Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Rodinný

Obsahy (20)

Čínský zvěrokruh

Čínský zvěrokruh (2012)

Před dávnými časy bylo ve starověké Číně vyrobeno 12 bronzových hlav symbolizujících 12 znamení čínského zvěrokruhu. V průběhu dějin se staly legendárními artefakty v nevyčíslitelné hodnotě, po kterých pátrají sběratelé z celého světa, ochotni za ně zaplatit cokoliv. Do pátrání se zapojí i světoznámý hledač pokladů známý pod jménem Asijský jestřáb. Zda je jeho cílem najít tyto památky pro kupce, který ho najal, pro vlastní obohacení, či jestli se je rozhodne vrátit čínskému lidu, kterému historicky náleží, o tom nám bude vyprávět režisér a scénárista Jackie Chan, který se již potřetí převtělí do role Jackieho - Asijského jestřába ve filmu, který sám považuje za vrchol své kariéry.

Selhání vyloučeno

Selhání vyloučeno (1964)

Centrální obranný počítač v Pentagonu vyšle omylem letce bombardérů rozkaz zaútočit na Sovětský svaz. Byl to rozkaz určený pro případ vypuknutí jaderného konfliktu. Když se o tom dozví prezident Spojených států (Henry Fonda) , rozhodne dostat piloty z oblohy za každou cenu, aby zabránil válce. Tři se mu podaří odvolat, další však proniknou nad území SSSR.

Vesmírné komando

Vesmírné komando (1991)

Intergalaktický superhrdina Shep Ramsey (Hulk Hogan) je po jedné nezdařené misi, při níž zemře prezident, poslán na nucenou dovolenou na planetu Zemi. Zde se ubytuje v domě p. Wilcoxe (Christopher Lloyd), který pracuje jako projektant ve firmě, které šéfuje p. Beltz (Larry Miller) a bezostyšně Wilcoxe zneužívá. Wilcoxovi se jeho nájemník zdá podezřelý a v pronajatém pokoji objeví jeho brnění, dodávající mu nadlidskou sílu. Aktivací tohoto obleku však na sebe upozorní vesmírné námezdní lovce, kteří po Ramseym pátrají. Ramseyho tak čeká souboj s nimi. Poté, co je porazí, objeví se na Zemi generál Suitor, Ramseyho největší protivník, kterého je zapotřebí zastavit. Podaří se Ramseymu s Wilcoxovou pomocí generála porazit?

Arthur

Arthur (1981)

Arthur pochází z bohaté rodiny a svůj život utápí v alkoholu. Jeho oblíbenou zábavou jsou alkoholové večírky s prostitutkami. Rodina mu totiž přesně nalinkovala jeho život. Stejně tak už má vybranou nevěstu, rovněž z bohaté rodiny. Ta ho bezmezně miluje a promíjela by mu i jeho milostné eskapády. V tu chvíli Arthur potkává chudou dívku-zlodějku Lindu (Liza Minelli), do níž se zamiluje. Jeho rodina však má jasno. Pokud si vezme Lindu, ztratí nárok na své mnohamilionové dědictví. Arthur stojí před důležitým rozhodnutím. V té době umírá Arthurův sluha (John Gielgud, oceněný Oscarem) a Arthur začíná chápat, že jsou i důležitější věci než peníze.

Šerif a mimozemšťan

Šerif a mimozemšťan (1979)

Hall (Bud Spencer) působí jako oblíbený šerif ve svém městě. Na jedné z obhlídek města potká zvláštního chlapce, který tvrdí, že pochází z vesmíru. Šerif se snaží zjistit jeho jméno a vrátit ho rodičům. To se mu však nedaří, protože kluk stále prohlašuje, že pochází z cizí planety a že se jmenuje H7-25. Halla přesvědčí až svoji technikou. Šerif mu začíná věřit. O chlapci se však také dozvídá armáda, která s ním má své plány. Hocha unesou a šerifovi nezbývá než se vydat malého mimozemšťana osvobodit z vojenské základny, aby si jej mohl včas vyzvednout jeho otec, který se právě blíží k Zemi.

Šťastný Luke

Šťastný Luke (1992) (seriál)

Televizní seriál vychází ze stejnojmenného populárního francouzského komiksu. Hlavním hrdinou je pistolník, rychlejší než svůj vlastní stín - Lucky Luke (Terence Hill). Spolu se svým mluvícím koněm se toulá krajinou divokého západu. V seriálu prožívá mnohá dobrodružství. Zápletky jednotlivých dílů jsou velmi různorodé. Od klasicky westernových, kdy chytá zločince, až po např. duchařské historky. Celý seriál je odlehčen humorem stejně jako komiksová předloha.

