Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (326)

plakát

Červená, bílá a královsky modrá (2023) 

Když člověk od začátku přistoupí na to, že je to pohádka, je to fajn! Ale pokud chceme realističtější reprezentace královskejch queer trablů, doporučuju Young Royals. Memorable quote: "I went to an English boarding school, trust me, you are in good hands." :) PS: Jako avgeek se musím pozastavit nad volbou registrace RA0639 (kterážto si zahrála už ve víc filmech), proč? Jiný letadlo nebylo?

plakát

Na dně (2023) 

Shakespeare, Tarantino, Virginia Woolf, Pretty Women. To všechno tam je, plus parádní hudba. Takže asi tak, za mě biják měsíce. Favourite quite: "I am really glad I met you. Even if multiple people are dead because of it." -- "That's the nicest thing anyone's ever said to me."

plakát

Naprostí začátečníci (2023) (seriál) 

Mnohem lepší, než jsem čekal, bezchybně zahraný a navíc u pobřeží Baltu. Polsko (nečekaně) jede!

plakát

Ohňostroje (2023) 

Na pohled hezká, ale pod povrchem citově syrová a prostředím brutální nakládačka v nejlepší tradici italskýho filmu, plná svébytnejch postav a postaviček, kde divák má komu/čemu držet palce, a to mě bavilo. Vzhledem k dýlce jsem si to pouštěl po večerech na třikrát, což překvapivě zážitku nic neubralo na síle a člověk měl úplně pocit, že je uprostřed ty zaprášený, horký Sicílie. Spoiler alert: Až do závěrečnejch titulků jsem netušil, že je to inspirovaný skutečnými událostmi, což mě v kombinaci s tím koncem úplně rozebralo. Takovýhle filmy o queer minulosti potřebujeme. Favourite quote: Věci, o kterých nikdo neví, mohou trvat klidně i sto let.

plakát

Saltburn (2023) 

Barry Keoghan je pro mě velmi milým překvapením. Saltburn mě za začátku moc nebral, kolem poloviny to bylo skvělý, a konec zas slabší. Připomínalo mi to takovou dospělejší verzi Elite, kterejžto seriál jsem moc nemusel.

plakát

Souputníci (2023) (seriál) 

Ron Nyswaner je můj oblíbenec, to mě k seriálu nalákalo a nebyl jsem zklamanej. Hlavní pozitiva: fajná love story a historický kontexty, který mě velmi bavily. (Až při sledování prvního dílu jsem zjistil, že v něm hraje Jonathan Bailey, kterej mi přišel geniální už v Crashing.) Více takovejch. Favourite quite: "I spent most of my life waiting for God to love me. And then I realized the only thing that matters is I love God. It's the same with you. I have loved you my whole life. I've never loved anyone but you. You were my great, consuming love. And most people don't get one of those. I did. I have no regrets."

plakát

Srdcerváči - Série 2 (2023) (série) 

Druhá série nebude taková srdcovka jako ta první, ale pořád mi to přijde jako skvělej počin, na kterej jsem se rád podíval. A doufám, že to odstarujte hereckou kariéru Kita Connora.

plakát

Blízko (2022) 

Jako film mě Close velmi bavilo - jak to bylo natočený, zahraný, jak v tom (ne)byla použitá hudba. No a pak je tu samozřejmě to téma přátelství a jeho proměny v čase, včetně všech těch emocí, ve kterejch se asi leckdo najde. Za mě výborný.