Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (366)

plakát

Gravitace (2013) 

Neskutečnej nářez, kterej rozdejchávám ještě několik hodin po projekci a plánuju jít znovu, klidně třeba 3x. Pro mě rozhodně film roku.

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

Mnohem víc ve stylu Avengers, tudíž lepší než první díl, taky převažuje komediální část, ale ne v levném stylu, dokáže si dělat srandu sama ze sebe (Captain) plus jako bonus skvělá destrukce Londýna. Navíc Loki je prostě parádní villain! Ale člověk by řekl, že po těch letech už se lidi naučí čekat na podtitulkový scény...

plakát

Přežijí jen milenci (2013) 

Když máte éterickou Tildu Swinton, melancholického Tom Hiddlestona, rozmazlenou Miu Wasikowskou, směšně nevyužitého Antona Yelchina, Detroit a (občas) dost skvělého Jima Jarmusche, čekátě prostě něco, co vás bezpodmíněčně odrovná. Hrátky s obrazem (Vinyl), (spousta) God's eye view a upírství na jiný (a dost inteligentější a praktičtější) způsob jsou sice fajn na jedno festivalové shlídnutí, ale to je asi tak vše. Velká škoda.

plakát

WikiLeaks (2013) 

Promarněná šance na 'fikční' thriller a ujištění, že další Social Network opravdu jen tak nebude. Na Khana Holmese Šmaka se klasicky baví dívat, ale odbarvenou hlavou a chladně inteligentním projevem už prostě nepřekvapí. Assangeův dopis pro Cumberbatche

plakát

Sviňák (2013) 

Správně drogově naspeedované tempo, úžasný akcent, výborně nehodící se hudba a James McAvoy (pozitivum samo o sobě) v trainspottingově-transovém výletu do Skotska.

plakát

Zmizení (2013) 

Hugh Jackman si asi odskočil z natáčení Bídníků, Jake Gyllenhaalovi se zase zřejmě trochu stýskalo po Zodiacovi (ale konečně má zas nějakou parádní roli) , Paul Dano nahání kůži čímkoliv co řekne/udělá/vypadá/se podívá, a to je tak vše k výbornému castingu, ale pozitiv je samozřejmě víc. Záhadnost si to drží dost solidně až skoro dokonce, bude vám z toho zle i zoufale, ale tomu se nejde u tak hnusného tématu divit.

plakát

Budoucnost nejistá (2013) 

Začíná to jako Twilight, ale pak najednou vybuchne atomovka v Londýně a následně je tady něco mezi love story a válečným filmem, jenže to má ten zásadní problém, a to že postavy vůbec neznáte, a ani je moc nemáte rádi, a už vůbec jim nerozumíte, proč zrovna dělají to nebo tohle. Škoda tý povrchnosti, a příště kdyžtak víc tý třetí světový, díky.

plakát

Lásky čas (2013) 

Film o lásce, který není zas tak o zamilování dvou lidí, jako spíš celkově o lásce rodinné, navíc to má od všeho trochu: je to romantické, dramatické, feel-good, dojemné a jako bonus to má ještě cestování v čase. Finále je sice slzopudné, ale takovým příjemně nečekaným způsobem, plus Domhnall Gleeson s Billem Nighym jsou spolu prostě parádní.