Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (2 275)

plakát

Gentlemani (2019) 

Dobré momenty střídají slabší pasáže a ne tak zajímavý příběh kolem drogových bossů. Skvělý Farrell vybočuje z průměrnějších postav, jejichž charaktery nedosahují kvalit raných Guyových filmů. A Grant mi v roli novináře neseděl a spíš mě rozčiloval. První třetina byla proto dost otravná.

plakát

L. A. - Přísně tajné (1997) 

No je to pecka. Děj lehce zamotaný a nepříliš přehledný, ale vzhledem k hereckým koncertům a precizní režii to vlastně nevadí. Skvělá filmařská práce.

plakát

Mr. Turner (2014) 

Zoufale nezábavné. Mr. Turner vyznívá jako příběh malíře, který nebyl zajímavý, ani příliš charismatický a ani se v jeho životě příliš neudálo. Patřil ke smetánce, měl klidný bohatý život a talent, jehož hloubku oceňují spíš obdivovatelé než on sám. Dvě a půl hodiny plácání od ničeho nikam je postupem času doslova úmorné.

plakát

Na prahu války (2019) 

Typický Malick. Tentokrát o hrůzách boje morálního jedince proti říši. Navíc kulisy Alp jsou krásnou kamerou využity dosyta. Silné, poetické, hrůzné. A hudba? Geniální.

plakát

Lví král (2019) 

Nevidět původní film, tak budu nadšený. Takhle je to jen méně atmosférická kopie.

plakát

Mořská horečka (2019) 

Na to jak zajímavé téma podnětné pro hutnou atmosféru film nabízel, tak výsledek je tristní a nezábavný. První půle ještě ušla, ale zbytek je splácanina bez scénáristického nápadu.

plakát

Vdaná snoubenka (2008) 

Hodně slabá romantika s bídným scénářem a přehrávajícími herci. Uma tu je vyloženě příšerná.

plakát

Zapomenuté světlo (1996) 

Jeden z těch opravdu dobrých českých porevolučních filmů. Výborný Polívka, který mi seděl víc než v jeho komediálních rolí. Žilkovou nemusím a dle mého její výkon na Lva nebyl. Atmosféra tísnivá, reálie autentické, povedený film.

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

Strašně hloupé. Děj je přiblblý a postavy v něm se chovají přinejmenším zvláštně. Vyústění scén je podivné a dinosauři naprosto nevyužití. Filmu chybí vtip, napětí a scénář. Tohle je ten nejtypičtější případ tupého blockbusteru sériové výroby.