Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 956)

plakát

Milenec nebo vrah (1996) 

Jako v polovině devadesátek možná, ale dneska už hlavně poslední třetina působila spíš jako parodie či komedie.

plakát

Byla to divoká noc (2015) odpad!

Teda to byla ale vyhulená krávovina... nikdy víc!!

plakát

West Side Story (2021) 

Uuufff... tohle bylo teda docela utrpení. Původní West Side Story neznám, tak jsem nějak nevěděl, do čeho jdu. A bylo to teda docela náročné. Nejdřív klady a taky to, za co jsou vlastně ty hvězdičky. Vizuálně to vypadá pěkně, na výpravě, kostýmech, se určitě nešetřilo. Ale tím to vlastně končí, protože nevím, jestli to, že v celém hereckém ansáblu nebylo jediné mně známé jméno, byl klad nebo naopak nedostatek. A k tomu horšímu. Předně je to STRAŠNĚ dlouhé, film, který má víc jak řekněme 130 minut, mě musí opravdu něčím zaujmout od prvních chvil, což se tady rozhodně nestalo. Ten začátek mi přišel dosti protivný a říkal jsem si, že jestli se na něco takového budu muset dívat dvě a půl hodiny, tak to asi nepůjde. No a vlastně jsem se dvě a půl hodiny (no míň, přetáčel jsem, ale k tomu dojdu) díval na jakési dvě party náctiletých smradů, některý byli bílý, některý tak nějak Mechiko nebo Porto, kteří se přetahujou o nadvládu nad nějakým postupně bouraným slumem v NY. Takže se vlastně dost velkou část toho filmu dvě party bouchačů zabývaly tím, že si chlapci poměřovali pindíky a dohadovali se, kdo komu kdy a kde vybuší. Na to je nalepený takový dobový příběh Romea a Julie, který nakonec taky dost podobně dopadne. Hmm, nic moc, co si budem... Navíc bych řekl, že dějově je toho tam tak na hodinu, ten zbytek už jsou jen natahované kšandy. No a jelikož je to muzikál, tak hudba. Tak tedy hudba. Tak ta mě prosím pěkně ... pěkně srala. Naprostou většinu hudebních čísel jsem přetáčel vpřed (jak už jsem avizoval), protože mi to prostě trhalo uši. Silně pochybuju o tom, že dnešní mladší generace tohle dokážou bez problémů poslouchat či že se jim to snad bude i líbit. Nevím, pár muzikálů už jsem taky viděl, povětšinou s nimi nemám problém, ale tohle mi zkrátka nesedlo. Takže to poměrně vysoké hodnocení je, protože Spielberg?

plakát

Jude (1996) 

Je to stará dobrá poctivá filmařina, ale bohužel. Mě to nějak moc nebralo, trochu grády to dostalo až pár minut před koncem, kdy už bylo pozdě na to, aby to něco zachránilo.

plakát

Bábovky (2020) 

Neznaje knižní předlohy, jsem neměl velká očekávání. Zpočátku to vypadalo jako nějaké mistrovství republiky v šukání. Každý s každým, kámen šuká cihlu. No naštěstí se to postupně vyvinulo do podoby, na kterou se bez duševní újmy jednou i dalo podívat.

plakát

Matka versus android (2021) odpad!

Coto toto?!? Od prvních záběrů nekoukatelná sračka. Pochváleno budiž tlačítko rychlého přetáčení, díky kterému se toto utrpení smrsklo asi na hodinu a čtvrt!

plakát

Den vítězství (2006) 

To jsem fakt hodinu a půl čekal na ty asi 4 záběry, ve kterých se mihla Mélanie Laurent?? Protože jen a pouze kvůli ní jsem to stáhnul, jinak mě téma 2. sv. války nějak nezajímá a nějací musulmáni už vůbec ne.

plakát

Divoké srdce Evropy (2021) 

Tady není důvod jít do jiného hodnocení než do plného. Tohle můžu.

plakát

Kdo mi jde po krku (2021) 

Hele... jako dvě, víc ne. A to jsem jako hodně hodnej. Andželíně z takových rolí prostě nevěřím ani zbla. To zaprvé. Byla to Andželína, že jo?? Si nejsem tou kupou botoxu a jiné uměliny úplně jist. Za druhé, Andželína nesmrtelná, neprůstřelná, bleskuvzdorná, ohnivzdorná, páduvzdorná, no to se taky povedlo. A pak mám taky nový poznatek. V USA mají (narozdíl třeba od Českého Švýcarska) rozsáhlé lesní požáry japonského typu. Samosetouhasilo. Hmmm.

plakát

Krásy divoké Šumavy (2017) (TV film) 

Asi jsem čekal víc. Ano, jsou tam krásné záběry šumavské krajiny, ale od dokumetu nazvaného Krásy divoké Šumavy bych čekal trochu jiné zaměření než převážně na několik místních lidí, kteří se tam usadili a žijou tam. Farmáři z Horské Kvildy, veterinářka z Rakouska nebo Ukrajinka, pokoušející se studovat sklářské řemeslo v Bavorsku. Co mi ovšem pozvedlo obočí asi nejvíc, byla ta mapa, která ukazovala plochu NP Bavorský les, NP Šumava, tam mi to přišlo skoro až dost do vnitrozemí a především "rakouskou část Šumavy", která zasahovala teda sakra daleko do vnitrozemí Rakouska jihovýchodním směrem, v podstatě do středu Rakouska. Takovouhle definici Šumavy v Rakousku teda vidím poprvé a dost o ní pochybuju. A nazvat Český Krumlov perlou Šumavy... no taky nevím...