Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (836)

plakát

Mike a jeho ultras (2016) (studentský film) 

MJP je kokot a snad jednou se po něm zavře voda. Samozřejmě chápu, že pomalejší děti v pubertě měří život na lajky a tupé selfie posty z půjčeného auta. Dobře jim všem tak.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Kdybych film nesledoval dopředu a netěšil se na něj, byl bych si jistý, že je to od Coenů a mezi jejich filmy by rozhodně nezapadl. Naopak by to byl jeden z jejich nejlepších filmů. Zápletka není složitá, ale vybarvení městečka v Missouri hezky bez příkras, plná xenofobů a homofobů mne opravdu bavila. Sam Rockwell v roli lehce přihlouplého homofoba ve filmu má dle mého nejlepší scénu za poslední rok. Film je i opravdu hodně vtipný a přešlapuje na hranici uvěřitelna, navzdory dost smutné zápletce. Pro mne jeden z nejlepších filmů roku 2017.

plakát

Tvář vody (2017) 

Fantasy pohádka pro dospělé, kde kráska, co vlastně není zas tak krásná potká zvíře ve vládních laboratořích, kde uklízí. Film pracuje s lehce kontroverzní inter-species erotikou. Ačkoliv by film potřeboval přestříhat a zkrátit tak na 90 minut nenudil zejména díky skvělé kameře, atmosféře a hercům. Líbí se mi, že del Toro se nebál natočit neobvyklou látku na dnešní poměry.

plakát

Tohle jsme my - Série 1 (2016) (série) 

Kvalitní koláž vztahů jedné rodiny, která se ve vyprávění liší tím, že to není průměrný film ale nadprůměrný seriál. Herci jsou skvělý a Ventimiglia a Moore jsou nejsuprovější rodiče, kteří jako všude jinde mají svoje chyby. Není to seriál co vás vždy rozseká ve smyslu zásadních twistů (ačkoliv i to se tu občas trošku děje) ale hlavně ždímá emoce a to skoro v každém dílu. Bylo by mi normálně trapně z toho, že se dojímáme s partnerkou u This is us. Ale jen kdyby nebyli herci tak skvělí a zápletka tak nepřehnaně jednoduchá ale zároveň dostatečně táhne, asi bych se pod komentář nepodepsal. This is us prostě funguje.

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Asi můj nejoblíbenější Stoneův film, který se víc než jen na shrnutí historických událostí kolem Alexandra spíše soustředí na jeho vztahy (k matce, svému nejlepšímu příteli, manželce...). Nádherná kamera ladí oku a Vamgelisovo asi nejlepší soundtrack zas sluchu. Farrell s přehledem film táhne a Leto, Dawson i Jolie jsou také fajn. Speciální skoro tříhodinová edice mne bavila díky tomu, že film několikrát mění lokaci, atmosféru i Alexanderovo myšlení. Je to hodně jiný historický film, než jsme zvyklý a i to se mi líbilo.

plakát

Zvláštní vyšetřování (2016) (seriál) 

Bohužel to co se tu velice pomalu rozplétá jsou opravdové kauzy a projekt jako takový byť není dramaturgicky geniální tak pořád svůj přínos má. Věci co se v našem státě dějí jsou minimálně absurdní, často to člověka až děsí. Vyčítat jako Cival, že si dva novináři mezi sebou vyměňují názory před kamerou aby vyprávění lehce posunuli dál mi nijak nevadí.Zvláště, když nejsou herci.

plakát

Ozark (2017) (seriál) 

Breaking Bad z balíkova bez zajímavých postav i prostředí.

plakát

Spider-Man: Homecoming (2017) 

Konečně Spiderman tak jak má být. Ukecaný jako Deadpool a přitom teenager co řeší svoje středoškolské problémy. Oblek od Iron mana navíc vtipně vyplňuje stopáž a připomíná lehce parodii na Batmana. Za mne spokojenost. Bohužel ale opět nemusím vidět znova což je u Marvelovek krom Deadpoola u mne už tak nějak standard.

plakát

Transformers: Poslední rytíř (2017) 

Michael Baye bohužel asi stihla těžká retardace neb si ani nevšiml, že Megan Fox změnili na castingu za 14ti letou prsatou teenku a že post Shia Labeoufa hraje skoro padesátiletý Wahlberg.Opravdu obě postavy hrají charaktery z prvních filmů, stačí se na to zaměřit. Film je absolutně nejdebilnější v sérii a poslední u kterého mne ještě někdo uvidí. Bay se upsal ďáblu a už jen těží miliony z totálně upadající série. Je mi ho líto.