Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 112)

plakát

Král Tulsy - Série 1 (2022) (série) 

Tohle mi vážně sedlo, nabouchaný senilní dědek Sly vyleze do moderní doby z lochu a začne všechno řešit po svém velice svérázným a vtipným způsobem. Ze začátku série čistokrevná komedie, postupem času trošku vážnější a drsnější, ale jako celek parádně vybalancované - dobrý nápad, natočit mafiánskou sérii s prvky komedie.............................moje hodnocení = 8 z 10.

plakát

Třináct životů (2022) 

Nic pro klaustrofobiky, řekl bych ! Howard tyhle příběhy podle skutečných událostí umí nejlíp ze všech, co si budeme povídat. Pobavil mě fragment rozhovoru s Farrellem, kde poměrně vystrašeně popisuje, jak důmyslně se uměle systém jeskyní vybudovat a že on, notabene jako ne ještě zcela zdatný plavec, měl při natáčení některých scén na krajíčku. Nedivím se mu, já měl staženej pajšl na pohovce, obklopen žrádlem, pitím a komfortem. Muselo to být tenkrát v Thajsku fakt šílený pro všechny zúčastněný, nechápu, že byly pouze dvě oběti na životech a to ještě ne těch zachraňovaných..................moje hodnocení = 8 z 10.

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

100 % chápu, proč se po kompletaci tohoto seriálu začaly prodávat šachy celosvětově mnohaprocentně více - do shlédnutí seriálu jsem nevěděl o hře absolutně nic (ani názvy figurek, natož jak jednotlivé figury táhnou) a hned po titulcích jsem začal pilně studovat a zkoušet on-line. Jedním slovem neuvěřitelné, jak se tvůrcům podařilo během 7 sotva hodinových dílů vytvořit takový příběh. Jednak herečkou v hlavní roli, to bezpochyb a možná taky faktem, že o šachách se zase tolik věcí nenatočilo (minimálně zas ne tolik kvalitních a poutavých). Hodně moc mi to připomínalo brilantní Čistou duši - ať už inteligencí hlavního protagonisty hraničící s bláznovstvím, nebo i pro svou hudbu. Buď jak buď, skvělá a téměř bezchybná záležitost.............moje hodnocení = 9 z 10.

plakát

Slídilové (1992) 

Taková starší a poctivější škola Dannyho parťáků, řekl bych a ano, viděl jsem tento film vážně poprvé až nyní. Je to vážně dobrý film a závěrečné rozdávání "dárků" v podání šéfa NSA J.E.Jonese bylo vážně k popukání.....................moje hodnocení = 8 z 10.

plakát

Comedy Club (2016) (pořad) 

Pořad, který podle mě nechal "vzniknout" především stand-up komediantku Adélu Elbel, od té doby, co jsem jí zde poprvé viděl, jsem si jí ihned zamiloval. Takto nějak má vypadat inteligentní stand-up comedy........

plakát

Deníček moderního fotra (2021) 

Asi 2 měsíce zpět jsem si u nového Top gunu říkal, jaké je to zdařilé PR Toma Cruise a že je to hodně nadhodnocené, stejná myšlenka mě napadla i zde. Mádla, pokud do této doby nějaká z dam a dívek nemilovala, pak po tomhle filmu nutně musí - ale neříkám to vůbec ve špatném. Zatím co v Top gunu to bylo hodně násilné (perfektní herec v hlavní roli, absolutně bez chyb), tady je to docela přirozené. Srovnávat tyhle dva filmy je samozřejmě totéž, jako jít na Verdiho v kraťasech, takže zpět - tahle komedie je rozhodně svěží, vtipná a poměrně inteligentní záležitost určená téměř pro každého................moje hodnocení = 6,5 z 10.

plakát

Stíny Manhattanu (2016) 

Rozhodně zajímavý a diskutabilní film, který Vás vtáhne do děje pro svou nezaměnitelnou atmosféru - Brody od začátku směřuje po hlavě do prdele a je jen otázkou času, kdy tam dojde. Musím říct, že plné 2/3 filmu jsem byl fakt napnutej co z toho nakonec bude, ale samotnému závěru jsem nějak přestal věřit - do té doby bylo to napětí budováno přitom parádně a Vy ste si v duchu říkali, co za magora dokáže natáčet takové extrémní situace a jak dokáže napálit vlastní ženskou mnohdy až za hranicí etiky a náběhu na infarkt. A zároveň co za magora (Brody) si začne něco s ženskou, která s prvně jmenovaným magorem žila...No, obrázek ať si udělá každý sám.....................moje hodnocení = 6 z 10.

plakát

Šťastně až do smrti (2022) 

Od skvělých a bravurně natočených filmů Žena v kleci, Zabijáci a Vzkaz v lahvi a vlastně obecně od filmů, kde se motá Nikolaj Lie Kaas jsem asi neviděl kvalitní severskou kriminiálku. Tak konečně teď. Parádní stylová kriminálka s naprosto famózně hnusnou Sonjou Richter v hlavní roli. Film je ve svém gradování už trošičku přetažený za vlasy, pořád to ale Dáni zvládají většinou s grácií sobě vlastní, narozdíl od svých západních kolegů. Milovníkům studených a drsných psychologických krimi mohu jen vřele doporučit.....................moje hodnocení = 7,5 z 10.

plakát

Předávkování (2022) 

Marchal je prostě borec a umí, těším se na další jeho film. Opět prokázal po filmu Drsný město, že filmy z prohnilého prostředí jsou mu velice vlastní. Tak si tak říkám, co by už filmoví kritici zde chtěli více, podle mě tenhle film patří zase k naprosté špičce a co do autenticity řadím těsně pod Narcos, Sicaria atd...a když už zmiňuju právě Narcos, tak Alberto Ammann ze série Juarez tu představuje vážně skvěle zahraného zaporáka, jemuž chce ublížit snad každý, kdo se na film dívá, pecka kousek..........................moje hodnocení = 8 z 10.

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Pokud by člověk jednoduše rozdělil filmy na pohádkovou a nepohádkovou kategorii, tak v té první tenhle film hodnotím jasně za 4*. Jsem rád, že po všech těch Troškách a nepovedených nových pohádkách, uváděných většinou o Vánocích, jsem mohl vidět moderní pohádku, která je vtipná, a navíc akční. Především na začátku ten styl "na hromnice o den více" je vážně k popukání.......................moje hodnocení = 7,5 z 10.