Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (630)

plakát

Discopříběh 2 (1991) 

Po převratu mi to přišlo oproti jedničce o dost slabší a trapný, ale to mi bylo 15. Jak jsem léty dospěl, pochopil jsem a ztotožnil se s hrdiny. Dnes, po třiceti letech je to pro mě těžkej návrat do mládí a do doby, kdy bylo všechno ještě v pořádku, což dnešní generace sotva kdy pochopí. 85%.

plakát

Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (2018) 

Jak je důležité míti Filipa? To abysme měli dostatek takovejhle sraček! Nechápu nékterý, relativně slušný herce, že se můžou k něčemu takovýmu propůjčit. 25%.

plakát

Jedině Tereza (2021) 

Zápletka není úplnej provar, jak to u těhle nových českých romanťáků bejvá, k mýmu uspokojení Vám tu taky v každý scéně netlačí do hlavy všechny možný reklamy a sponzory filmu a hlavně to nesálá trapností. Přesto je film tak nějak šedej, fádní, bez šťávy. A Orozovič za mě teda ne. 50%.

plakát

The Gray Man (2022) 

Navzdory poměrně nízkýmu hodnocení mě film naopak příjemně překvapil. Kašlu na to, jestli to stálo 200, který tu nejsou vidět a každej druhej to zmiňuje jako velký mínus. Bejt to film za půlku, asi by se libil víc...Přijde mi, že lidi už neví co by a když ví, že film stál ranec, chtěli by dostat maximum. No a když ho nedostanou, jsou nasraný a proto hodnotí tak jak hodnotí. Ale já jsem naštěstí jenom obyčejnej maloměstskej buran, co se mu věci líbí nebo nelíbí bez pokryteckých žvástů, takže za mě je tu pořád na co koukat. Akce tu jsou vážně vydařený (obzvlášť ta pražská), častá změna lokací filmu taky prospívá a i když Ryan pro někoho možná působí apaticky, jeho bojový choreo je naprosto úžasný a pro mě je právě on hlavním tahounem a celkem oprávněně lákadlem filmu a s Chrisem tu odvádí skvělou práci. 80%.

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Tak tohle mi sedlo. Těžko srovnávat s jedničkou, k legendám jako je ona je těžký se už jenom přiblížit, natož doufat v zařazení do stejnýho levelu, ale rozhodně se to návratem k původní vizi nazvat dá. Film je sledovatelnej od samýho začátku, nemá žádný hluchý místa a bohužel uteče jak voda. Na indiánech jsem vyrůstal, tudíž s prostředím jsem spokojenej nadmíru, soundtrack, panoramata i celková atmosféra super, finálová scéna jakbysmet. Problém jsem měl trochu s digitálníma zvířatama a CGI vůbec. 82%.

plakát

Mulholland Drive (2001) 

Pro mě dost rozporuplnej film. Jsou tu pasáže, který pro mě byly celkem zajímavý, ale je tu i spousta těch, kde jsem netušil která bije, anebo proč tu vůbec jsou. Divadelní scény mě sraly úplně, konec jsem nepobral. Celkově pro mě nepochopenej film. Třetí hvězdu dávám jen za úžasnou a krásnou Naomi. 60%.

plakát

Divoch (2021) 

A ta komedie je jako kde? Místo toho jsem dostal spíš drama. Nic mi tu nevadilo, nic mě nenadchlo, snad jen krásná příroda. 65%.

plakát

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) 

Už od prapočátků svého filmového bytí mě Války nikdy nelákaly a celá desetiletí jsem jim zdárně unikal. A teď, když jsem se nechal přesvědčit a čekal očekávané, jsem dostal nečekané a to bohužel v negativním slova smyslu. Na svojí dobu skvělý masky, triky a znamenitá hudba. Zbytek dopadl bohužel pod moje už tak slabé očekávání. Na tomhle výtvoru mě krom výše jmenovaného nezaujalo vůbec nic. 45%.

plakát

Cesta domů (2021) 

Typickej Vorlův rukopis se sice slušnými, ale pod jeho vedením už ne tak slušně hrajícími herci. A ty postsynchrony jsou otřesný. 40%

plakát

Batman (2022) 

Tohle má s Batmanem společnýho jen pramálo. Tohle je regulerní kriminálka, která se za něj jen schovává, aby byla pro potencionálního diváka přitažlivější, protože jinak by byla úplně obyčejná. Temná atmosféra filmu je moc pěkná, ale tim to pro mě, teda ještě s příjemným soundtrackem, končí. Batman tu vystrčí růžky jen párkrát a akce trvají krátce, z hrdiny se stal spíš policejní poradce, kterej nejvíc času tráví s dalšíma dvaceti poldama na místech činů a spíš vyšetřuje, než zachraňuje. Pattinson mi problém nedělá, ale jako Bruce mi fakt nejde, stejně jako třeba Gordon a naprosto tragicky zvolenej hlavní padouch. Vím, že byl úmysl, aby to bylo jiný, ale narozdíl od Jokera, u kterýho se ta jinakost povedla, tady to je krok vedle. Film nijak negraduje, od začátku do konce jede konzistentním tempem, žádný velký momenty, natožpak finále se nekonají, takže mě docela překvapuje, že ty tři hodiny celkem utekly a i přes to všechno mě film nenudil. 78%.