Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (2 798)

plakát

Jsem matka (2019) 

Občas se to trochu neobratně táhne, ale jinak bych to hodnotila docela vysoko.

plakát

Slovácko sa nesúdí (1975) (seriál) 

Z dnešního pohledu bych asi dala tři-čtyři hvězdičky kvůli tomu, jak "prázdné" se to často zdá, ale jelikož tak 40% slovníku, který moje rodina používala, když jsem byla malé bejby, pochází z tohoto seriálu, musím trvat na těch nostalgických pěti.

plakát

Shazam! (2019) 

Jak osvěžující vidět od DC film, který je blbost ve smyslu jednoduchá jednohubka, jakou si člověk pustí k umývání nádobí a okrajování brambor, a nikoliv blbost jako že tam nic nedává smysl a všichni tvůrci jako by naschvál sabotovali práci svou i ostatních, jak je jinak jejich zvykem. Můj nejzásadnější problém s filmem byl ten, že dětský představitel Billyho mi přišel daleko zajímavější a sympatičtější než Zachary Levi (ten divný kontrast mezi skoro čtyřicetiletým týpkem a tím, jak mladě vypadá a chová se, mě možná bude strašit ve snech), ale jinak to byla skoro sranda.

plakát

Lovec: Zimní válka (2016) 

Oproti prvnímu filmu výrazné zlepšení, tzn. místo totálně přeplácaného wtf nesmyslu je tady genericky působící povrchní fantasy, na kterou člověk po pěti minutách zapomene. Nicméně nevím, jestli jsem v nějaké sentimentální náladě nebo co, ale docela se mi líbily ty stylizované obrazy, ve kterých dominovaly kontrasty bílé, stříbrné a zlaté, a později i s přídavkem černé.

plakát

Marrowbone (2017) 

Extrémní škoda těch posledních dvaceti minut, protože do té doby bylo moje srdce velmi spokojené. Do té osudné hodiny třicet se filmu umně dařilo míchat nápady, boží barák a přírodu a zajímavé herce s klasickými/povědomými drama-horror-thriller klišé do neokoukaně působícího "experimentu", ale potom se to všechno zvrtlo v něco mnohem obyčejnějšího a zapomenutelného jako lusknutím prstu. Ale neviním z toho jenom ten twist, může za to spíš jeho pojetí a některé scény, kterými je ilustrován. Kdyby byl film trochu kratší (a zkratkovitější!), sebevědomější a méně-divákův-důvtip-podceňující, tak si myslím, že i se současným vyústěním mohlo napětí zůstat napjaté a byl by to takový malý uzavřený hotový bizárek. V současné podobě to bohužel trochu příliš smrdí tím režijním debutem. (A taky si myslím, že měl tenhle příběh být zasazen tak do roku 1920 a nikoliv 1969! A když už rozdávám ty nevyžádané rady, tak utíkat měli z Ameriky do Anglie/Evropy a ne naopak, protože takovouhle krajinu za Ameriku prostě nepřevlečou.)

plakát

All That Jazz (1979) 

(1001) Bye bye love, bye bye happiness. Navzdory tomu, že nemám ráda americké muzikály a filmy o showbyznysu, si mě Bob Fosse a Roy Scheider nakonec získali. Každý člověk by si zasloužil, aby mu Jessica Lange poletovala kolem hlavy. A co hlavně oceňuji je fakt, že tanečníci a tanečnice jsou doopravdy tanečníci a tanečnice, protože mám v hlavě nějaké nedávné trauma filmu o tanci, kde hlavní herečka jen předstírala, že se umí hýbat.

plakát

Hellboy: Královna krve (2019) odpad!

Děcka a věci pro děcka můžou být pekelně cool, ale výraz "dětinský" jednoznačně považuji za urážku. A tenhle film je dětinský. A ještě jsem chtěla dodat, že hudba je opravdu strašná.

plakát

Prospektor (2018) 

Spřízněný High Life se mi líbil víc, zejména proto, že se tam mnohem míň mluvilo, nebo mnohem méně/více mluvilo k věci, ale ten les tady, ten les je prostě paráda. Já to říkám pořád, že kdybych někdy emigrovala do USA, tak jednoznačně do nějaké chaty v lese ve státě Washington. Taky bych ale chtěla udělit plusové body za to, že všechny věci v tomto světě vypadají, jako že je někdo opravdu používá.

plakát

Hochelaga, země duší (2017) 

Kanadská Osada havranů. A jako již tradičně: možná přijde i Raoul Trujillo.