Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 083)

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Javier Bardem a jeho famózní maska rozčísly stojaté vody dlouhotrvající značky. Když se k tomu připočte sexy Effie v roli inteligentní "čarodějnice", dostává zavedená sestava atraktivní parťáky. Dobrá zábava pro celou rodinu.

plakát

Houria (2022) 

Lyna Khoudri je velmi půvabná, proto sledovat její utrpení nemůže mužskému oku lahodit. Příběh je odvyprávěn příliš jednoduše - sledujeme talentovanou a ambiciózní tanečnici - baletku a její neméně ambiciózní matku a jejich poměrně poklidný život, do nějž pravidelně a osudově vstupuje neospravedlnitelné násilí. Do toho všeho se hodně tancuje. Více film nestihne nabídnout, okrajově se věnuje vnitropolitické situaci v nám asi nejvzdálenějším a nejuzavřenějším státě v severní Africe, bizarním ilegálním zápasům a uprchlictví. Tři hvězdičky stačí.

plakát

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023) 

SPOILER! Denzel Washington na Sicílii, resp. v jižní Itálii? Proč ne. Také to tak vypadá, že si půlku filmu užívá božský klid, pohodu a přívětivost místních obyvatel poté, co se při poslední akci zranil. Začne ho štvát nevychovaný a agresivní floutek se svojí partou, který terorizuje ty místní dobré duše. Denzel ho velmi rychle zlikviduje. Pak ale nastoupí floutkův starší bratr, jenž je krapet chytřejší, krapet mocnější a krapet krutější. Ale i s ním a jeho bandou si Denzel lehce poradí. Asi tak páté housle hraje Dakota Fanning, již uvidíme v jedné scéně u telefonu, v jedné v kavárně, pak ji málem zabije bomba a ještě ji na závěr uvidíme v nemocnici. Zajímal by mě honorář. To je tak asi všechno, co se o trojce dá říct. Nedívá se na to špatně, dokonce bych řekl, že italské kulisy tomu dávají úplně jiný rozměr, ale trojka nepřináší nic nového. Asi to na uzavření celé trilogie stačí.

plakát

Svatý pavouk (2022) 

Prvních pět minut jsem nevěřil, že by takové scény byly v Íránu povoleny :-D Netušil jsem, že se jedná fakticky o koprodukční evropský film. Nic pro slabší nátury, avšak zase nic extrémně přehnaného, přesto drsné a místy explicitní. Herecky velmi dobře zahrané a tematicky povedeně zpracováno. Palec nahoru.

plakát

Tři mušketýři: D'Artagnan (2023) 

Nejslabší zpracování, jaké jsem kdy viděl...Mdlý Athos, nevýrazný Porthos, neviditelný Aramis, protivný a nesympatický d´Artagnan, absolutně nulový Richelieu...Zachraňují to jen ženy, Eva potvory umí výtečně a Lyna jako Constance potěší rovněž. Neskonalá nuda.

plakát

Ženou z boží vůle (2017) 

Na švýcarský film narazím málokdy, ale vždy to stojí za to a dozvím se něco nového a zajímavého. Švýcarsko bývá často vnímáno jako výspa demokracie, neutrality a liberalismu, takže by málokdo tipoval, že ženy musely na volební právo čekat až do sedmdesátých let a v jednom kantonu až dokonce do devadesátých let. Ženou z boží vůle tento politicky přeryv vtipně i vážně zobrazuje. Příjemný film.

plakát

Rok ďábla (2002) 

Musel jsem přijet do Drážďan v roce 2024, abych se podíval na český film z roku 2002 :-D Dává to smysl a asi tomu tak mělo být. Celý zážitek byl umocněn, že jsem Rok ďábla mohl vidět v malém kině v bývalé továrně čili ukázka projektu, jaký známe u nás například v Ostravě nebo Zlíně. Potěšilo mě, že se v tomto kině jednou měsíčně konají tzv. české filmové středy, v rámci nichž se promítají naše snímky. Já jsem měl štěstí právě na Rok ďábla. Uvědomil jsem si, že jsem od Petra Zelenky neviděl jen ty jeho dva hudební polo/pseudo dokumenty. Němečtí diváci se hlasitě smáli a já s nimi. Přitom zachycení místy až absurdního humoru lze stěží přeložit. Chytlavé Nohavicovy písničky zase naopak překlad ani nepotřebují. Přiznám se, že moc neznám tvorbu ani osobnost Karla Plíhala. Kdybych měl hodnotit na základě tohoto filmu, považoval bych jej za velmi podivného člověka. Nedokážu však posoudit, co všechno v souvislosti s ním byla fikce a co realita - mimochodem německé kolegyni jsem potvrdil, že Plíhal stále žije, samovznícení i pohřeb byly fikcí.

plakát

Mizerové navždy (2020) 

Budu se pořád opakovat, ale nejlepší je ta ústřední písnička. Určitě však trojku hodnotím výše než dvojku. Humor nevymizel a přibyla Vanessa Hudgens, i když na malém prostoru. Mexická zápletka také celkem fajn.

plakát

Jak mít sex (2023) 

Alkohol teče proudem, hudba duní, všichni jsou nadržení, což podporují ještě soutěže u bazénu a v klubu... Taková ta klasika s náctiletými... Děj však brzy zvážní a nechá vyniknout verbálním i neverbálním hereckým projevům Mii McKenny-Bruce. Jako debut velmi solidní s citlivou sondou do duše mladého člověka.

plakát

Zločiny budoucnosti (2022) odpad!

V podstatě se jedná o Crash v trochu jiném podání s kapkou Východních příslibů. Cronenberg tak vykrádá sám sebe. Zločiny budoucnosti bych ale neoznačil za úchylné, což bývá časté spojení v souvislosti s Cronenbergem a jeho tvorbou, nýbrž za zvrácené, amorální a odporné. Osloví několik přitažlivých hereček, které svlékne a dostane je do absurdních pozic, tím si možná nějaké fanoušky najde, většinu však spíše odpudí a odradí. Chtěl jsem dát jednu hvězdičku za Kristen Stewart, ale za závěrečnou pitvu nemohu dát ani to.

Časové pásmo bylo změněno