Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 065)

plakát

Jurský svět (2015) 

Jako řada jiných známých a úspěšných sérií i tato se dá točit a natahovat donekonečna. Fanoušků původního Jurského parku se najde po celém světě sta tisíce, takže stačí napsat lepší či horší scénář, přidat efektní triky, masky a prostředí a do hlavních rolí dosadit v dnešní době fyzicky atraktivní herce a máte vystaráno. Najdou se ale také filmoví fanoušci, kteří se budou nudit stejně jako já až do závěrečného finále, které bylo, uznávám, velkolepé. Bryce Dallas Howard si po natáčení musel dopřát měsíční wellness zaměřený na masáž chodidel - odběhat všechny akční scény v podpatkách - nemám co dodat.

plakát

Fantom opery (2004) 

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Emmy Rossum. Pro ni mám vážně velkou slabost, její oči a strhující hořkosladké podání Fiony někdy až na dřeň v Shameless mě ohromuje konstatně. Role Christiny sahá do jejích hereckých začátků. Bavil jsem se i vizáží vlasatého Patricka Wilsona a netradiční rolí Gerarda Butlera. Za plný počet bych jednoznačně hodnotil ústřední písníčku, resp. její melodii, již miluju v podání Sary Brightman a Antonia Banderase. Potýkal jsem se však s jedním zásadním aspektem - nudou. Nejsem příznivcem muzikálových filmů a ani v tomto případě se moje preference nezmění. Navzdory všem pozitivům kostýmním, výpravním a hereckým. Tři hvězdičky a ani kousek navíc.

plakát

Dovolená za trest (2014) 

Moje záporná bilance s Adamem Sandlerem bohužel pokračuje. Je mí to nesmírně líto a sám tomu nerozumím. Smál jsem se před patnácti lety jiným věcem, než se směji dnes? Anebo to od jistého bodu jde s Adamem opravdu z kopce? Mám na seznamu ještě pár jeho dalších kousků, avšak obava z dalšího propadáku u mě sílí víc a víc. Tenhle počin byl americkou slátaninou od začátku do konce, až se mi chtělo místy zvracet. Možná jsem už sám tak trochu alergický na typické a předvídatelné americké šablony - parta zpívajících menšin (jakýchkoli - tady umocněno týpkem z reklamy na Old Spice) a neustále se v ději vyskytujících, protivní puberťáci, potlesk, kecy o tom, jak být sám sebou, praštěný nejlepší kamarád/kamarádka, hloupá silikonová blondýnka prodchnutá láskou a tak dále a tak dále a tak dále.

plakát

Smrtící romance (2019) 

Thrillery mám rád a už jsem docela dlouho žádný neviděl. 80 minut vyhrazených pro tento žánr je tak akorát, žádné zbytečné zdržování, hned se jde na věc, napětí graduje, sem tam nějaký rychlý zvrat a spějeme do finále, které nabídne buď uspokojivé nebo neuspokojivé rozuzlení. V případě Smrtící romance to shledávám tak půl na půl, ale celkově jsem se bavil a nenudil se, takže mi nic nebrání udělit čtyři hvězdičky.

plakát

Nadosmrti spolu (2018) 

Dánové dokáží vždy zaujmout i překvapit. Originalitu upřít nelze. Žánry se po cca patnácti minutách střídají a ačkoli se to postavami v příběhu nehemží, pocity nudy divák nezakouší. Oba hlavní představitelé oslňují svojí výstavní angličtinou a uvěřitelným projevem lidí, kteří ztratili vše, ale získali jeden druhého. Závěr navýsost dojemný umocněný Adagiem, které mi zní v hlavě i hodinu po závěru.

plakát

Muži v černém: Globální hrozba (2019) 

Absolutní oddechovka, celkem důstojný návrat ke klasice, samozřejmě v dnešní době není korektní, aby byli Muži v černém bez žen, ale vůbec mi to nevadí, Tessa Thompson po celou dobu vystupuje nesmírně sympaticky. A můj oblíbenec Liam Neeson mě nemůže nikdy zklamat. Nedělní odpoledne, když je pošmourno či prší, může být výborně vyplněno touto filmovou záležitostí.

plakát

Západ (2002) 

Filmová výzva číslo dvě v karanténě - průzkum světové kinematografie, Rumunsko. Rumunsko hraje první ligu, to vím už dávno a Cristian Mungiu ba dokonce extraligu, což potvrzoval každým svým dalším snímkem a úspěchy na festivalovém poli. Západ je divoká balkánská komedie rozdělená do tří povídek, jež jsou vzájemně propleteny. První povídka se mi líbila nejvíce, naopak nejméně mě oslovila ta poslední. Filmy v režiii Cristiana Mungiu chci rozhodně vidět všechny.

plakát

Goldfinger (1964) 

James Bond soupeří s Václavem Koptou, který má o 20 cm a 50 kg více, po většinu stopáže spíše formou psychologické války než formou úchvatné akce. Nejlepší scény pro mě představují karty a golf a co po nich následuje. Korejský němý sluha s vraždícím kloboukem neměl chybu.

plakát

Frozen (2010) 

Frozen pro dospělé bez Elsy a Anny. Nevyhledávám zimní radovánky, takže se naštěstí do podobné situaci nemohu dostat. |I tak jsem se společně s hlavní trojicí třásl strachem o jejich život. Nemám rád filmy s minimálním počtem herců, pokud se nejedná o filmovou adaptaci divadelní hry, avšak v tomto případě jsem se nenudil, takže mi to nevadilo.

plakát

Letuška (2020) (seriál) 

Největší seriálové zklamání posledních měsíců. Mrzí mě, že mi takové zklamání způsobilo zrovna HBO, u nějž jsem vždy počítal s jistou mírou kvality, zvláště u seriálů z vlastní produkce. Byl jsem svědkem maniakálního chování promiskuitní alkoholičky, jež kolem sebe rozvíří divokou smršť vražd, pronásledování a běhání od ničeho k ničemu. Kaley Cuoco nikdy nepřekročí stín Penny a dokážu se ztotožnit s názorem některých recenzentů, že v Letušce hraje Penny, která se nechala zaměstnat jako letuška. Kdybych se chtěl dívat na Randalla a Hopkirka, budu se dívat na Randalla a Hopkirka. Vedlejší linky naprosto zbytečné. Doufám, že závěr neměl znamenat příslib druhé série.