Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (836)

plakát

Vše je ztraceno (2013) 

Film o souboji "našeho člověka" s přírodou, co někde před sklonkem života má už hodně za sebou, ale musí čelit dost možná těm nejtěžším zkouškám. Redford tu má celý film pro sebe a sledovat jeho postavu jak zprvu chladně a racionálně vyhodnocuje situaci a bojuje s nepřízní osudu, mě hodně bavilo a působí uvěřitelně. Zrovna tak to funguje, když se věci začnou opravdu hodně kazit a příroda chytí "hrdinu" za koule. Jeden z nejkomornějších a zároveň nejsympatičtějších filmů o přežití, kde hlavní postavě bezmezně fandíme a kde si scénář nemusí vypomáhat traumaty a nereálnými situacemi. Krásná kamera i hudba s výbornou mořskou atmosférou, kde ta slaná voda je skoro cítit ve vzduchu.

plakát

Operace Izrael (2014) (pořad) 

Pár dílů je venku a už teď to žeru. Výborně natočená a okomentovaná věc, kde naší český trojce nejde nefandit. Hodně doporučuju. Tohle je reality show jak má být a všech účastníků si vážím.

plakát

Midnight City (2011) (hudební videoklip) 

This is fucking epic. M83 jsou prostě skvělý, tohle není to nejlepší a přitom je to totální pohodová pecka dobře zahraná, originální hudba nezaměnitelného stylu.

plakát

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) 

Bohužel downgrade obsazení původních rolí je značný. Micky Rourke už vypadá tragicky i bez makeupu a také mnohem hůř hraje. Eva Green předvádí nádherné tělo a její postava je opravdu ďábelská, ale bohužel opět se utápí v prvoplánově atraktivní látce, kde září jak prémiově opracovaný diamant mezi koňskými koblihami. Hudba už není tak originální a propracovaná, efekty na značný časový odstup nedošli zásadním vylepšením (jsou spíše samozřejmé a tedy by měli mít oporu v pořádném příběhu. Sin city je zklamání, protože absencí Clive Owena, Michael Clarke Duncana a zdevastování Rourkeho zbytku obličeje se ztratilo jisté fandovství postavám odhodlaným bojovat za kolikrát i morálně pochybné přesvědčení, ale Brolin jakkoliv skvělý herec to je, Clive Owena nenahradil a hlavně orientace ve vývoji postav mi nedává příliš logiky ve dvou případech. Sin city jako nadprůměrná látka by měla mít hodně nadprůměrné filmové zpracování, ale namísto toho bohužel dvojka servíruje vcelku nudné a nepřesvědčivé vyprávění v atraktivním kabátu.

plakát

Zmizelá (2014) 

Fantastický casting, kde se na svou roli jak Affleck tak Pike výborně hodí a ne nedovedu si představit asi lepší casting a to i ve vedlejších rolích. Nezklamala ani zatím nedoceněná Carrie Coon (Leftovers) v roli Go. Výborně sednula i role NPH, který mne opravdu několikrát donutil se smát. Další výborná práce ve Fincherovo filmografii, Navzdory zajímavému a originálnímu scénáři s neočekávaným vyústěním se jedná o skvělou podívanou, nicméně přeci jen mne ale mne zamrzelo, že Fincher by si skvěle poradil i s podstatně temnější látkou a podstatně drsnějším filmem. Ale to by byl holt jiný příběh. Zpětně musím ocenit, že marketingová kampaň opravdu perfektně klame jak fotografiemi tak trailery.

plakát

Every Frame a Painting (2014) (pořad) 

Hlavně za díl, kde perfektně analyzuje tvorbu Davida Finchera, mnoho postřehů Tonyho Zhou mne jako fandu ani nenapadlo.

plakát

Všechny cesty vedou do hrobu (2014) 

Povedená komedie, co se nebojí ničeho. Kdykoliv je na scéně NPH tak je to fakt prdel a kdykoliv je na plátně Charlize tak je na co koukat. Super odpočinkovej film s mnoha super hláškama.

plakát

Ďábel (2010) 

Tady měl přece jen Shya slabší scénáristickou chvilku.Postavy se chovají nelogicky, dialogy jsou taky málo přesvědčivé ale atmosféra filmu je dobrá, hudba výborná a celkově je to takový lepší průměr.

plakát

Scrubs: Doktůrci (2001) (seriál) 

Těžko říct, jestli kvalita Scrubs začala klesat příliš rychle, nebo je to jen tou naprosto dokonalou první sezónou. Druhá byla také ještě dobrá, pak už ale začal být humor mnohem slabší nebo se jednoduše ohrál. Scrubs jsou výjimeční castingem a občas dokonalou doslovností nebo humorem jak z jiného vesmíru. Bohužel údernost a ujetost se vytratila spolu s charismatem hlavní postavy (a to mám Braffa docela rád). První sezóna je sitcomový vrchol (lepší jak Přátelé v nejlepším), ostatní od čtvrté sezóny spíš průměr