Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi
  • Akční

Recenze (431)

plakát

Kde alibi nestačí (1961) 

Nebo Větrovec, ten je v laboratořích už hezky dlouho. Taky člen strany, že? - Ano. - Jo, to je poctivec. Průměrná detektivka, avšak skvěle obsazená. Moc se mi líbil Miloš Nedbal a Karel Höger. Bál jsem se ideologických keců, ale nutno říct, že ty tam nebyly. Vyšetřující kapitán Tůma má ve zvyku nevěřit všem, navzdory členství ve straně či jiném uskupení. A závěrečná scéna s pravým anglicky hovořícím mužem mě rozesmála.

plakát

Vikingové - Mrtvý (2015) (epizoda) 

Totální nevěrnost historii dostoupila svého vrcholu. Začíná to připomínat Game of thrones. Ale jako fantasy na motivy raného středověku super podívaná.

plakát

Vikingové - Před branami (2015) (epizoda) 

Vynikající, ale spíše jako fantasy. S historickými postavami tvůrci nakládají zcela svévolně.

plakát

Profesionálové - Arabská mozaika (1979) (epizoda) 

Dvacet čtyři. - Co? - Je to dvacátý čtvrtý cigáro od dnešního rána. To si takhle provětráváš plíce? - To má z těch filmů s Clintem Eastwoodem.

plakát

Štamgast (1987) 

Potřebujete se napít? - Jako pavouk potřebuje mouchu.

plakát

Hospoda - Casanova (1996) (epizoda) 

Starý báby by se měly střílet už zamlada.

plakát

Hannibal - ...And the Woman Clothed in Sun (2015) (epizoda) 

Nemohu mu vyčítat, že dělá to, co mu nadělila evoluce. - Kdybychom dělali všechno, co nám evoluce nadělí, vražda a kanibalismus by byli morálně přijatelné. - Jsou přijatelné. Mezi vrahy a kanibaly. A vámi.

plakát

Konec velké epochy (1965) (TV film) 

Žádný stroj nemůže vyčíslit to, čemu se říká lidské odhodlání, nebo když chcete "vůle k životu", pane profesore. Tenhle film je stejně neuvěřitelný, jako matematik (vynikající Martin Růžek), který si uvědomí limity svého oboru, nebo když chcete "vědy", vážení. Život je vždycky to, co bolí.

plakát

Rodinné případy (2019) (seriál) odpad!

Hrozná zvrácenost. Abych se podíval na dno své duše, jak píše pupidup, vyhledávám kvalitní psychologickou kinematografii (zejména Bergmana a Triera) a ne odpornou přehlídku neherců odříkávajících věty z magorských scénářů.