Zorro

Zorro (1990) (seriál)

Příběhy odvážného dona Diega de la Vega, který si nasazuje masku Zorra a v této tajné identitě bojuje proti padouchům a ochraňuje nevinné a bezbranné obyvatele městečka Pueblo de Los Angeles. V civilu ze sebe dělá nemotoru, který neumí zacházet s kordem, natož jezdit na koni. Je zamilovaný do dívky Victorie. Ale nikomu, ani jí se nesvěří se svojí tajnou identitou. Pouze jeho němý sluha Felipe zná jeho tajemství a pomáhá mu, mnohdy dosti výrazně. Jedním z důležitých záporáků je komandant Alcalde Luis Ramone, který ovládá Los Angeles a vykořisťuje obyvatele. Proti Zorrovi je i osádka místní "policie", vedená seržantem Mendosou, jehož postava je spíše komediálního rázu. Zorro tak prožívá mnoho dobrodružství v tomto mnohadílném TV seriálu.

Cesta do středu Země

Cesta do středu Země (1959)

Na začátku filmu se seznamujeme s profesorem Lindenbrookem (James Mason), pracujícím na univerzitě v Edinburghu. Tomu se dostane do rukou neobvyklá hornina, pocházející z Islandu. V této hornině jsou vyryty značky, které používal vědec Arne Sacnussem. Ten se vydal na výpravu do středu Země a už se nevrátil. Profesor Lindenbrook se rozhodne vypravit v jeho stopách. Vezme s sebou i svoji dceru Jenny a jejího snoubence Aleca. Přidá se k nim i Carla Göteborgová, manželka zesnulého vědce Göteborga, který se pokusil Lindenbrookovi ukrást jeho výpravu. Byl však sám zabit hrabětem Sacnussemem, potomkem Arne Sacnussema ,jenž se rozhodl jít v jejich stopách a dobýt tak slávu a bohatství. Naše přátele rozhodně nečeká lehká cesta. Jestli se jim podaří úspěšně dokončit svoji výpravu a přežít všechna nebezpečí, to se dozvíte v tomto filmu, natočeném podle populárního románu Julese Verna.

Šerif a mimozemšťan 2

Šerif a mimozemšťan 2 (1980)

Pokračování filmu Šerif a mimozemšťan o chlapci z vesmíru popisuje jeho další dobrodružství. H7-25, jak se tento mimozemšťan jmenuje, se opět ocitá u šerifa Halla (Bud Spencer), který se ho na čas ujímá a pojmenuje ho Charlie. Hall je v té době přesunut do jiného města, kde má vykonávat práci šerifa. Nejprve si musí zjednat respekt u zločinců. Ti však nejsou hlavním problémem. Nedaleko městečka se nachází záhadná vědecká základna. Charlie zjistí, že tito "vědci" jsou ve skutečnosti mimozemskými vetřelci, kteří chtějí ovládnout lidstvo. Městečko už ovládají. Hall chlapci nevěří. Když je ale Charlie mimozemšťany unesen, musí se vydat ho zachránit. Navíc se proti němu postaví i vedení města. Uspěje na své misi a zachrání chlapce?

Spiderman

Spiderman (2003) (seriál)

Peter Parker je obyčejný, spíše neoblíbený, středoškolský student. Jednoho dne navštíví vědeckou výstavu, kde se předvádí možnost kontroly radioaktivního záření. Do cesty tomuto záření se připlete malý pavouk, který vzápětí kousne Petera, následkem čehož u sebe Parker objeví pavoučí schopnosti. Poté, co svojí nečinností nepřímo způsobí smrt strýčka Bena, kterého miloval jako svého otce, pochopí, že s velkou mocí přichází i velká odpovědnost. Stává se Spider-manem. Populární komiksový příběh, pocházející z hlavy Stana Leeho, se za dobu své existence dočkal mnoha filmových a seriálových zpracování. Tato verze z roku 2003 čítá 13 epizod. Sledujeme nová Spideyho dobrodružství, v nichž se můžeme potkat s původními komiksovými postavami. Ať už s Peterovými přáteli (Harry Osborne, Mary jane), tak i se záporáky (Electro, Kraven).

