Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Drama

Zajímavosti k filmům (101)

Učitel tance

Učitel tance (1994)

Děj se odehrává v roce 1947, tedy chvíli po druhé světové válce.

Saw X

Saw X (2023)

John Kramer (Tobin Bell) používá ve filmu Gmail účet. To ale není možné, neboť se film odehrává v roce 2001 a Google zpřístupnil Google Mail až v roce 2004.

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 5

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 5 (2024) (epizoda)

V epizodě se odehrává den otevřených dveří České televize, 70 let od zahájení vysílání na našem území. Toto bylo skutečné a některé scény byly natočeny v tentýž den. Den otevřených dveří se uskutečnil v sobotu 29. dubna 2023 a návštěvníci si mohli projít studia České televize v Praze, v Brně a v Ostravě.

Lidský terč - Corner Man

Lidský terč - Corner Man (2010) (epizoda)

Ačkoliv se hlavní děj odehrává v Bruselu, je v epizodě na chvíli vyobrazena Nerudova ulice v Praze.

Bod obnovy

Bod obnovy (2023)

Úvodní scéna, kde neznámý pachatel skáče z budovy, neodpovídá dvěma záběrům a místu dopadu. Hned první záběr na budovu (ve skutečnosti Ústřední telekomunikační budova na Žižkově) vidíme, že jsou zdi věže budovy prodloužené na severní a jižní část budovy. Místo, kam agentka Trochinowská (Andrea Mohylová) běží za pachatelem, je věž ve druhém záběru neprodloužená. V dalším záběru, kde se pachatel snaží vylézt a skočit, je v pozadí vidět Žižkovský vysílač, ale místo, které je ve filmu vidět, kam pachatel skočil, je na opačné straně věže.

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 1

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 1 (2024) (epizoda)

V epizodě si můžeme na zdi vedle zasedací místnosti všimnout dvou plakátů. Jeden je na seriál Trpaslík (od r. 2017) a druhý na Snědou tíseň ze seriálu MOST! (od r. 2019).

Scooter - Friends

Scooter - Friends (1995) (hudební videoklip)

Ve videoklipu se objevuje automobil typu Tatra 600 neboli Tatraplan.

Dr. House - Rozdvojený House

Dr. House - Rozdvojený House (2009) (epizoda)

Po operaci kochleárního implantátu je určitý časový odstup mezi voperováním vnitřní části kochleárního implantátu a první aktivací asi cca 4 týdny po zahojení. Tehdy pacient dostane vnější část přístroje a uslyší první zvuky, tedy spíše elektrické nepříjemné napodobeniny zvuků. K tomu, aby pacient mohl slyšet a komunikovat s ostatními, musí chodit velmi často na rehabilitace k audiologovi a postupně přidávat a zlepšovat zvuky. Celý proces je u každého pacienta individuální a může to trvat roky, než bude moct slyšet a komunikovat s okolním světem. To znamená, že pacient v seriálu nemůže hned slyšet a komunikovat hned po operaci a aktivaci, jak je uvedeno v epizodě.

Barbie

Barbie (2023)

Ve scéně, kde „Divná Barbie“ (Kate McKinnon) jako mystická průvodkyně nabízí Barbie (Margot Robbie) dvě možnosti, v jakém světě si přeje zůstat, má v jedné ruce růžovou botu na podpatku, představující svět Barbielandu, a v druhé ruce pantofli, představující skutečný život. Jde o variaci na moment z filmu Matrix (1999), ve kterém Morpheus (Laurence Fishburne) nabízí Neovi (Keanu Reeves) červenou a modrou pilulku.

Bod obnovy

Bod obnovy (2023)

Film měl 3. července 2023 premiéru na Karlovarském festivalu v sekci „Zvláštní uvedení“, na kterou se přijel podívat i tehdejší český prezident Petr Pavel.

Bod obnovy

Bod obnovy (2023)

Příprava a práce na filmu trvala 9 let, z toho poslední 3 roky byly práce nejintenzivnější.

Oppenheimer

Oppenheimer (2023)

Jedna kopie 70mm IMAX filmu stála v době vydání filmu zhruba 50 tisíc amerických dolarů.

Oppenheimer

Oppenheimer (2023)

Krycí jméno pro krabici k převozu 70mm IMAX filmu do Česka bylo „Gadget“ (česky „přístroj“ nebo „udělátko“) a odkazovalo to na přezdívku, kterou měly postavy ve filmu pro testovací bombu.

Oppenheimer

Oppenheimer (2023)

Pražské kino IMAX na Floře bylo jako jediné ze všech neanglicky mluvených zemí schopno promítat film ve formátu 70mm IMAX s 15 perforacemi. Dalších 25 promítání proběhlo v Severní Americe, 3 ve Velké Británii a 1 v Austrálii. To také vedlo k velmi rychlému vyprodání vstupenek.

Agresivní virus - Síla New Yorku

Agresivní virus - Síla New Yorku (2016) (epizoda)

Hned v úvodu na začátku této epizody je scénka se žlutými náklaďáky a vojenskou technikou před známou „žehličkovou“ budovou, známou též jako Flatiron Building. Tuto scénku tvůrci převzali z filmu Godzilla (1998), kde právě tyto náklaďáky připravovaly rybí past pro Godzillu.

Reklama