mě též spíše odrazoval, ale co jsem dostal v prvním díle zaslouží uznání. Ano, cíl naplnit multikulti sračky je očividný a přičmoudlí elfi jsou pokaždé pěst na oko. Ano, detaily kostýmů jsou... nejsou. Ale toho si člověk všimne až když se na to cíleně zaměří. Úvodní prolog je pecka, poté se přesunujeme přehledně z lokace na lokaci a představuje se nám tak svět v i mimo Středozem včetně jeho obyvatel. Příběhové linky jsou zatím jen nastíněné (je jich hodně), proto některé nenadchnou. Mám ale spíš pocit, že se buduje příběh na pevných základech, což chvíli potrvá. K vizuálu (CGI, výprava) - to je naprostá bomba. Každý niklák/měďák/hlíňák je znát a ať už byly hranice mezi filmy a seriály v tomto ohledu jakékoliv, tenhle seriál je boří - bez přehánění. Fantasy atmosféra zde taky sálá z každého koutu, takže kdo toto hledá, bude si chrochtat.

plakát

Elvis (2022) 

Už od úvodních minut je film velice energický, samozřejmě hlavně díky hudbě a střihu. Penguin v podání Toma Hankse je taky velice zajímavá postava a vyprávění z jeho perspektivy je volba nečekaná, takže potud dobrý. Jenže Komorník je bohužel naprosto nesympatický tlustý hubeňour, do role Elvise se vůbec nehodí, což v případě tohoto filmu není odpustitelné. V půlce filmu se navíc začne vše opakovat, tudíž se z filmu najednou stane nudný stereotyp, který ještě degraduje všudypřítomný viditelný blue screen (Luhrmannův poznávací znak), takže se chce člověku blejt. Hodinu a půl si potom člověk přeje, aby už to skončilo. Nebýt hudby a střihu, film by fakt neměl po celé 3 (!!!) hodiny co nabídnout. Ztráta času.

plakát

Městečko South Park - Omluva Jessemu Jacksonovi (2007) (epizoda) 

Randy s vidinou výhry 30k USD řekne v živém přenosu "nigger" (na otázku do doplňovačky "Lidé, kteří vás otravují") a díky tomu se stane terčem nenávistných posměšků. Epizodě dodává šmrnc Cartmanův konflikt s trpaslíkem a Stan nakonec pochopí, že to nepochopí. Prvotřídní epizoda.

plakát

Městečko South Park - Vánoční koledy pana Hankeyho (1999) (epizoda) 

Když koukám na zdejší hodnocení, tak se jedná o absolutně podhodnocenou epizodu. Jak Stone s Parkerem dokázali již několikrát, talent na písně (a i muzikály) mají a zde to dokazují zas a znova. Úvod o panu Hankeym naladí, následující píseň o dreidelu rozseká (hlavně díky Cartmanovi). Písnička je i velice chytlavá, takže ji není lehké poté dostat z hlavy. Následuje Hitler zpívající "O, Tannenbaum", na kterého naváže Satan se svým "Christmas time in Hell", která je opět vtipná a chytlavá a věřím, že pár lidí i nasere. Vsuvka s Mackeym a jeho Ding Dong songem je spíš na oddych od smíchu, protože pak přijde na řadu Cartman s jeho pohledem na Vánoce a o zábavu je vystaráno. Co ale po něm rozjede Mr. Garrison je skutečný nářez pro bránici, tuhle písničku jsem si musel pustit víckrát, abych pochytil vše, protože přes smích jsem půlku neslyšel. Vsuvka od Shelly je stejně jako ta od Mackeyho na odpočinutí, následující duet Ježíše se Santou nabídne ještě příležitost se zasmát, a pak už jen finální song na konec se všemi zúčastněnými. Bez tohoto dílu si Vánoce neumím představit.

plakát

Městečko South Park - Hladovej Marvin (1997) (epizoda) 

Výborná satira na funkčnost neziskových organizací plus skvělá parodie na Braveheart v podání Chefa a krocanů... See Starvin Marvin, this is called apetizer. This is what you eat before you eat to make you more hungry.

plakát

Městečko South Park - Tweek vs. Craig (1999) (epizoda) 

Linka kolem Adlera, učitele pracovních činností, tu byla dost zbytečná. Linka kolem organizace bitky mezi Tweekem a Craigem byla vtipná a hodiny domácí výchovy byly skvělé. Škoda, že bitka neměla žádné vyústění. Celkem průměrná epizoda.... What you got, biyatch?!

plakát

Městečko South Park - Sarkastabal (2012) (epizoda) 

Jedna z nejvtipnějších epizod, hlavně díky situacím, do kterých příběh posouvá Randyho sarkasmus. Co slovo, to perla. Chuťovku přidá Butters a jeho krémové mojo. Stan, hook-up my bra!