Parker Lewis musí vyhrát

Parker Lewis musí vyhrát (1990) (seriál)

Děj amerického seriálu nás přivádí na střední školu Santo Domingo, kterou navštěvuje student se zálibou v pestrých košilích Parker Lewis (Corin Nemec) se svými nejlepšími přáteli Mikeym a Jerrym. Parkerovo životní heslo zní "Žádný problém". S pomocí této filosofie řeší veškeré problémy spjaté s rodinou, přáteli, holkami,ale také ve škole, čímž přivádí k šílenství ředitelku slečnu Mussovou. Seriál je plný groteskních postaviček, které přesunují seriál do komické roviny. Patří mezi ně např. neustále rostoucí Larry Kubiak, Parkerova sestřička Shelly, ředitelčin teleportující se poskok Frank i samotná ředitelka. Seriál se díky popularitě dočkal tří sezon a objevil se i na našich obrazovkách.

Aladinova lampa

Aladinova lampa (1986)

Mladík Al pracuje ve starém vetešnictví. Jednoho dne zde najde starou lampu, v níž se skrývá mocný Džin (Bud Spencer). Al se rozhodne změnit svůj nepříliš spokojený život. S Džinovou pomocí se stane úspěšným sportovcem a navíc se mu podaří zapůsobit na dívku svého srdce. Džina všude představuje jako svého přítele Eugena. Kouzly, které používá, na sebe ovšem upoutá nežádoucí pozornost. O lampu se začne zajímat parta zločinců a také vojenský velitel, který chce s Džinovou pomocí ovládnout svět. Problémy začínají. Zachrání Al Džina před nebezpečím? Podaří se mu okouzlit svoji dívku i bez kouzel? A musí se Džin vrátit zpět do lampy?

Kde je ta zatracená věc

Kde je ta zatracená věc (1990)

Příběh filmu na motivy divadelní hry Dela Shorese nás zavádí do Texasu na nevelký ranč, kde zrovna umírá jeho majitel. Blížící se smrt je také důvodem, proč sem přijíždí jeho děti. Ovšem cílem jejich cesty není rozloučení se s otcem, ale pátrání po jeho závěti. Máme tak možnost sledovat jejich dosti složité osudy. Pomůže jim toto rodinné shledání urovnat jejich životy? Probudí v nich otcova smrt lásku k vlastní rodině? A co je vlastně v té ztracené poslední vůli?

Nahá bomba

Nahá bomba (1980)

Celosvětově známý padouch Saint Sauvage vynalezne bombu, která svým výbuchem likviduje veškeré textilie, aniž by poškodila budovy či ublížila lidem. Vyhrožuje použitím této bomby a požaduje po světových vládách mnohamilionové výkupné. Nikdo mu však nevěří a tak svoji bombu ukázkově předvede. Vláda však odmítá zaplatit a do akce povolá svého nejlepšího tajného agenta - agenta 86, Maxwella Smarta.

Podaří se mu s krásnou pomocnicí překazit plány šíleného zloducha? Obzvláště, když sám je nemotora, který, na co sáhne, to zkazí? V hlavní roli této parodie na špionážní filmy uvidíte Dona Adamse, který tímto filmem navazuje na populární britský detektivní sitcom ze 60. let Agent Smart (Get smart).

Doug

Doug (1991) (seriál)

Doug je jednáctiletý chlapec, který prožívá vše, co je s tímto věkem spojeno. Vztahy, školu, kamarády. Nechybí mu nadhled se kterým vše okole sebe komentuje. Zažívá mnoho veselých i smutných příhod, ať už se svým nejlepším přítelem, svojí tajnou láskou Patty nebo se svým věrným psem. Každý svůj den si pečlivě zapisuje do deníku. Nikdo však neví, že tajně tvoří komiks, ve kterém je hrdinou jeho alterego "SuperDoug", který se svým Superpsem podniká ta nejúžasnější dobrodružství, která si Doug dokáže vymyslet.

Tati, ty jsi robot

Tati, ty jsi robot (1991)

Bratři Josh a Max Carsonovi, jejichž otec byl počítačový vývojář a zahynul při autonehodě, mají velký sen. Postavit vlastního robota a získat tak uznání ve vědeckých kruzích. Josh se na jedné halloweenské party účastní spiritistické seance, při níž se mu ozve jeho otec. Josh tomu však nevěří. V té době je robot téměř hotov a sestoupí do něj duch Joshova otce. Bratři slaví se svým robotem úspěch a poznají svého otce. Pravdu o robotovi se však dozví i bývalí otcovi konkurenti, kteří ho okrádali o vynálezy a nepřímo můžou za jeho smrt. Unesou robota a chlapci vyráží na záchrannou misi zachránit robota a také svého otce...

