Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (42)

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Vazeni, vazne nevim, co byste chteli vic… muzete zkusit neco natocit sami… neco lepsiho…

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

První SW, kteremu nedám plný počet. Líbilo se mi to, to ano, ale... K dokonalému štěstí mi chybělo pár maličkostí, např.: vynechat morčata, mořské krávy, linku s kasinem a spol. (podruhé jsem prospala, naštěstí), blbé vtípky, flying Leiu, genderovou a rasovou korektnost všeho druhu, zkrátit stopáž, alespoň naznačit pár odpovědí.. a dalo by se pokračovat. Co naopak oceňuji: hudbu, ostrovní scenérie, Luka (rozhovor s Yodou, pohled na zapadající slunce, závěrečný souboj), zajimavy vztah Rey - Ben, Benův vztek (fakt to hraje dobře, až si začínám přát, aby neskončil v temnotě), masakr u Snoka, Poa... Musela jsem vidět 2x a pořád nevím, co s tím. Potenciál tam však vidím a jsem zvědavá, kam to Disney pošle, doufám, že ne do háje v rámci vyšších prodejů serepetiček všeho druhu..

plakát

Valerian a město tisíce planet (2017) 

Po přečtení zdejších hodnocení jsem původně na film vůbec jít nechtěla, ale nakonec jsem se na nového Bessona z nostalgie přeci jen vypravila - a jsem nadšená. Chápu, že tento styl nevyhovuje každému, ale já jsem dostala vizuální lahůdku - už při úvodní doslova snové scéně u Perel jsem věděla, že to bude parádní filmový kousek. A nespletla jsem se. Dlouhá stopáž utekla jak nic, opravdu jsem si to užila a za mne vše fungovalo přesně tak, jak mělo. Za mne 4,5*

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Tak jasně že je to přehnané a zkombinované ze všeho možného, co jsme už někde viděli - ale mne to prostě fakt bavilo. 3,5* a zaokrouhluji nahoru kvůli skvělé muzice!

plakát

Ztracené město Z (2016) 

Tak tohle šlo naprosto mimo mne - a to jsem se moc těšila. Dokonce jsem zvažovala odchod z kina, ale nakonec jsem podřimovala. Velké zklamání.

plakát

Velká čínská zeď (2016) 

Asi jsem byla na jiném filmu neb nechápu zdejší nízká hodnocení. Asi to bude různými očekáváními - já čekala bravurního Damona, krásnou Číňanku, parádní monstra a vymazlený vizuál, to vše za účelem zpracování jedné možné legendy. A dostala jsem přesně tohle, plus mi celý film neskutečně utekl a ani chvilku jsem se nenudila. Ano, není to hlubokomyslný psychologický thriller, od toho jsou jiné filmové kousky - ale poselství to přeci jen má. Objektivně 4*, ale mám potřebu nadhodnotit.

plakát

Pasažéři (2016) 

Nečekala jsem nic. Dostala jsem opravdu fantastický vymazlený vizuální zážitek a příjemnou absenci úplného happy endu. Ostatní, pravda, trochu vázlo, ale za tu pastvu pro oči, taky za Michaela Sheena a výlety ve skafandru do otevřeného kosmu 3,5*.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Tak toto byl opravdu velký zážitek. Z "nových" SW je to pro mne nejlepší (mezi)díl vůbec. Jak již bylo psáno, rozjezd trošku pomalejší, ale potom.... skoro jsem nedýchala a nezdržela jsem se spontánních poznámek a výkřiků. Velmi se mi líbilo, že se Edwards zdržel rádoby líbivých odkazů. CGI mi nevadilo, kupodivu :-) Prostě a jednoduše, byl to opravdu nářez, i ten konec byl dokonalý.. smutné, ano, ale logické... Prostě - lepší než SW7. P.S. RIP Carrie...

plakát

Inferno (2016) 

Za prve - jsem priznivkyni Sifry i Andelu a psane Inferno povazuji za Danovu nejlepsi praci. Za druhe - v polovine filmu jsem na 5 minut usnula. Za treti - KONEC to cele totalne zabil a pohrbil celou knihu. Kdyby se drzeli konce podle Dana, mohli divaci odchazet z kina s broukem v hlave a pekne si popremyslet na tema prelidneni planety a bezmyslenkoviteho drancovani prirodnich zdroju, ale takto???? Naprosto zbytecny film. 2 hvezdy jsou za lokality a hudbu. Jo a za Khana.