Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (1 181)

plakát

Moorwehan (2015) 

Problém bude asi v tom, že jsem nedokázala zúčastněným postavám uvěřit jejich motivaci. A to jsem se fakt hodně snažila.

plakát

Kulky spravedlnosti (2019) 

Žádnou rafinovanost jsem fakt nečekala, věděla jsem do čeho jdu. Ale blbé je, že jsem se nebavila. Že je to "prdel" jsem pochopila a závěrečnou pointu taky. Ale nějak na mě těch výkalů, prasečích rypáků a silikonových prsů bylo až moc.

plakát

Mistři hrůzy - Jenifer (2005) (epizoda) 

Mě hodně mrzí, že Jenifer neměla navíc hezkou tvář a okouzlující úsměv. Pak by to vlastně bylo dokonalé. Perfektní tělo, neukojitelný sexuální apetyt, omezený intelekt a žádné zbytečné pindy. Nenáročná, oddaná, a na zoubek si vždycky najde něco sama... Sen každého muže!

plakát

Infinity Pool (2023) 

Tak tohle mělo tak pohoršit festivalové publikum? To snad ne? Vizuálně provokativní, ale i tak trochu opatrnické. Takže žádný šok se nekoná. Největší problém mám ovšem s ideou příběhu. Pokud jde totiž o kritiku zpovykané vyšší třídy, která si jen našla nový způsob jak si může beztrestně užít perverzí okořeněnou exotickou dovolenou, tak to mi připadá málo. Mia Goth ovšem bezchybná.

plakát

Rozčarovaní (1982) (TV film) 

Rozčarovaní se mi muselo líbit už jen kvůli tomu, že budu vždycky fandit umělcům, kteří svou duši odmítají zaprodat ďáblu (ať už tomu komerčnímu anebo ideologickému) a jdou si tvrdošijně za svým, třeba až k sebezničení. A nic na tom nemění fakt, že postava ožralého, arogantního Fitzgeralda na první pohled nevzbuzuje moc soucitu. Herecké trio předvádí excelentní výkon, což se u Munzara i Hrušínského popravdě nějak předpokládá. Vlastně ani Kaiser mě až tak nepřekvapil, vždycky jsem měla pocit, že na náročné role má, jen je škoda, že zůstal uvězněný ve škatulce roztomilého tajtrlíka.

plakát

Possessor (2020) 

Brandon Cronenberg se oproti své prvotině posunul o krok blíž k divákovi a zvolil propracovanější a lákavější formu, aniž by couvl před provokativním námětem. Láká mě a jsem velice zvědavá, čím mě překvapí příště.

plakát

Antiviral (2012) 

Tak odosobněné a sterilní. Nepodbízivé..., dobře, ale chvílema dost nechutné a rozpačité. Rozumím, proč se tak děje, ale stejně bych asi potřebovala alespoň malý pocit osobní zainteresovanosti. Myšlenka je ovšem originální a zajímavá, a výběr herce do hlavní role je ten nejlepší tah, který celý film drží nad vodou.

plakát

Snadný prachy (2010) 

Nedokázala jsem v sobě najít ani špetku soucitu s hlavním hrdinou. Jeho úporná snaha vetřít se a splynout s privilegovanými mě nijak neoslovuje a nerozumím ji. Ale bylo zajímavé sledovat, jakou cestu zvolil a jakou cenu za to zaplatil.

plakát

Docent (2023) (seriál) 

Všechno to, co se tady seriálu vytýká, se mi vlastně líbí. Beru to totiž s nadsázkou a s nadhledem. Nečekala jsem další 1. oddělení a myslím, že to tak nechtěli ani scénáristé. Naopak, své původní dílo používají jako odrazový můstek a záměrně ho odlehčují. A do tohoto konceptu pak přesně zapadají všechny tolik kritizované postavy - pedantský profesor, horlivá a prostořeká policistka, omezený a uřvaný šéf i komické duo "dvojčat". Nemám důvod remcat, bavila jsem se.

plakát

Fantastická žena (2017) 

Stačí si tady přečíst některé komentáře, abych si uvědomila, v jak "tolerantním" světě to žiju. Fantastická žena při tom jen vypráví velice civilním způsobem, a bez patosu, jak je důležité milovat a být milován, a jak bolestné je milovaného člověka ztratit.