Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zoufalé snaze překonat krizi středního věku Martin (Rasmus Bjerg) utekl ze společnosti, aby žil v lese. Obstaral si luk a výstroj jeskynního muže, ale pravdou je, že přežívá jen tak tak. Jednoho dne narazí na Musu (Zaki Youssef), drogového dealera, který je zraněný a na útěku. V naději, že uniknou mnoha problémům, se excentrické duo vydává na hektickou jízdu napříč fjordy. Pronásledován místní policií, rozzuřeným Vikingem, násilníky a – v neposlední řadě – svou rodinou! (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (49)

Azurose 

všechny recenze uživatele

Zábavná a velice stylizovaná komedie o chlapíkovi, který chce být mimo rodinu, práci a své problémy. Film nepřímo konfrontuje společenské problémy, kdy jsou muži vychováváni, aby byli tvrďáci a přitom ve skrytu duše ani neumí se svými vnitřními problémy bojovat a tak se jim jednoduše snaží utéct. Snímek se přitom nesnaží nikomu nic vnutit a nikoho nepoučovat. Na film se moc dobře kouká, prostě to baví. Každá postava má cíl, který je ve skutečnosti úplně jiný, a tak si každý ve filmu najde to, co ho zajímá. Třešničkou na dortu jsou naprosto spektakulární záběry na norské fjordy a krajinu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kríza stredného veku v netradičnej, no málo zábavnej forme. A to je práve moment, kde film zlyháva. Ak by sa štylizoval do polohy sociálnej drámy, potom v poriadku. Lenže on sa štylizuje do polohy komédie a tento prvok mu vôbec nevychádza. Tých vtipných scén je tu veľmi málo. Absurdum à la Fargo, ale bez toho šmrncu. ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Dánská hořkosladká komedie díky údernému námětu poslouží spíše jako podnět pro divákovo zamyšlení, ale sama o sobě k zajímavým závěrům nedochází. Navzdory lehce přestřelené stopáži celkem příjemně uteče, přestože nestaví na chytlavém stylu ani třaskavém humoru. Milovníky severu ale rozhodně neurazí. Více zde. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekal tak trochu něco jiného, nicméně nakonec jsem v sobě našel příjemný pocit souznění s filmem a snad i myšlenkou. Ke všemu určitě dopomohl klasický skandinávský nádech, trochu té přírody...té krásné, skvěle ukočírovaná směsice žánrů a práce se všemi postavami. Také se mě film ptá, zda je dnes ještě vůbec možné, vymanit z toho našeho materiálně založeného světa, ve kterém se prostě všechno žere ve velkém, přičemž většina lidí dokonce i nahlas mlaská, a všemožně se dovádí...kdo je tak odvážný, aby zahodil veškerý svůj luxus, zpřetrhal rodinné vztahy a šel žít zcela svobodně...každopádně šance na skromný, přesto více plnohodnotný život, ve kterém člověk nemusí v kožešinovém obleku přepadat benzínky, tu stále je, tedy ta naděje...ještě pořád tady je! I když Martin není vůbec dobrým příkladem...lze do toho jít i jinak. [SCANDI 2022 - Filmový klub Citadela] ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Jsou momenty, kdy chci znát odpovědi na všechny otázky, které film vyloží na stůl, ale tohle není ten případ. Někdy se člověk prostě jen rád uvolní a nechá se unášet úchvatnou norskou přírodou. Divoch je úžasnou feel-good jednohubkou, která vás donutí přemýšlet nad životem a záhadou, kdy už tomu policejnímu psovi konečně skončí volno. Momentálně asi to nejlepší, na co můžete v kině zajít. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Snímek měl mít v listopadu 2021 norskou předpremiéru na mezinárodním filmovém festivalu v Bergenu (Norsko). Kvůli událostem v Kongsbergu, kdy útočník střílel lukem šípy do lidí, bylo promítání zrušeno. Po dohodě s producenty a distributory se veškerá promítání přesunula na neurčito. (Azurose)

Reklama

Reklama