Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (522)

plakát

Pařba v Bangkoku (2011) 

Chlup vytržený jedničce z prdele aneb totální scénáristická nemohoucnost. Když jsou nejvtipnějším momentem filmu závěrečné titulky, většinou bývá něco špatně. A ne, není to Mike Tyson.

plakát

proStory (2011) (seriál) 

Důležitost uvedení tohoto pořadu v ČT jednoznačně převyšuje jeho formální dokumentaristickou kvalitu - to na úvod k mému hodnocení. Zatímco "natáčení" architektury se tvůrcům víceméně daří - i když veskrze fotograficky-statickým způsobem (a šlo by to i jinak?), značné limity mají tvůrci co se týče vhledu do dané problematiky. Celý pořad tak stojí a padá na osobnostech jednotlivých autorů, dokumentaristé se v podstatě zmůžou na pouhé "konfrontace z ulice". Ty jsou naštěstí většinou po čertech zábavné, až remundovské. Otázka je, jaké má tento pořad možnosti u laiků. rozhodně na ně není primárně mířen - a tím vlastně architektuře poukazuje poněkud medvědí službu, ale díky aspoň za ni.

plakát

Rango (2011) 

Za poslední dekádu konečně rodinný animák, který není nedochucená, podvyživená a korektní sračka.

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

Po tom, co se kolem Fast Five rozjel skoro až "hypest hype", jsem byl na snímek převelice nadržený...a nyní se cítím lehce zklamán, ale pouze příležitostně, to je třeba zdůraznit. Tak především: akční scény jsou špičkové. Očekávaný testosteronový boj dvou hlavokožců se sice z důvodů takzvaně dějových neodehraje velkolepě na závěr, ale i tak funguje od expozice postavy Rocka jako skvělý magnet. Děj je tradiční "rychlozběsil", stejně tak i obsazení. Trestuhodně ovšem povětšinou selhává hudební složka, kdy tentokrát "lokální repery" chca nechca museli představovat ti brazilští - a dopadlo to teda všelijak, to už radši Maxe Cavaleru, nebo tak něco. Co je však největší slabinou filmu, je pohříchu tak trochu i jeho zpětnou kvalitou: zhruba uprostřed se dostaví velmi zbytečná závodní výplň, která je z hlediska událostí předchozích i další absolutně zbytečná; na druhou stranu je ale cool, takže to u téhle záležitosti zase tak nevadí.

plakát

Sucker Punch (2011) 

Pokud nejpřirozenější věcí, která se ve filmu objeví a potěší váš, jsou parní nacisti a dál už nic, tak je někde zakopán pořádně uleželý pes. Rádoby motivační, rádoby uslintané, rádoby přepálené. Film ani ne napůl cesty.

plakát

Šéf na grilu (2011) (pořad) 

Je s podivem, že čím více se ZP věnuje tomu hlavnímu v jeho pořadech - tedy jídlu, tím víc lidí brblá. Tak mě napadá, jestli tu obecně nedošlo k disinterpretaci záměru páně šéfkuchařova, když vlezl na naše obrazovky - on to určitě nedělal z toho pohnutku, že měl bytostnou potřebu Čechy naučit novým výrazům k nadávání a stěžování si.

plakát

Tajemství staré bambitky (2011) (TV film) 

Možná je to vskutku Pervertova představa, ale naprosto dokonalý příklad ochotnického převedení demonstrativně marxistického kusu na český národní kastrát.

plakát

Tenkrát v Anatolii (2011) 

Kontrast formy a obsahu tak silný, až místy sám sebe dusí. Ale opravdu jenom místy. Co mi vadilo více byl poněkud korálkovitý narativ jednotlivých mikroportrétů, kdy - ačkoliv se snaží takto nepůsobit - se ukazují všechny osudy pěkně jeden po druhém bez větších vzájemných otřesů.

plakát

Thor (2011) 

Velmi zábavná komiksová hříčka, která si je poměrně dobře vědoma své celkové non-sensovosti. K tomu ulovila velký počet po právu zvučných jmen i do těch nejmenších "roliček" a vytrvale buší do vaší bránice různými WOW a WTF momenty. Mít Thor asi tak třikrát větší kladivo, filmu by to jenom ještě více prospělo ;)

plakát

Troopers (2011) (seriál) 

Jediná věc od College Humor, která stojí za to.