Reklama

Reklama

Treadstone

(seriál)
  • Velká Británie Treadstone
Trailer 1
USA, 2019, 7 h 21 min (Minutáž: 43–53 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Jeremy Irvine, Brian J. Smith, Omar Metwally, Tracy Ifeachor, Emilia Schüle, Michelle Forbes, Patrick Fugit, Michael Gaston, Tess Haubrich, Tzi Ma (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (20)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Agenti ze světa Bourneho se probouzejí po celém světě. Tento úvod mě nějakou dobu zrazoval. Ale je to třeba podat jinak. Bourne byl jeden. Zároveň s ním bylo vytvořeno ve zvláštním programu spoustu dalších agentů. A tento seriál je o tom, jak jsou rozmístěni po celém světě do běžného života a pak jsou "probuzeni" do akce. Akční záběr je do spousty zemí a lokací, takže pestré. Mixuje se toho opravdu hodně, někdy dochází k prolínání jednotlivých úseků, překvapení a zvratů docela dost. Jako úvod do Bourneho a jako zábava v daném stylu dobré. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek série o Bourneovi, navíc po přečtení několika knížek od Ludluma, jsem si nemohl nechat Treadstone ujít. Absolutně jsem nevěděl, co od seriálu čekat. Po skončení posledního desátýho dílu zůstalo hodně otázek, protože nebylo vyřešeno vůbec nic a zadělalo se na druhou sérii, jestli bude někdy natočená, se prý teprve uvidí. Kdo nepochytí první dva díly, dál ani koukat nemusí, protože těch dějových linek, jmen a postav je tady tolik, že musíte být pořád koncentrovaní, co se děje a kde se to děje. Já s tím problém naštěstí neměl. V ději je Treadstone hodně podobný Bourneovi, tzn. ztráty pamětí, cestování, dost akčních scén. Jediný rozdíl je v tom, že těch agentů je tady jaksi víc a co mě osobně vadilo, skoro každý, kdo se do seriálu přidal, byl nakonec taky probuzený agent, takže po nějáké době už nebyl moment překvapení takový, jaký by měl být. Druhá vada na kráse byla ta, že dost vycvičených agentů jsou čtyřicetikilový ženský, který na počkání zametaj se stokilovýma vazbama, to mi přišlo celkem nepravděpodobný. V hodnocení jsem na vážkách, váhám mezi třema a čtyřma hvězdama, přikloním se a dám za pravdu celkovýmu hodnocení tady a to je těsně pod červený čísla - 65%. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Filmové bourneovky žeru, ale co si budeme povídat, s knihami mají společné jen amnézii a několik jmen. Od seriálu jsem čekal návarat k Ludlumovi a v úvodu ze 70.let to tak i vypadalo, ale celkem záhy se to celé zvrhlo v obyčejné špionážní béčko, ve kterém se agenti programují jako trošku sofistikovanější pračka. Co musím ocenit je akce, která je řádně našláplá a fanoušci rvaček i stříleček si přijdou na své. I některé pasáže z dob Železné opony mají něco do sebe, stjně jako korejské momenty. Ale v rámci celého seriálu jsou to právě jen momenty. Jako celek to úplně nefunguje. I herecky je to tak půl napůl. Hlavní mužské postavy jsou celkem snadno zaměnitelné a navíc jsem jim ty zabijáky příliš nevěřil. Na druhou stranu ženskou část ansámblu zvládli verbíři dobře a Petrušku v její mladší verzi jsem vyloženě žral. Nicméně celkově je to promarněná příležitost a Bourne tak na zpracování odpovídající románové předloze stále čeká. 50% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

I když se to odehrávalo ve dvou časových pásmech, postav tam bylo poměrně dost a hlavní postavy rovněž byly ve dvou časových pásmech a aby toho nebylo málo, destinací tam bylo víc jak má v nabídce Čedok, bylo to kupodivu přehledné, akční, nápadité a vůbec mě ta ochutnávka ze světa pana Bourneho dost bavila, jen s poledním dílem se dost neztotožnuji. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Důstojné seriálové pokračovaní ze světa Jasona Bourne. Pro mě určitě jeden z očekávaných seriálů, na který jsem byl opravdu zvědavý, jak dopadne. A řekl bych, že seriál Treadstone nedělá vůbec ostudu bournovskému vesmíru (oproti např. filmu s Jeremy Rennerem). Samozřejmě nestojí kvalitativně tak vysoko jako původní trilogie zabijáckého agenta, který se potýká se ztrátou paměti, ale rozhodně stojí za to se na něj podívat, pokud vás tato série zajímá. Seriál má velmi slušné tempo, v němž nechybí akční honičky, pěstní souboje ani sledovací akce. Co mě také velice potěšilo, byla tepající hudba, přesně ve stylu bournovských filmů. Taktéž nejsme ochuzeni o rozlišné lokality jako např. Berlín, Londýn, Severní Korea, Amsterdam apod. Jejich časté střídaní, ovšem může pro někoho znamenat problém, minimálně v úvodních epizodách, když sledujeme několik postav, které ještě navíc také často různě cestují, někdy až opravdu příliš rychle. Když už jsem u těch postav, resp. jejich příběhových linek, asi nejméně se mě líbila ta ze 70. let, tu mohli autoři poněkud poupravit. Naopak nejlepší se mi jevili ty ze současnosti, konkrétně s postavou Douga, jehož hraje Brian J. Smith, tak i s korejskou hrdinkou SoYun, kterou představuje Hyo-Joo Han. Docela mě překvapila a zároveň potěšila přítomnost Marka Vašuta, který se mihne ve dvou epizodách. Přeci jen zahlédnout českého herce či herečku v zahraniční, resp. americké produkci se málo kdy vidí, třebaže jen na moment. Otevřený konec slibuje druhou řadu, tak snad se jí dočkáme. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (1)

  • Označení rakety jako Stiletto figuruje pouze v kódovém označení NATO. Je dost nepravděpodobné, že by ji tak znali a pojmenovali sami Severokorejci (jak bylo napsáno na deskách tajného projektu). Raketa je původem sovětská ze 70. let a nese označení UR-100N. (FiVe)

Reklama

Reklama