Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (2 836)

plakát

Křižáček (2017) 

Takže. Dal jsem si tu práci, našel Křižáka v kině, šel na něj, koukal se na něj a neusnul jsem u něj. Pak jsem o něm přemýšlel. Snažil jsem se o něm přemýšlet ze všech pohledů, obracel jsem ho v sobě jak horkou bramboru, procházel si jednu složku filmu za druhou a výsledek? Nula. Sorry jako, ale nula. Karlovi zdrhne dítě a Karel má koně, víc jsem toho neviděl. Jednu hvězdu dávám jen proto, protože si chci myslet, že v tom přece něco být musí a alespoň pan Kadrnka v tom něco vidí. Jestli totiž jde jen o to přemýšlení, stačilo na plátno napsat kolik je 23x16.

plakát

Nevinnost (2011) 

Jasně, že je to trošku přitažený za vlásky, ale rozhodně ne bez lásky. Cením si toho, že nějaký Čech napsal promyšlený scénář ne z protektorátu nebo komunismu, cením si toho, že další Čech z toho scénáře udělal skvělý film, a vůbec nejvíc si vzhledem k výše uvedenému cením toho, že ten první Čech se jmenuje Jarchovský a ten druhý Hřebejk. Pak bych ještě rád ocenil, že nikoho nenapadlo obsadit Holubovou, takže z nečekaně intenzivního zážitku mě vyrušil až konec nevinnosti. A já jsem zatraceně rád, že i po filmu z našeho Kocourkova se mi vaří ve škebli a je o čem přemýšlet.

plakát

Barry Seal: Nebeský gauner (2017) 

Kina zejí prázdnotou, že mít Barryho syndrom Uskladnění peněz, mohl bych je přebagrovávat třeba na Flóře v Ajmeksu. Přitom v nich řádí gauner, kterému by Babiš mohl leda tak nosit poštu. Měl jsem z toho dojem, že Doug Liman to natočil na jeden nádech a že Tom Cruise konečně poznal, co je to radost z herectví. I já jsem rád, že si po Mumii nehodil provaz a jenom doufám, že si s Dougem domluvili další společný kšeft. Protože na nebeského gaunera já slyším stejně dobře, jako kdyby to bylo o nebeské krásce.

plakát

Po strništi bos (2017) 

Po strništi bos natloukl si nos. Ani omylem nechci snižovat kredit žádného ze Svěráků, ale tohle jejich poslední dílo mi připomínalo Kamču ze střední. Kamča byla milá, milá a milá. To se hodilo třeba když jsem potřeboval zachránit v matice, ale emoce ve mně nikdy neprobudila. Což je škoda, protože byla vážně moc milá a já s ní čas trávil rád. Strniště bylo taky príma a nemám vlastně nic proti, akorát že na poli je větší dobrodrůžo při žních.

plakát

Temná věž (2017) 

Nejhorší možná kategorie filmů. Nebudeš na to vzpomínat proto, protože je to pecka, nebudeš na to vzpomínat proto, protože je to srágora; nebudeš na to prostě vzpomínat vůbec, protože do tří dnů zapomeneš o co vlastně šlo.

plakát

Michael Kohlhaas (2013) 

Vůbec nechápu, jak tenkrát všichni věděli co mají dělat, když si skoro nic neřekli. Nechápu ani, že to pak někdo dokázal sestříhat dokupy, když půlka záběru byla tak tmavých, že jinde než v kině ten film prostě neuvidíš. Za to ale chápu, že jsem viděl něco, co mi žádný mulťák nedá. Syrová a drsná historie, která nemá nic z toho, na co jsme zvyklí. O to blíž pravdě to bude.

plakát

Z lovce kořistí (2017) 

Hodina čtyřicet akčního filmu a tolik mrtvejch kvůli jednomu pohozenýmu klíči v trávě? Tuhle jsem bráchovi házel klíče z devátýho patra a přistály v ostnatým keři. Dodatečně mě fascinuje jeho reakce, protože vůbec nikoho nezabíjel, jenom je prostě našel a odemknul si. Můj závěr z First Kill je, že vzniknul jen proto, aby si měl Bruce proč zase oholit lebku.

plakát

Těžká váha (2005) 

Rozložení tíhy osudu mezi box, práci a rodinu udělal Hauvrd tak mistrně, že ve výsledný váze mě to odrovnalo daleko víc než spousta filmů okolo, který se považujou za drsný jen proto, že si v nich dva lidi dávaj do držky. Herecký trio Crowe - Zellweger - Giamatti považuju za ještě bizarnější než letošní sestavu fotbalový Sparty, na rozdíl od kopyt z Letný ale hráli tak, že bych si v jejich fanshopu klidně koupil šálu. Jenom nechápu, proč se už i na Dvojce musej filmy pouštět dabovaný a proč už i na Dvojce musím číst, co následuje? Pane Dvořáku, vy snad koukáte na telku kvůli tomu, co v ní následuje?

plakát

Annabelle 2: Zrození zla (2017) 

Zlá panenko Annabelle, dalas tomu na prdel. Kdo tě ruší v noci temné, bez pardónů bídně zhebne. Snad přežiju celičký, když dám jen dvě hvězdičky. Na příští díl Zlo se vrací přeju větší koncentrací. (Hele, vážně. Nejsem žádnej Nebojsa, rád v kině prdím strachy do židle, ale tady mě vylekala až uklízečka, když na konci rožla)

plakát

Zabijáci z maloměsta (2017) 

Měli jsme před lety s kámošem podobnej problém. Naše holky náš štvaly a my přemejšleli, co s tím uděláme. Padaly různý návrhy, nakonec jsme se s nima ale, my blbci, jenom normálně rozešli. Vědět, že s nájemným vrahem je taková sranda, neházelo by se tenkrát na zahradě korunou, ale volalo by se do Ruska.