Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western

Recenze (1 880)

plakát

Gran Turismo (2023) 

O skutečné události jsem nikdy neslyšel, takže je dobré vědět, že nejde o pohádku. I když styl podání filmu to tak často předkládá. Podstatné je, že film je natočen na skutečných závodních tratích ve skutečných autech. A jasné je taky to, že film byl natočen i jako reklama na herní konzoli a stejnojmennou hru. Ve chvíli, kdy zjistím, že je potřeba na chvilku vydechnout od oblíbených žánrů, je to příjemná změna.

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

Už to není ta milá a dobrodružná pohádka. Je to pakárna, směsice všemožných akcí, které ani nebaví. A ten humor je taky degradující.

plakát

31. Český lev - Ceny České filmové a televizní akademie za rok 2023 (2024) (pořad) 

Dobrý filmový retro úvod. Průběh vyhlašování měl docela plynulý průběh, a to je na celém večeru to hlavní. Vystoupení jedné paní, kde nevím, která národnost u ní platí, bylo příšerné a za téma, které vůbec nepatřilo tento večer na pódium bych ji nechal vyvést. Výsledky letos hodně v souladu s diváckým pohledem. Kromě filmu Bratři. A ještě kromě neúspěchu filmu Úsvit.

plakát

Bratři (2023) 

Film, o kterém se hodně mluvilo a který má mít neutrální postoj k daným událostem. No, někdy taková neutralita může vyznít i jako zbabělost projevit svůj názor. Ale k filmu. Čekal jsem nějaký větší zážitek. Drama bez emocí, jen zrychlený pohled na útěk z republiky. Viděl jsem zde herectví jen u Tatiany Dykové. Na retro si potrpím, tak to tu bylo, ale tak normál. Žádný údiv ani potlesk. Moc jsem nepochopil, proč vlastně byl tento film natočen. Náhodou zrovna večer bylo vyhlášení Českých lvů 2023 a Bratři dostali hlavní cenu. No to mě poser. A Úsvit nedostal nic. Nemám co dodat.

plakát

Treadstone (2019) (seriál) 

Agenti ze světa Bourneho se probouzejí po celém světě. Tento úvod mě nějakou dobu zrazoval. Ale je to třeba podat jinak. Bourne byl jeden. Zároveň s ním bylo vytvořeno ve zvláštním programu spoustu dalších agentů. A tento seriál je o tom, jak jsou rozmístěni po celém světě do běžného života a pak jsou "probuzeni" do akce. Akční záběr je do spousty zemí a lokací, takže pestré. Mixuje se toho opravdu hodně, někdy dochází k prolínání jednotlivých úseků, překvapení a zvratů docela dost. Jako úvod do Bourneho a jako zábava v daném stylu dobré.

plakát

Bosch - Season 1 (2014) (série) 

Možná jsem trochu přidal, ale líbilo se mi to. Atmosféra i chování Bosch(e) má nádech kriminálek z minulého století, a to se počítá. V závěru mě překvapilo, že starší policejní šéfka - běloška (sakra, zase jsem použil rasistický výraz) přizná, že má  láskyplný vztah s mladou černoškou. Bez toho by to neprošlo?

plakát

Sucho (2024) 

Tento film není pro masy ani pro hlas lidu. V příběhu dvou naprosto rozdílných venkovských rodin je každá postava zcela mimo a svým způsobem zaslepený cvok. Takže to na sebe naráží každou vteřinu a všude. Sláma k těmto zaslepencům a buránkům přihodil ještě mladé evropské zachránce klimatu a bez jakéhokoliv soucitu nechal na divákovi, ať si s tím v hlavě pohraje. Výborní herci, záměrně většina neznámých. Kamera skvělá. A hlavní a nečekaná věc: Celý film byl neuvěřitelně silná a stupňující se DEPKA. Sláma vytvořil velmi silný film, bez snahy zalíbit se.

plakát

Temný případ - Noční krajina (2024) (série) odpad!

Kdo mohl takové kravině propůjčit název značky TP? Záběry na noc, vítr a mráz už dneska nikoho neohromí. A pak jsou tu samé absolutně nezajímavé postavy. Vyšetřující dvojice policistek mě do "děje" nevtáhla ničím. Postarší běloška (omlouvám se za ten rasistický výraz) nezajímavá ničím, nesympatická a celou dobu jen řve. Mladší černoška hnusná, tetování jí teče nohavicemi a rukávy ven, ve tvářích proražené větrací otvory, které jsou následně ucpány cvoky z riflí, ale nepochopil jsem, proč tu vůbec je. Kriminální příběh? A vůbec příběh? Paní Issa Lopéz by se měla probrat a jít dělat něco jiného než film. Tohle byla obrovská (temná a chladná) nuda a ještě průser.

plakát

James May: Náš člověk v... - Itálii (2022) (série) 

Moje druhé setkání s tímto "cestovatelem". Pestrou Itálii dost odfláknul a soustředil se hlavně na sebe. V Indii to nebylo tolik znatelné, ale tady už jsem ho odhalil. Sebestředný přezrálý spratek, který si v každém koutu země najde nějakou výrobnu nebo zábavu a předvádí se, jak to dělá on a jak mu to nejde. A má to být pro diváka strašně moc humorné. Na úkor prohlídek těch lokalit. Výjimkou v této sérii byly Benátky, ve kterých opravdu a krátce ukázal pár pěkných pohledů a řekl něco, co mělo smysl. A dál už toho pána nemusím.