Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krátkometrážní

Recenze (395)

plakát

Přenašeči (2009) 

Asi nejsem moc indie aby mi jako nosné téma filmu stačila nostalgická cesta k pláži se serfařskejma prknama. Ostatní motivace a chování postav ok, ale tímto prostřednictvím tvůrci především tlačí na pilu v emocionálně vypjatých scénách. A potom se nemám u filmu nudit. P.S.: s kámošema jsme se shodli, že Carriers vypadají jako sequel ke Cabin Fever (2002).

plakát

Mutronics (1991) 

Přidávejte po hvězdě, pokud splňujete něco z následujících: je vám plus mínus šest let, jste rapující černoch ze zaostalého amerického ghetta, máte rádi gumová 90s' monstra, Mutronics je váš první film anebo máte rádi Reanimátora, nebo když máte stejnej vkus jako já a gebíte se tak mocně, že přijdete o hlas, když se Marku Hamillovi nejdřív zblázní noha a potom zmutuje do nějaké smutné hromady tykadýlek.

plakát

Suspiria (1977) 

Formálně opojná duchařina, jenž v dnešní době v ostatních aspektech už místy zahnívá. Mám problémy jít s hodnocením výše a paradoxně především kvůli ikoničnosti celého filmu, jenž je sprostě vykradený v nedávné giallo poctě Amer (2009). Suspirii by mohla spravit další projekce v lepším rozpoložení anebo chystaný remake.

plakát

Cabin Fever (2002) 

Ještě takovejch dvacet let zrání a ze špatnýho a hloupýho Cabin Feveru bude klenotní trash, kde občas zafungujou i nějaký fóry a puška pro negry.

plakát

Lesní duch (2013) 

V rámci komerčních krváků je Evil Dead top, jenže ten film sliboval víc a i měl na víc. Jenom se to tvůrcům neustále sune z rukou kamsi, kde už na to nikdo nestačí, film ztrácí logiku a násilně vrší klišé. A přitom naprosto odzbrojující motiv drogové léčby, poměrně vkusné odkazy na starou klasiku (auťák, obrácená kamera), inteligentně napsané postavy (hlavně a především Eric), velká a přetrvávající detailnost a konečně zodpovědné použití motorové pily tu jsou, akorát spíše umocňují nespokojenost se zbytkem filmu. Hlavními kámeny úrazu, domnívám se, jsou: scénář čtyř různých lidí a přílišně vypovídající trailer. Pak bych dokázal zkousnout i neuvěřitelnou patetičnost a fakt, že jsem se opět leknul jen jednou a ještě na půl. A Ash tu skutečně je.

plakát

Smrtelné lži (2012) 

Velice příjemně oldschoolový thriller co není úplně plochou žánrovkou. 3,5*.

plakát

Zkouška (2009) odpad!

Prosím? Exam má na svém kontě ty nejtučnější NE: 1) Neoriginální. Takhle eklektickej film co sbírá motivy z nejrůznějších, naprosto nekongruentních, filmů jsem viděl asi poprvé. 2) Neprofesionální. Strašlivej scénář, repliky opsaný z učebnic chemie a psychologie , když někdo pronese hlášku tak je to jenom o křeči a nežádoucímu efektu, neustále vedení za ručičku v motivacích, vysvětlování děje a připomínání všeho, co připomenout jde. 3) Neuvěřitelné. Lze seriózně sežrat, co všechno se v tom filmu stane? Nejlepší je, jak vykotlej zářivky, který začnou hned zase svítit. Dějový zvraty typu strážnej na hardcore úrovni pražské hradní stráže co se nechá okrást a ještě "pomáhá" evidentně debilním postavám. SPOILER Námět alternativní současnosti s lékem na dlouhověkost utrženej ze řetězu - kulka léčící tkáně.KONEC SPOILERU. Jestli mnozí nepochopili konec svou nejasností, je to tím, že je to skutečně celé o hovně. Rád bych dal aspoň jednu hvězdičku protože jsem se chechtal, ale ve skutečnosti to byla zhruba na úrovni výstupu Davida Hasselhoffa v Piraně 3DD.

plakát

Hon (2012) 

Jako mainstreamové severské drama zřejmě akurátně intenzivní (dle hodnocení ostatních). Hádám však, že jsem navyklý na silnější. Také Vintenberg mi moc nesedí - prvotně pojmout Festen jako reálné mi dělá problémy ještě nyní. Jagten je film jiný, ale ne významným přičiněním režiséra, spíš neobvyklou nedbalostí - viz. zmizení učitelky nebo scéna, ve které se naposledy objeví jistý domácí mazlíček, v mohutném dešti je pak naprosto zbytečným kýčem. Film by mě mnohem více zajímal po rovině holky - kterak nevyspělá mysl dělá rozhodnutí plynoucí k problémům. Po rovině postavy Mikkelsena je to bohužel jen řemeslo.

plakát

Wavelength (1967) 

Experiment co do dalších generací nepřežil. Dovedu si představit lidi vyděšené možností, že taky vydechnou naposledy až se kamera dovlní k tomu obrázku?

plakát

Mutant Hunt (1987) 

Čekal jsem nějakej solidní "hunt", ale ty jakože mutanty hned najdou pomocí vnuknutí z nějakejch wtf-tech hodinek a klaďáci je hned srolujou klackem nebo lampičkou, protože se ti mutanti vůbec neuměj rvát. První bitka v bytě, kterej tvoří jedinej šedivej pokoj plnej zbraní, je epicky dementní, ale pak to jde do kopru, neboť se nikam nedostaneme. Taky tu hrajou celkem dobrý buchty, ale jenom jedna si dvakrát nesmyslně rozepne výstřih přímo v bitce a tim končíme. No je to spíš nuda, ale ten mutant z plakátu tu vypadá ještě líp.