Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Recenze (1 139)

plakát

A bůh řekl Kainovi (1970) 

V rámci žánru to působí jako slušně udělaný western. Jinak se tu jedná vesměs o tradiční schéma pomsty, v němž přežívá jen ten nejsilnější. Co se týče hereckých kvalit, jednoznačně tu dominuje chladný profesionál Kinski. Jinými slovy, to je asi nejlepší, co film nabízí.

plakát

AC/DC - koncert v Doningtonu (1992) (koncert) 

Dvouhodinový úderný koncert hard-rockové pětice měl příjemný spád. Zpěv Briana Johnsona byl požitek, ale v rytmu bubnů jako by se tam vytrácel. Zakladatel kapely Angus Young potěšil svou živelností. Pro mě byl asi nejsilnější moment celého koncertu Thunderstruck.

plakát

Adelheid (1969) 

Teskně znějící příběh o krutosti té doby, Emma Černá a Petr Čepek ztělesnili hrdiny beznadějného setkání subjektivních citů, velice příkladně. Celkový dojem z filmu mám moc dobrý. Co víc, prostě František Vláčil.

plakát

Admirál (2015) 

Překvapení z Holandska, které mě nadchlo. Vykoumaný film a navíc se z toho vykrystalizuje velkolepý příběh. Charakterizovat film jako dobrý je málo, bylo to přímo precizní. Perfektní rytmus střídání vypjatých pasáží s nejrůznějšími detaily je důmyslně vymyšlen. Skvělá hudba podtrhuje atraktivní napětí. Zkraje mě herec Frank Lammers v postavě Michiel de Ruyter moc nesedl, ale postupem času je třeba přiznat, že jeho zvláštní mužný zjev mi začal imponovat. To mě přivedlo k myšlence, že jeho účast v hlavní roli je naprosto zasloužená. Popravdě řečeno, je fakt, že byl famózní.

plakát

Admirál (2008) 

Doporučuji každému, kdo se zajímá o ruskou revoluční historii. A jak se podařilo převést osud admirála Kolčaka na filmové plátno? To nechť posoudí každý sám. Toto je můj názor. Celý příběh má velké časové rozpětí a málo času na vysvětlení historických souvislostí. Což způsobuje občas znejasnění celé stavby děje, anebo si to vyžaduje alespoň nutnost znát revoluční dějiny Ruska. Samotný herec Konstantin Chabenskij v postavě admirála odvedl skvělou práci. Myslím si však, že má-li být filmový příběh dostatečně věrohodný, pak je nutno dbát na objektivitu celé pravdy. Také se domnívám, že nedosahuje lepších ruských filmů, jako byl svého času třeba Tichý Don, který byl sice komunisticky tendenční, ale filmově o poznání lepší.

plakát

Admirál Ušakov: Hrdina Černého moře (1953) 

Film pochází z dílny velmi talentovaného ruského filmaře Michaila Romma, příběh ruského admirála Ušakova se zakládá na reálném historickém podkladě, který především vyzdvihuje moderní námořní taktiku boje admirála Ušakova v 18. století. Námořní bitvy jsou na tehdejší dobu a možnosti velmi dobře natočeny. Do hlavní role obsadil málo známého, ale charismatického Ivana Pereverzeva, který roli Ušakova zahrál skvěle. Celkem vzato je to hodně staré, nicméně je to moc dobře zpracováno a zahráno.

plakát

Adua a její družky (1960) 

Nezvyklé drama tří prostitutek o marnosti uniknout z pout minulosti a touze začít nový život podle svých představ. Vše se odehrává v době, kdy italská vláda nařídila zrušení veřejných domů zákonem. Měl jsem obavu, že půjde o film nezáživný, naštěstí se to nepotvrdilo. V hlavní roli byla především oporou děje krásná a brilantní herečka Simone Signoretová v postavě Adua Giovannett. Díky tomu je nepřikrášlený příběh více než působivý, ale ani ostatní herci se nenechali zahanbit, alespoň vzpomenu skvělého herce Marcella Mastroianni či herečku Emmanuelle Riva. Je to film plný vášně, citů a řečí srdce.

plakát

Afgánský zlom (1990) 

Filmový příběh rozvíjí pravidla války zabít nebo být zabit. Netradičním prvkem filmu je Michele Placido v uniformě ruského majora. Za zvláštní zdůraznění stojí nebývalá kvalita zobrazených válečných scén, které jsou vskutku efektivní. K tomu ještě poslední poznámku. Připomeňme si tedy, ať tak či onak, že Afghánistán je historickou lekcí pro všechny mocnosti. Kdo pochopí, že nikdo a nikdy zde asi žádnou válkou nezvítězí? Podobný film http://www.csfd.cz/film/43384-bestie/

plakát

Africké kočky: Království odvahy (2011) 

U režiséra filmu Alastaira Fothergilla je vždycky se na co těšit. Poctivá filmařina, záběry jsou neuvěřitelně krásně nasnímané. Snad mi dáte za pravdu, že na tyhle exotické scenerie africké přírody a její zvířecí protagonisty pod tropickým rovníkovým sluncem, je radost pohledět. Ono je to totiž tak, že ať dělají tyhle kočky bezprostředně cokoli, jsou vždycky krásné. Právě za ony záběry dávám ***** Faktem však zůstává, že tento vzácný svět přírodního ráje, kde žijí zvířata svým vlastním životem, je stále více ohrožen především tím, že se zde nelegálně zabíjejí zvířata.

plakát

Afričtí lovci (2017) (seriál) 

Krása africké divočiny je velmi blízká mému srdci. Bylo to úžasné a smutné zároveň.