Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tomáš (Igor Orozovič) s Terezou (Veronika Khek Kubařová) prožívali lásku jako z učebnice. Poznali se na střední, přeskočila mezi nimi jiskra a pak už to jen doutnalo a hořelo. Po vysoké spolu zůstali v Praze, meteorolog Tomáš získal skvělou práci televizního moderátora počasí, a Tereza se (zatím neúspěšně) snaží rozjet prodej a výrobu ručně šitých bot. Kdy se to zadrhlo? Na Štědrý den, když Tereza přistihla polosvlečeného Tomáše v domněle choulostivé situaci s populární televizní moderátorkou (Emma Smetana). Prekérní chvilku by sice Tomáš mohl celkem racionálně vysvětlit, kdyby k tomu ale dostal příležitost. „Usmiřovačku“ mu překazí neplánovaný pobyt na policejní stanici, a když se konečně dostane domů, narazí na prázdný byt a výzvu, aby se sbalil a odstěhoval.
Tomáš se nechce vzdát bez boje, rád by Terezu obměkčil nějakým velkým romantickým gestem, jenže už nějak vyšel ze cviku. Naštěstí má kamaráda Karla (Matouš Ruml), filmového fanatika, který má jednoduché řešení – proč se neinspirovat scénami ze slavných romantických filmů? Jenže Tomáš záhy pozná, že to, co stoprocentně funguje na filmové hrdinky, nemusí nutně fungovat i v šedivé realitě, zvlášť když provedení pokulhává, nebo když se do cesty připlete charismatický fotograf (David Matásek), který se o Terezu zajímá víc, než je zdrávo. Jedině Tereza je romantická komedie plná trapasů a omylů, která názorně dokládá, že boj o lásku může být někdy neuvěřitelná šichta, zvlášť když vám život dává jednu facku za druhou. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (180)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V roce 2021 jsem v sobě objevil lásku k novějším kouskům české kinematografie. Tedy abych byl přesný k některým samozřejmě. Zdá se mi že v roce 2021 se urodilo vícero povedených záležitostí než v minulosti. K takovým patří i záležitost kolem jedné Terezy. Důvody vidím v zajímavém příběhu, časté citaci mých oblíbených hollywoodských trháků a parádním výběru herců. Nejvíce samozřejmě září Emma Smetana, která svou mrchu hraje absolutně dokonale. PS: -"Tak yippee ki yay, motherfucker." - "Matku bych do toho radši netahal." 70% ()

Jaroslaf odpad!

všechny recenze uživatele

1. Neuvěřitelně levně vypadající produkce dává tušit, že toto nebude dobré. 2. Proč je proboha Igor Ozorovič herec? Neumí mluvit, neumí dobře vypadat, neumí hrát. 3. Matouš Ruml je fajn. Ale jeho neustálé vykrádání všech jiných filmů ne. Aneb jak poznáte, že je film špatný? Má potřebu krást cizí nápady. 4. Veronika Khek je podobně marná jako Igor. 5. Emma Smetana si užívá mrchu. Kdy už zahraje Tereza od Waldemara? 6. Proboha ne, bude ji zpívat Igor. 7. Igor neumí ani zpívat. A jeho "improvizace" na téma "Hoří mi kamarád Karel," je šílená. Naprosto. A film by si zasloužil díky ní být tak na 20ti procentech. 8. David Matásek je "charismatickej chlápek"? Aha. 9. Nechci už nikdy v ničem vidět Igora Orozoviče. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Bohužel se jedná o promarnění potenciál jelikož nápad aplikovat romantické komedie do skutečného života na sbalení někoho je hodně nevyužit. Nepodařily se ani vedlejší postavy jelikož jsou nezajímavé nemají žádný vývoj a třeba ta co ve výsledku je něčí otec vyšumí do prázdna jelikož se o ní nic nedozvíme a působí to jako z nouze ctnost. Co naopak oceňuji jsou hlavní herci, kterým to spolu pasuje a mají spolu dobrou chemii a to, že si někdo po více jak 20 letech vzpomněl na českou popelku 60 procent ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další čárka na nekonečném účtu českých rádoby romantických komedií, která není ani vtipná ani romantická. Veronika Khek Kubařová je sympatická a umí hrát a i když jí scénář hází klacky pod nohy a dělá z ní blbku, tak to ustává se ctí. Igor Orozovič je taky sympaťák, ale hrát moc neumí a nevěřil sem mu vůbec nic z toho co tam předváděl.No a Matouš Ruml jako komická vedlejší figurka si jede svojí Lexa pózu a je ve finále asi tím nejzábavnějším prvkem z celého filmu, ač je to třeba brát s velkou rezervou...40% ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Obě poslední setkání s naší současnou filmovou tvorbou nedopadla vůbec špatně, tentokrát se už ale ucho utrhlo. Nezjišťoval jsem si, do čeho jdu, takže mě nepříjemně zaskočilo, že do snímku dokázali tvůrci narvat hned dvě kalendářní emoční ždímačky, a kolem nich napsat příběh tak neskutečně prvoplánový a nebojím se říct i hloupý, až jsem musel ze všech sil bojovat s touhou fyzicky si ublížit, abych tak umenšil své duševní utrpení. K čemu může asi tak dojít, když je nějaká slečna pozvána večer do pokoje nějakého muže? Takhle se ptám u valné většiny filmů, v nichž se řeší dnešní takzvaná znásilnění a které jsou dle mého názoru výsměchem všem ženám, které prožily znásilnění skutečné. Tady bych stejnou otázku položil hlavnímu hrdinovi, který projevil inteligenci naprostého vypatlance a opakovaně mě ujišťoval o tom, že má v hlavě hlavně ozvěnu. Hlavní ženská hrdinka se kvůli své emoční houpačce taky nestala mou favoritkou, vedlejší figury mě rovněž příliš nepřesvědčily, primácké zprávy nemám rád a fakt by mě zajímalo, kdo nasadil Emmě Smetana do hlavy myšlenku, že by to měla zkusit jako herečka. Tohle pro mě opravdu nebylo příjemné setkání s českým filmem. / Poučení: Mícháš-li Jima Beama s vínem, můžeš si být vcelku jistý, že je záhy uvidíš oba znovu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Mezi závěrečnými titulky můžeme vidět ještě jednu scénu. (griph)
  • Film je in memoriam věnován fotografovi Pavlu Váchovi (11. června 1940 Praha – 12. února 2021 Praha). (Marcos22)
  • Natáčení probíhalo 16 dní. Točilo se především v Praze. Natáčelo se také na nejvyšší hoře Českého ráje Kozákov. (Azurose)

Související novinky

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

10.09.2021

34. ročník filmového festivalu Finále Plzeň se letos opět uskuteční na podzim. České filmové žně začnou 24. a skončí 29. září. Do kin od léta míří řada nových snímků a Finále je nabídne pohromadě… (více)

Reklama

Reklama