Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (522)

plakát

Bling Ring: Jako VIPky (2013) 

Spring breakers + budget - koule (já vím, Sophie). A pak je tam ještě Emma, ale zase tam není kudla, která by se jí (a ostatním) koukla pod kůži. Celé je to hodně *bling*, ale to je dnes až příliš jednoduché: staré dramatické pravidlo tvrdí, že pokud se na plátně objeví cibule, je nutno ji rozkrájet na plátky; tady se pouze voyeursky obdivodsuzovala slupka.

plakát

Machete zabíjí (2013) 

O řád zábavnější gulášokočkopejskopastiš než jednička, což ovšem jaksi pořád není výhra, že. Místo unyle vážně béčkového béčka tu máme prostou (staro)mládeneckou fantazii - nic víc, nic míň. Cituje se o 106, ale marná sláva: pocitu, že se señor Roberto potenčně více méně vystřílel - či, chcete-li, vycákal - zhruba někde u Desperada, se prostě nezbavíte. Obzvláště, pokud potřebujete k rozvibrování první signální trošku preciznější rány humor/panzerfaustkladivem, než jakými se tu ohání Trejo a spol.

plakát

Lidice (2011) odpad!

Tvůrčí impotence tváří v tvář fatálnosti dějin. Ty zřejmě nelze interpretovat (a nebo alespoň rekonstruovat) jinak, než kýčovitou vztahovkou. Jediné emoce, které se v člověku během útrpného sledování objeví, souvisejí pouze s fyzickou insultací tvůrců - a to je poněkud málo. Neschopnost využít alespoň v náznaku potenciálu perspektivy "lidického vraha" a utopení všech potenciálně silných situací ve sladkobolném medu je tváří v tvář závažnosti zpracovávaného tématu nesmírně frustrující. O zhovadile instagramových barevných filtrech a alkoholicky vedené ruční kameře raději pomlčet.

plakát

Sleepwalking in the Rift (2012) 

Look, glamour everywhere! Nějak mi tohle spojení uvědomělého estéta Caryho a fashion labelu nejde dohromady. /// EDIT: Tak Maiyet je dokonce prý projekt emancipační. No...

plakát

Bitva v Ardenách (1965) 

Dokázali by Američané v dnešní době natočit takhle neideologicky objektivní válečné filmy, jako to uměli v 70. letech? Je rozhodně na zamyšlení, jak se v nynějším "čase svobody" paradoxně operuje s informacemi mnohem schématičtějším, konformistickým způsobem. Stejně jako například v Tora tora tora! je operace se střídáním optiky obou znesvářených táborů perfektně vyvážená a zcela se vyhýbá pitvořivému karikování "špatné" strany. O historickou akurátnost v těchto velkofilmech opravdu nejde a ničemu to nevadí.

plakát

Eminem - Rap God (2013) (hudební videoklip) 

...neskutečně zabité video. Tenhle flow-opus si zasloužil zcela jiný, netuctový drbání.

plakát

Český žurnál - Gadžo (2014) (epizoda) 

Poněkud otravně sluníčková forma, na které je celý koncept "půlroku v ghettu" založen, je sice na facku přímočará, ale nelze jí upřít potenciál dostat se pod slupku mnoha věcem. TK však klouže takřka výhradně po povrchu, kdy na rozdíl od Víta Klusáka pokládáním nejbanálnějších otázek (navíc velmi omezenému počtu náhodně se vyskytnuvších osob) docílí jejich ne zrovna umným kladením stejně banálních odpovědí.____Jelikož si autor je většiny problémů, které s Gadžem mám, sám vědom a plánuje téma dále rozkrývat, přihazuji čtvrtou hvězdičku s podmínkou, že příště! (prej) a tohle je teda warm-up.

plakát

Přežijí jen milenci (2013) 

Tvůrčí malá domů, sebeukájející se v kytarových riffech a fetišistickém osahávání dřeva. Oproti několika vrstvám vyprázdněné narace Limits of Control jsou Lovers bolestně jednorozměrní a nesnesitelně tendenční ve své okázalé pseudojinakosti. Jediné co rozhodně nevyčpělo, je (jako obvykle) Tilda Swinton.

plakát

Tron: Povstání (2012) (seriál) 

Revoluční podvratnost made by Disney Corp. Svět je plný překvapení!

plakát

Banshee (2013) (seriál) 

Poté, co šlo Californication do kytek, nové guilty pleasure. Mimochodem, akční scénky jsou zde o úroveň výše, než ve většině současné filmové produkce dohromady. Béčko bez kompromisů a zaváhání._______ A závěrečná třetí série, to už je čistá radost z pulpu.