Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (3 822)

plakát

Aguirre, hněv Boží (1972) 

Na film západoněmecké provenience solidní podívaná, ovšem u Wernera Herzoga to lze apriori předpokládat! V příběhu se prolíná motiv hledání El Dorada a misií. Není nouze o napětí, akci, dobrodružství, brutalitu a zajímavé postavy. Klaus Kinski v záporné roli opět přesvědčivý.

plakát

Rapl - Exekuce (2019) (epizoda) 

Kuneš opět válí hned od začátku. Scéna s filmem ve výtahu neměla chybu. "Varuju tě!" a ten následný záběr "Přebral." vskutku pobavil. Zápletka kolem nevěry sice nebyla nejlepší, ale věřím, že nad tím vším bude viset daleko zajímavější příběh, který nás bude bavit. Návrat starých postav potěšil. Normálně bych dal 4*, ale vzhledem k tomu, jak nízké hodnocení to tu zatím má, přihazuji pátou (dle mého si tato epizoda zaslouží 70-72%).

plakát

Psí odpoledne (1975) 

Nejen díky tomu, že se příběh zakládá na skutečné události, je Psí odpoledne prvotřídní záležitostí. Svůj podíl na působivosti má také herecké představení Al Pacina a Johna Cazale, tedy dvojky, které to dobře fungovalo již v Kmotrovi. Opomenout však nelze též bravurní vykreslení charakterů hlavních i vedlejších postav. Snímku není cizí napětí, špetka humoru, dostatek dramatu a skvělé zpracování, což lze u Sidney Lumeta očekávat.

plakát

Poslední noc v Římě (2010) 

Vcelku příjemné romantické drama okořeněné špetkou erotična, které je ovšem velmi vkusně zpracované a tak krom zarytých puritánů asi nikoho nepobouří. Domnívám se, že kdyby se ze snímku odstřihl onen erotický a romantický element, tzn., že by z filmu zůstalo pouze konverzační drama, upadl by hodně rychle do zapomnění a jednalo by se o 107 minut nudy, byť přiznávám, že příběh a jeho vývoj u obou žen byl značně zajímavý.

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Netroufám si srovnávat Promethea a Vetřelce Covenanta, neboť na prvním zmíněném snímku jsem byl v kině, což zážitek umocnilo, a navíc je to již hodně let a zdaleka všechno si nepamatuji. Nejnovější Vetřelec je zajímavým přírůstkem do vetřelčího univerza, Ridley Scott točit prostě umí, v uvedených dvou snímcích pak nadnáší otázku vzniku naší civilizace, což je mi sympatické, ale nemohu se zbavit pocitu, že toto téma by mohlo být daleko lépe zpracováno. Je jisté, že ani Prometheus, ani Covenant se nestanou legendami žánru jako tomu bylo v případě Alien 1, ale pro jednorázové pobavení poslouží jistě velmi obstojně.

plakát

Studio 60 - Pilot (2006) (epizoda) 

Pozornost jsem udržel jen díky Matthew Perrymu, jinak to bylo spíše průměrné. Uvidím, co přinese druhá epizoda. V pilotní části podle mě převažoval daleko více dramatický žánr nad komediálním.

plakát

Tři vejce do skla (1937) 

S tímto snímeček se mi pojí jedna silná vzpomínka na dětství. Byl jsem na prázdninách u babičky a večer jsme sledovali společně s dědou právě Tři vejce do skla. Když pominu pohádku Byl jednou jeden král, jednalo se patrně o moje první setkání s Vlastou Burianem a děda mi tenkrát vyprávěl, jak je to výborný komik. Sledovali jsme tento film se zaujetím a protože mne v určitý čas poslala babička spát, neviděl jsem konec filmu. Druhý den ráno mi to děda povyprávěl a Tři vejce do skla jsem od té doby neviděl. Až nyní, v prosinci 2018. A snímek mě opět bavil. Burian v trojroli, některé scény vskutku vtipné (opět ta jeho angličtina, např. Maj kočí je z Trutnova..), vypíchl bych kupříkladu uspávání hada bez píšťal v trojím podání. A závěr? Byl přesně takový, jaký si pamatuji, že mi tehdy, před mnoha a mnoha léty, děda vykládal.

plakát

Učitelem z nouze (2014) 

Tedy musím říct, že vzhledem k procentuálnímu hodnocení jsem očekával spíše průměrnou záležitost, ale příjemným překvapením se pak pro mě stal celý snímek. Chytl mě prakticky od začátku a bavil mě díky hereckému představení Hugh Granta. Námět sám o sobě zaujal a neměl jsem s ním sebemenší problém. Již teď mohu konstatovat, že si tento počin s chutí někdy zopakuji.

plakát

Za humny je drak (1982) 

Herci skvělí, sem tam i povedený vtip či písnička, ale celkově vyznívá tato pohádka průměrným, ba spíše lehce podprůměrným dojmem. Drak je stylizován až nevkusně a nechutně (cf. Bajaja) a hodil by se spíše do kreslených pohádek.

plakát

Fišpánská jablíčka (2008) (TV film) 

Velká bída. Sice jsem si říkal, na samém začátku, že námět může být zajímavý, ovšem brzy se ukázalo, jak celá pohádka upadá a nezachrání to ani sympatičtí herci z řad velice známých i těch začínajících. Paruky obou bratří byly zcela otřesné, to si nemusíme nic namlouvat, ovšem to není zdaleka ten největší problém tohoto počinu.