Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční

Recenze (1 483)

plakát

13: hra smrti (2006) 

Bláznivá thajská hororová komedie o tom, že když vám někdo nabídne deset míčů, neměli byste mu hned skočit na špek. Zvlášť když vás sleduje, když zabíjíte obtížný hmyz, a slyší každý váš prd... Dávám jen tři hvězdy, protože si to přes komediální žánr chtělo hrát na závažnější film s hlubokou myšlenkou. A to mě moc nebaví. Jako mrazivá komedie to ale funguje skvěle. Jen, prosím, nečekejte hororovou hru ve stylu Saw. O tom to totiž fakt není a mohli byste být pak stejně rozčarovaní jako já.

plakát

Kruhy (2005) 

Neviděli jste ani jeden díl ze série a zajímá vás, co na tom všichni mají? Tak tohle je taková instantní verze, kde se dozvíte, co se stane, když koukáte na špatný film. A že Jake koukal na hodně špatný film... Pokud jste filmy viděli, už vás Rings asi ničím novým nepřekvapí. Možná snad jen tím, že ústřední hrdina neřeší věci kolem, ale má jasný cíl.

plakát

Psí poslání (2017) 

Komentář obsahuje možné SPOILERY: Co může být dojemnějšího než film, ve kterém na konci zemře pes? Film, ve kterém zemře pes po deseti minutách. A pak znovu, a znovu a znovu... No jo, obrečela jsem odchod všech těch hafanů a musím říct, že jsem si pekelně rozmazala řasenku po tvářích. Uf. Nicméně: pokud odhlédnu od všech těch odchodů a návratů, jde o poměrně průměrný film, u kterého si pobrečíte. Určitě aspoň na konci. A pokud ne, tak... tak prostě asi máte radši kočky nebo co.

plakát

Lék na život (2016) 

Čekala jsem tajemný mystický thriller z prostředí švýcarské léčebny. A ano, to všechno jsem dostala, ale bylo to celé zabalené do nějakých hnusných rybek, hnusných hrdinů (nesedli mi herci, což je prostě u podobných filmů, kdy máte soucítit s ústřední postavou, špatně). Nejhorší však je, jak se to celé vléééčéééé... achjo, tohle bylo sakra dlouhých 150 minut. Myslím, že příště zvládnu i Pána prstenů. Pokud pokoukáváte po tomhle filmu, doporučuji spíš E.A. Poe: Podivný experiment, který se veze na podobné tajemné atmosféře, ale pointa je mnohem lepší. Trochu víc hororově je pojatý Shutter Island, kde exceluje Leo DiCaprio. Prostě všechno je lepší, než tahle báchorka o léku na život, achjo (podruhé v jediném komentáři).

plakát

Vražda v salónním coupé (1997) (divadelní záznam) 

Cimrmani jdou kolem mě už pár let. Občas o nich někdo (každý) mluví, občas jsou v televizi nebo ve sluchátkách v autobusu Student Agency. No a tentokrát mě navštívili v Maďarsku, kde mě k nim zavedla togaf. A já vám teda nevím... První část je za mě strašně zdlouhavá. Ano, vtipné momenty tam jsou, ale občas mi přijde, že se jim to drobet sype. Hra samotná je pak už docela fajn a postavy Bierhanzla a Hlaváčka, které znám filmu, se mi líbily. I pointa byla fajn. Jen za mě asi Cimrmani jsou druhem zábavy, na který bych se sama nikdy nekoukala/neposlouchala/nečetla. Ale ve dvou je to legrace.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Takhle jsem se u německé komedie nesmála dlouho. No vlastně asi nikdy, když o tom přemýšlím. Přitom zápletka je taková ta typicky emerická, kdy jde o balík peněz ukrytý ve škole. Překážkou k získání obnosu není jen řádná vrstva betonu, ale i mladá upjatá učitelka a hlavně třída plná spratků. Elyas M'Barek je fešák, jehož úsměv si po veselých titulcích v závěru filmu budete ještě chvíli pamatovat. Takže jo, Fakjů vám rozhodně doporučuju - není to chytrá kousavá komedie, ale smát se budete.

plakát

Rocky (1976) 

Může být fil mo boxerovi z ulice nadčasovým filmem? Pro mě je Rocky důkazem, že ne. Viděla jsem ho poprvé v roce 2017 a musím říct, že nechápu, proč jsou z něj všichni tak nadšení. Štval mě Rocky svýma myšlenkovýma pochodoma (asi navěky mi v hlavě uvízne scéna z bruslení, kdy ona miluje bruslení, ale bruslí asi jako já - nijak - a on plácá blbosti. Nekonečně dlouhých deset minut, uf), štvala mě Adriana, která zezačátku nosí brýle a vypadá retardovaně a pak najednou prásk je za chic kočičku s baretem. Štval mě její bratr Paulie, co maká v masokombinátu, ale nemá na to svůj život změnit. Líbila se mi ústřední melodie a celou tu dobu jsem čekala na The eye of the tiger (marně)... Štvalo mě, jak je Rockymu všechno jedno a jen tak z plezíru se rozhodne utkat s Creedem. Za tři a to jen proto, že jsem Rockyho viděla v aerovém cyklokině. Pro uživatele Maty85: koukali jsme na stejný film? Podle mě ten konec dopadl jinak.

plakát

Amnesiac (2015) 

Takové to průměrné drama s mysteriózní zápletkou, kterou jsem si sama v hlavě překombinovala a z výsledku jsem pak byla poměrně zklamaná. Pořád jsem čekala ten obrat, kdy zjistím, že parchant je on, a ne ona... A ono takhle. Takže ne. Bentley mi byl nepříjemný, Kate Bosworth je průhledná už od prvních minut a já pořád koukala na auta, abych věděla, kdy se to asi odehrává (protože ona nosí šaty á la 50. léta - mimochodem fakt krásný šaty). Problém jsem měla se samotnou zápletkou - proč ho teda držela v baráku, když to, co chtěla, stejně nemohlo vyjít? Achjo. Takže jediné, co tenhle film tahá z šedi, je soundtrack k filmu. Hudba byla podmanivá, bavila mě. Jo a bacha na ženský, co maj doma kočky. Nikdy nevíte, co se jim honí v hlavě (zdravím tě, drahá t..:D)

plakát

Monstrum (2017) (TV film) 

Téma výborné, zpracování ale pokulhává. Nejen že herecky je to nepřesvědčivé (Patricie Solaříková fackující se přes obličej u vody, Petra Nesvačilová v jakékoli scéně), ale dialogy jsou mizerné a celé se to pak rozpadne na takové to: tenhle chtěl utéct, tenhle chtěl profitovat, tenhle se trochu ztratil, ta podvedla toho, ten podved ji... Na jeden malý film je tu příliš mnoho střepů, které se bohužel nepodařilo poskládat dohromady. Skvělé jsou ale dobové záběry na stavbu sousoší a vůbec snaha natočit film z 50. let, z doby, kdy v každém z lidí dřímalo monstrum...

plakát

Robinsonův ostrov (2017) (pořad) 

Guilty pleasure. Nic víc, nic míň. Jednotliví účastníci jsou poměrně výrazné osobnosti a ponorková nemoc se začíná brzy projevovat. Užijte si čisté peklo v podání naší nejstarší komerční televize. PS: Viděny všechny díly a moderátor byl tragický v každém z nich.