Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (929)

plakát

Profesor a šílenec (2019) 

Neuvěřitelný filmový zážitek, herecký koncert. Tento film má neuvěřitelnou hloubku a je jen na Vás zda se jí rozhodnete prozkoumat. Další slova by byla zbytečná. Nemůžu jinak než za 100%.

plakát

Rytíři spravedlnosti (2020) 

Jestli chceme od filmu, aby v nás vyvolal nějaké emoce, tak tady v tom snímku se toho na vás bude valit tolik, že to nepoberete. Říkal sem si ze začátku, jaká komedie, tohle není moc veselý, ale pak je tam pár scén, kde se  minimálně pousmějete. Tleskám tomu, co se podařilo. Tedy to, že film vidí každý jinak a neexistuje jediná správná formulka, jak by k němu měli přistupovat ostatní, kteří to tam nevidí.  Zajímavý snímek.

plakát

Na nože (2019) 

Už první scénou na vás dýchne stará dobrá Anglie a ten baráček je opravdu k sežrání. Samotný příběh je klasické schéma jednoho bohatého dědka co podivně zemře a zbyde po něm fůra naštvaných dědiců, kde každý si pomalu přál jeho smrt. Craig tu rozehrává geniálního vyšetřovatele a je jasné, kam jeho další herecká kariera po Bondovi směřuje. Já se bavil královsky, takže dávám plnou palbu.

plakát

Nepřátelé (2017) 

Silný poutavý příběh odehrávající se v nádherné krajině je v dnešní době, jako malým zázrakem. Někdy není ani potřeba mluvit, pohledy sdělí stejně víc. To, že se na divokém západě, zrovna vesele nežilo je jasné. Snímku se podařilo to mistrně ztvárnit a já nemám, co bych mu vytknul.

plakát

Cesta za smířením (2021) 

Tak to byl slušný masakr, to byla jízda. Takový idylický víkend na chatičce. Tohle se hodně povedlo a i když se tam vzájemně zabíjeli, musel sem se chvílemi smát, protože to jinak nešlo. Nenudil jsem se ani chviličku. Za mě plná palba s plnou parádou.

plakát

Stíny Manhattanu (2016) 

Já se s tím moc párat nebudu a dám plnou palbu. Podobný filmy mám rád. Hezká tajemná mrcha co si hraje s vyšetřovatelem. Solidní pátračka odkrývá děsivá tajemství a aby toho nebylo málo, všechno je natočeno. Ted jde jenom o to, kdo ty nahrávky získá a že nic není tak, jak vypadá na první pohled, je jasné. Za mě maximální spokojenost.

plakát

Osvícení (1980) 

Spisovatele S. Kinga není třeba představovat stejně jako Nicholsona. Oba dva jsou nezpochybnitelní esa ve své branži. A ta jejich nádherná šílenost se propnula v tomto snímku. Dnes se tomu můžete i malinko usmívat, ale přeneste se prosím do roku 1980, kdy nebyl internet, mobily a telefonní spojení kvůli sněhové bouřce nefungovalo. Potom ohromné prostory hotelu umocňují samotu. Desítky kilometrů není nikdo, kromě tatínka, který prostě zešílel, pak na Vás lehce dýchne ta pravá atmosféra krále hororu pana Kinga. Nicholsonovi grimasy v tomto snímku jsou legendární a troufám si tvrdit, že tady někde se to snažila, nastupující generace lehce napodobit, jeho styl povytaženého obočí ať už to byl Johnson, nebo Wahlberg. Jenže, jak to bývá originál je jenom jeden.

plakát

Dívka v mlze (2017) 

Slušná kriminálka, co vás velmi rychle vtáhne do děje a už nepustí. Tak, jako si hraje hlavní inspektor s medii a veřejným míněním, tak si hraje s námi autor předlohy a jenom on nám mistrně  servíruje  po kouskách, kam chce, abychom se dívali. A díváme se vždy tam, kde je rozsvíceno. Za mě maximální spokojenost.

plakát

Hněv Boží (2022) 

Nemůžu jinak než plnou palbu, snad je to i tím, že téma je mi blízké. Koketoval jsem se psaním a o tajemným a všemocným spisovateli, co si dělá co chce, to je vždycky zajímavý námět. Za mě super, nenudil sem se ani vteřinu.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Čekalo se především na pořádnou akci a té je tady opravdu hodně. Bylo potřeba se vyrovnat s minulostí a rozvést některé charaktery postav. Vše bylo splněno. Hudební složka také výborná. Nevím, co bych měl filmu vytknout.