Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (1 118)

plakát

Následky lásky (2004) 

Sorrentino mě skvěle vtáhnul do děje, záhadný Toni Servillo v hlavní roli exceluje. Bohužel skvěle připravená partie v závěru tak nějak vyšumí.

plakát

Hodný dinosaurus (2015) 

Nemohu si pomoci, ale bývaly doby, kdy byl Pixar mnohem, mnohem nápaditější.

plakát

Jason Bourne (2016) 

Kdyby čtvrtý Bourne nikdy nevznikl, asi by se nic nestalo, znáte to s tou jednou řekou. Již do předu bylo jasné, že látka je již vyčerpána a nic nového prakticky nelze přinést. To je pravda. Ale on je to kupodivu pořád docela nářez, který mě nenechal se v kině pořádně nadechnout a když jsem musel na toaletu, tak jsem utíkal, aby mi toho uniklo co nejméně (teď nemyslím moč).

plakát

Barva vítězství (2016) 

Asi bych chtěl ještě upřímnější a syrovější verzi Owensova příběhu. Nicméně Race je kvalitně natočený snímek, který dobře pracuje s napětím. Vyobrazení berlínské olympiády je nejlepší částí filmu.

plakát

Dovolená za trest (2014) 

Pro Sandlerovo balancování na hranici trapnosti jsem měl vždy slabost. Nebudeme si nic namlouvat, je to hovadina, ale zábavná hovadina.

plakát

Lola běží o život (1998) 

Atmosféra devadesátých let zachycena ve své době, to už žádné retro nikdy nenahradí. Originální zpracování. Jinak se ale nejedná o nic převratného. Děj je zajímavý jen v úvodu, poté již režisér trošku tápe a scénář mu moc nepomáhá.

plakát

Fitzcarraldo (1982) 

Pseudointelektuálové rádi onanují nad podobnými šílenostmi. Stejně jako mnohým dalším ve mě snímek během svého tříhodinového děje vyvolal mnoho existenciálních otázek. Nejsilnější z nich byla, co si Herzog asi píchal do žil, když to točil.

plakát

Země zítřka (2015) 

Úvod filmu ve mě probudil dítě a hltal jsem každý záběr. Bavilo mě postupné rozkrývání záhady Země zítřka i hravý vizuál. Nechci říct, že závěr filmu vše předchozí zabíjí, ale minimálně mrví. Proč se slibně rozběhnutý děj musí zvrtnout v totální agitku, která nepřijde blbá asi jen americkým lobodivákům a ještě to musí být tak strašně natahované. Obrovská škoda, ale tak si to pusťte třeba do půlky a pak si představujte, jak by to mohlo dopadnout.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Film, který mě přivedl k severským detektivkám, jejichž chladná atmosféra mě fascinuje. Kvalitně zpracované, syrové, napínavé.