Vypráskaný Jemmy

Vypráskaný Jemmy (1994) (TV film)

Sourozenci Jemmy a Annyrose vyrůstají na ulici bez rodičů. Jemmy živí sebe a svoji sestřičku chytáním a prodejem krys. Jednoho dne ho zatknou královi biřici za krádež. Král ho najme jako fackovacího panáka pro svého syna Horáce, který vyvádí jednu lumpárnu za druhou. Snaží se tím však jen na sebe upozornit svého otce, který ho bere pouze jako prince, nikoliv jako dítě. Horác uteče ze zámku a vezme sebou Jemmyho. Na cestě je však zajmou dva zlodějíčči: "Podržsinos" Billy a Cutwater (Vincent Schiavelli), kteří chtějí po královi výkupné. Chlapcům se podaří utéci a po mnoha dobrodružstvích se vrátí na zámek. Cestou Horác pozná co znamená přátelství a jaký je život mimo zámek. Pochopí i král, co je to dětství a láska k synovi?

Slunce, úsvit a upíři

Slunce, úsvit a upíři (1989)

Poté, co byli upíři pronásledováni po mnoho staletí, rozhodl se hrabě Mardulac shromáždit zbylé upíry a schovat se s nimi někam na západ. Zde žijí v jednom zapomenutém městě a živí se umělou krví, vyráběnou v továrně. Mezi upíry však probíhají nepokoje. Jsou tací, kterým tenhle způsob upírského života nevyhovuje a touží po skutečné krvi, doprovázené lovem lidí. Dojde k rozdělení upírské komunity na dvě frakce, z nichž ty "hodné" vede právě Mardulac (David Carradine). V té době sledujeme příjezd několika lidí do městečka. Patří mezi ně rodina vynálezce umělé krve a taky pravnuka Abrahama van Helsinga (Bruce Campbell). Ten se zamiluje do upírky a ona ho časem infikuje. Ve finálním souboji se lidi přikloní na stranu "hodných" upírů. Během bitvy se rozední, upírům vedených Mardulacem je odpuštěno a ostatní upíři zemřou.

Můj vědecký projekt

Můj vědecký projekt (1985)

Hlavními hrdiny tohoto filmu jsou dva středoškolští studenti, kamarádi, kteří řeší klasické probblémy svých vrstevníků: holky, auta a školní projekty. Když jim však začne hořet termín odevzdání vědeckého projektu z fyziky, rozhodnou se vloupat do tajné armádní základny, která už je pár let mimo provoz. Říkají si, že by tu mohli na něco narazit a kupodivu tu objeví záhadný přístroj. Rozhodnou se ho prezentovat jako svůj vědecký projekt. S pomocí profesora, přestárlého hipíka (Dennis Hopper), se jim podaří tento přístroj zprovoznit. Zjistí, že tím vytvořili časoprostorovou smyčku, neboť stroj vytváří silové pole, které nabourává čas. Profesor zmizí v časovém víru, studenti se pokusí přístroj vypnout, ale ten se napojí na elektrickou rozvodnou síť. Kamarádi spolu s jednou spolužačkou vyráží zastavit přísun energie do stroje. To se jim podaří, ale když se vrátí do školy, zjistí, že přístroj vytvořil ze školy skutečné mauzoleum, zobrazující některé úseky dějin naší planety. Zbývá poslední úkol: Vypnout přístroj.

Frankensteinova školní léta

Frankensteinova školní léta (1991) (TV film)

Dva studenti jedné střední školy se po úmrtí svého oblíbeného profesora fyziky rozhodnou vloupat do jeho domu za účelem získání tématu k laboratorní práci. V profesorově laboratoři objeví deník Viktora Frankensteina a posléze i samotné monstrum. To se jim podaří náhodou oživit. Ukryjí ho ve svém pokoji na koleji. Aby skryli tuto skutečnost, vydávají ho za studenta z Francie. O jejich tajemství se ovšem dozví nepříjemný ředitl školy (Larry Miller), kterému napomáhá slídivý student (Patrick Richwood). Ředitel si sám chce přivlastnit výzkum v oblasti oživování lidských těl a monstrum unese. Naši hrdinové navíc zjišťují, že Frank umírá. Rozjíždí proto akci na Frankovu záchranu.

Reklama