Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbení režiséři (10)

Joel Coen

Proč? Protože každý film těchto bratrů je skvost. Žádný není vyložený propadák. Navíc zfilmované až kultovní filmy: Zbytečná krutost, Fargo, Big lebowski, Tahle země není pro starý, Muž, který nebyl atd. Navíc jejich černý humor mi sedí a to tak, že velmi.

Terry Gilliam

Proč? Prootože je to fantaskní mág. Zvořitel nezfilmovatelného tématu Strach a hnus v Las Vegas, kultu Brazil, zakladatel Monty Pythona. Kasovní trhák se jménem 12 opic. Každý jeho film je šílený a jiný, než by kdokoli natočil. Snad se mu podaři natočit Dona Quichota. Držím palce Terry, i když jsi takový smolař.

Jim Jarmusch

Proč? Protože nelze opomenout krále nezávislého filmu. Ghost Dog je pro mě jeden z nejlepších filmů vůbec (neli nejlepší), Mystery train, Noc na zemi, Kafe a cigára, Hranice ovlávání jsou další špičkové film made by Jarmusch. Ještě si musím dát jednou jeho kultovního Dead Mana, a snad mu napodruhé příjdu na chuť. Podruhé je Dead Man lepší než napoprvé, takže zvedám o jednu hvězdu, ale stejně tomu musím dát ještě jednu příležitost.

Clint Eastwood

Jako herec mě nikdy moc nezajímal. Ale co se chopil režie, tak je to naprosto jiné kafe, hlavně od roku 2002. Jakoby s věkem jeho práce nabírala obrátky. Filmy jako Millon Dolar Baby, Grant Torino, Mystic River jsou parádní a já se těším na každý jeho nový film, ale i na ty starší které jsem ještě neviděl jako Bird nebo Changeling.

Alejandro González Iñárritu

Tento režisér ještě nenatočil špatný film. Amores Perros, 21 Gramů, Babel vše je špička novodobé filmografie. Jediný film, který se mi zatím vyhnul je povídkový film 11'09"01. Jeho specifický styl mě prostě velmi sedí.

Gustave Kervern

Dvojice deKervern, Delépine je snad přírodní úkaz. Dva totální magoři, kteří vypadají jako magoři a jejich filmy jsou značně ujeté. Aaltra a Luise/Michel jsou jejich klasické černočerné komedie a já už se těším na Avida a na jejich další tvorbu.