Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Zajímavosti k filmům (19)

Heuréka – město divů

Heuréka – město divů (2006) (seriál)

Tříhlavňová puška, kterou používá zástupkyně Lupo, je stejnou rekvizitou používanou několika různými militantními skupinami z galaxie Pegasus (např. Genii) v seriálu Stargate Atlantis.

Chuck

Chuck (2007) (seriál)

Ve druhém díle první série pozná Chuck pod jedním obrázkem "sestřelení letu Oceanic 815". Stejný let je zásadní událost v seriálu Ztraceni (od r. 2004).

Chuck

Chuck (2007) (seriál)

V seriálu je několik odkazů na slavný film Casablanca. Nejčastěji hlášky ("...will always have Omaha". "I think this is the beginning of a beautiful friendship." "We'll always have Paris.") V jednom z dílů dokonce Ellie Bartowski prozradí, že je to její oblíbený film.

Chuck

Chuck (2007) (seriál)

Ve čtvrtém díle první série má Morgan poslíčkovskou tašku s nápisem "Tyrell Corporation Genetic Engineering Zone A Section 9 Replication Section", což je odkaz na firmu z filmu Blade Runner.

Ve službách Jejího Veličenstva

Ve službách Jejího Veličenstva (1969)

V roce 1967 Sean Connery odmítl po pěti úspěšných bondovkách další nabídku a chtěl se věnovat jiným rolím. Albert R. Broccoli vybral jako jeho nástupce Timothyho Daltona, ten ale odmítl, protože cítil, že Bond má být vyzrálý, životem protřelý muž a on se cítí na roli ještě mladý. V době nabídky mu bylo totiž 21 let. Harry Saltzman uvažoval o obsazení Rogera Moorea, což ztroskotalo na přílišné asociaci s tehdy populárním seriálem Svatý, kde Moore hrál hlavní roli. Broccoli tedy vybral australského herece George Lazenbyho poté, co se Lazenby “náhodou” s producentem setkal. Uspěl především díky fyzickým parametrům hodícím se k postavě Jamese Bonda.

Joey

Joey (2004) (seriál)

Jennifer Coolidge (Bobbie) vystupovala i v seriálu Přátelé.

Joey

Joey (2004) (seriál)

Všechny epizody jsou pojmenovány "Joey and the...".

Joey

Joey (2004) (seriál)

Alexino celé jméno je Alexis Julia Garrett. Joeyho celé jméno je Joseph Francis Tribbiani.

Joey

Joey (2004) (seriál)

Joey byl natočen ve stejné zvukové scéně jako seriál Přátelé a to v Soundstage 24 ve Warner Brothers studios v Burbanku v Kalifornii.

Volání divočiny

Volání divočiny (1966)

Film byl natočen podle stejnojmenné knihy Joy Adamsonové, proslulé ochránkyně zvířat, malířky a spisovatelky. Narodila se jako Friederike Victoria Gessnerová v Opavě, v ulici Na Rybníčku čp. 48.

Přátelé - Joeyho nový mozek

Přátelé - Joeyho nový mozek (2001) (epizoda)

Herci se během natáčení nedokázali vydržet nesmát. V této epizodě je vidět, jak se Jennifer Aniston (Rachel) skutečně směje Lise Kudrow (Phoebe), která „zpívá“ spolu s Rossovými dudami. David Schwimmer (Ross) řekl, že když se Rachel, Ross a Chandler (Matthew Perry) snažili dostat pohovku nahoru po schodech, byl to „ten nejnevyčerpatelnější smích, jaký kdy zažil“.

Reklama