foto

Filip Antonio

  • nar. 2.9.2003 (14 let)
    Praha, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 2.9.2003 ve znamení Panny. Herecké a hudební vlohy se u něj začaly projevovat již od útlého věku. Stal se nejmladším účastníkem kurzů mladých klavíristů v Písku, lje žákem paní prof. Jany Korbelové. Zpívá a koncertuje s Kühnovým dětským sborem.

První krůčky před kamerou absolvoval již jako 18-ti měsíční v seriálu Bazén, v současné době ho můžete vídat také v malé roličce oblíbeného seriálu Velmi křehké vztahy. Hudební a herecké vlohy Filip Antonio zdědil bezesporu po své mamince - muzikálové a operetní zpěvačce a herečce Ditě Hořínkové, u které má v tomto směru veškerou podporu a zázemí. Diváci mohli Ditu Hořínkovou vidět např. v muzikálech Cats, Miss Saigon, Evita, Romeo a Julie, Kabaret či operetách Čardášová princezna a My Fair Lady jako Elizu Doolittlovou.

Koncertně také vystupuje v triu s houslovým virtuozem Jaroslavem Svěceným a klavíristou Pavlem Větrovcem. Filip Antonio s maminkou Ditou v současnosti připravují CD s hravými písničkami pro děti.

Zdroj: Falcon

Herecká filmografie

Filmy

2018 Zemřít šťastný
2017 Borg/McEnroe
Přání k mání
Špunti na vodě
2016 Jak básníci čekají na zázrak
2014 Všiváci
2013 Duch nad zlato (TV film)
Přijde letos Ježíšek?
2012 Líbáš jako ďábel
Vánoční hvězda (TV film)
Ve stínu
2011 Muži v naději
2009 Líbáš jako Bůh

TV seriály

2017 Modrý kód (TV seriál)
Zbytečné války (S02E07)
Bíba (S01E09)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 3 (S02E03)
2015 Bezdružice (TV seriál)
Al Capone (E12)
Já rasisty nikdy neměl rád (E11)
Svatba v kostele (E07)
další epizody (8)
2014 První republika (TV seriál)
Štvanice (S01E22)
Svědci z onoho světa (S01E19)
Čarodějka (S01E17)
další epizody (9)
2013 Helena (TV seriál)
Depky a jiné radosti (S03E13)
Bylo tomu 20 let (S03E12)
Válka a mír (S03E10)
další epizody (11)
2012 Helena (TV seriál)
Daně (S02E12)
A do druhý nohy! (S02E11)
Všechno nejlepší (S02E10)
další epizody (11)
2009 Přešlapy (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
2007 Velmi křehké vztahy (TV seriál)
2005 Bazén (TV seriál)

Dokumentární

2016 O Básnících aneb Jak šel čas s filmovými básníky (TV film)

TV pořady

2014 (Vel)Mistr E (TV pořad)
2013 Polívka na víně (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2011 Souboj seriálů... vy rozhodnete! (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace