Reklama

Reklama

Prospektor

Trailer 1

Obsahy(1)

Otec a jeho dospívající dcera cestují vesmírem a na mnohdy pustých vesmírných tělesech se snaží těžit drahokamy, které jim umožní vymanit se konečně z bídy a tuláckého života. Jejich poslední zastávkou je neznámý měsíc, v jehož jedovatých lesích se skrývají nejen drahokamy, ale také nebezpečí v podobě místních obyvatel. A honba za zbohatnutím se záhy změní v boj o přežití, v němž nemá nikdo nic jisté. Dívka, která se potýká nejen s nemilosrdnými obyvateli lesa, ale také s otcovou chamtivostí, jež mu zcela zastínila rozum, záhy zjistí, že si musí proklestit vlastní cestu ke svobodě. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pro nízkorozpočtový, pomalý a nanicsinehrající scifárny mám velkou slabost. Kanadsko-americká spolupráce mě vysokoprocentně potěšila a časy, kdy sousloví "kanadský film" mělo pejorativní nádech, ježto se používalo jako opovržlivé označení pro neumětelskou nápodobu amerických béček, jsou už zjevně dávno ty tam. Prospect je i přes svůj televizní look a levnou výpravu záživná, napínavá a hustoatmosférická podívaná, washingtonský les je s malou trikovou výpomocí uvěřitelná jedovatá mimozemská džungle, všechny postavy příběhu jsou více nebo méně podivínské až šílené (což je samozřejmě plus), sběr záhadných drahokamů je kouzelně bizarní záležitost, prostě celý tenhle poloamatérský kousek je potenciální hvězda (nebo aspoň hvězdička) nějakýho solidního nekomerčního filmovýho fesťáku. Strašně mě to bavilo a líbilo se mi to, ať se klidně zdám divnej. Ad herci: Pascal byl výbornej, slušnej byl i machistickej feťáckej fotr nebo slizkej černej vůdce kultu z chýše, ovšem naprosto excelentní je především mladá a neznámá Sophie Thatcher, skvělej výkon ve skvělý roli, kdyby mi bylo patnáct, jsem do ní teď platonicky zamilovanej. / U všech řeckejch i barbarskejch bohů - viděli jsme opravdu stejnej film, Magiko82?? :D ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad je výborný, originálny a to aj s viacerými drobnosťami. Survival triler ide kupredu celkom rýchlym tempom, keď tu zrazu skončí akoby v polovici a divák získa dojem, že sledoval pilotný diel nejakého nového seriálu. A keďže sa dnes natáčajú seriály podľa všetkého, možno autorské duo dostane možnosť svoj vesmír rozšíriť. Sophie Thatcher a Pedro Pascal ako ústredné postavy niečoho väčšieho by boli dobrá dvojka. Ono to poväčšinou vďaka pozemským prírodným scenériám ako sci-fi ani nevyzerá, cítite sa ako na prechádzke v Malých Karpatoch, v tomto zmysle atmosférou Prospect pripomenie možno Alien: Covenanta. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Spřízněný High Life se mi líbil víc, zejména proto, že se tam mnohem míň mluvilo, nebo mnohem méně/více mluvilo k věci, ale ten les tady, ten les je prostě paráda. Já to říkám pořád, že kdybych někdy emigrovala do USA, tak jednoznačně do nějaké chaty v lese ve státě Washington. Taky bych ale chtěla udělit plusové body za to, že všechny věci v tomto světě vypadají, jako že je někdo opravdu používá. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vesmírný westernoidní survival. 1) Výprava připomínala seriál Hvězdnou bránu (kus jetého lesa, trocha papundeklu (výsadkový modul), mlha a prach._____ 2) Napadl mě vhodný název pro podobné žánr - spacestern?_____ 3) Podobným béčkům dávám obvykle dvě hvězdičky, ale zde jsem se kupodivu nenudil a tak příděl zvyšuji. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jakožto nenasytný žrout všech možných sci-fi příběhů ať už ve filmech, knihách anebo hrách, jsem neměl problém, dokoukat Protectora do konce. Není ale podle mě příliš dobře stravitelný pro svátečnější diváky, k tomu mu přeci jen chybí zajímavější kulisy, rozvětvenější příběh a hlavně štědřejší rozpočet... Takže jako jednohubka ideál, ale není to zdaleka nic, co by se stavělo bok po boku největších filmových science fiction naší doby. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Natočeno podle stejnojmenného krátkého filmu Prospect z roku 2014. (FexteR)
  • Jedovaté častice lietajúce v mesačnej džungli nie sú vytvorené pomocou CGI. Prach bol natočený reálne a neskôr pridaný do záverečnej verzie filmu. (Enceladus)
  • Všechny záběry z exteriérů byly natočeny v deštném pralese Hoh na poloostrově Olympic ve státě Washington. (FexteR)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama