Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (509)

Velká nádhera

Velká nádhera (2013)

V rozhovoru pro italské rádio režisér uvedl, že v jedné fázi produkce pro film zvažoval název "L'Apparato Umano (Lidský přístroj/Lidské zřízení)", což je také název fiktivní novely, jejímž autorem je hlavní postava filmu.

Hitchcock

Hitchcock (2012)

Helen Mirren, která hraje Hitchcockovu ženu Almu Reville, se také setkala se skutečným Alfredem Hitchcockem. Dostala nabídku zahrát si oběť vraždy v jeho slavném filmu Zběsilost (1972). Roli tehdy odmítla a později se vyjádřila, že toho velmi lituje.

Hitchcock

Hitchcock (2012)

Scény v Hitchcockově kanceláři v komplexu studia Paramount se natáčely ve skutečné kanceláři, ve které režisér osobně pracoval.

Hitchcock

Hitchcock (2012)

Fotografie, kterou si filmový Alfred prohlíží po hádce s Almou, je fotografie skutečného Hitchcocka s jeho ženou.

Sličná tvář

Sličná tvář (2012) (studentský film)

Film získal cenu diváků na olomoucké Přehlídce animovaného filmu 2012.

Jelena

Jelena (2011)

Scéna, ve které jde Jelena do kostela, nebyla v původním scénáři. Režisér Zvjagincev a Oleg Negin, autor scénáře, spolu vedli debatu, zda je ve filmu vůbec nutná.

Jelena

Jelena (2011)

Podle režiséra byl výkon Jeleny Ljadové (role Káti) tak výborný, že mu bylo líto, že její postava neměla víc scén.

Jelena

Jelena (2011)

Andrey Smirnov si během natáčení zlomil dvě žebra při "blbnutí" se svým synem. Styděl se na place říct pravdu, tak tvrdil, že uklouzl v koupelně.

Musíme si promluvit o Kevinovi

Musíme si promluvit o Kevinovi (2011)

Eva se v supermarketu schovává u plechovek, na jejichž etiketách je nápis "Rajčatová polévka mamky Ramsayové". To odkazuje na příjmení režisérky filmu.

Jeden musí z kola ven

Jeden musí z kola ven (2011)

Šachové figurky, které Control používá k vyznačení rolí, naznačují spojitosti mezi určitými postavami. Karla (Michael Sarne) a Smiley (Gary Oldman) představují černou a bílou královnu, nejvyšší figurky v šachové hře a tedy nejmocnější postavy v reálném souboji o moc. Dvojité agenty Polyakova (Konstantin Chabenskij) a Haydona (Colin Firth) potom spojují figury černého a bílého střelce.

Jelena

Jelena (2011)

Režisér a herecký představitel při debatě o tom, jaké bylo Vladimirovo povolání v minulosti, zvažovali tři možnosti. Postarší bohatý muž v současném Rusku podle nich mohl být dřív důstojníkem KGB, funkcionářem Komunistického svazu mládeže, nebo vědcem, který se dal na podnikání po rozpadu Sovětského svazu. Rozhodli se, že Vladimir by měl být vědcem, protože herecký představitel Smirnov nevypadá na ostatní dva typy.

Musíme si promluvit o Kevinovi

Musíme si promluvit o Kevinovi (2011)

Úvodní scéna se odehrává na festivalu La Tomatina ve městě španělském městě Buñol. Na festival později ve filmu odkazuje plakát, který visí na zdi v cestovní kanceláři za Evou.

Musíme si promluvit o Kevinovi

Musíme si promluvit o Kevinovi (2011)

Norská premiéra filmu byla posunuta z původního termínu, kterým byl podzim 2011, až na jaro 2012 kvůli teroristickému útoku z 22. července 2011, kdy Anders Breivik zaútočil na tábor Svazu dělnické mládeže a zastřelil 69 lidí.

Konspirátor

Konspirátor (2010)

Během scény polapení a zastřelení má J. W. Booth stále svůj pověstný knír. Skutečný Booth si ale oholil tvář bezprostředně po vraždě prezidenta, aby bylo těžší ho poznat a identifikovat.

Reklama