Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Western

Recenze (2 438)

plakát

Česká soda (1993) (seriál) 

"Česká soda" se z počátku rozjíždela velmi pomalu. Humor byl ještě takový neohrabaný (zvláště první díl) a tvůrci pořádně nevěděli co si mají dovolit a co ne. Postupem času se humor vybrušoval, zmizly jakékoli zábrany a na svět přicházela jedna kultovní scéna za druhou. "Českou sodu" mám rád a čas od času si ji pouštím. Ovšem ani ona se neubrání nevyrovnanosti. 80%.

plakát

Žbluňk! (1984) 

Zábavná kravinka se sympatickým Tomem Hanksem a nádhernou Daryl Hannah. Jenom mozek nechte spát! :-) 50%.

plakát

Krkonošské pohádky (1974) (seriál) 

Už jako malé děcko jsem jej měl hrozně rád, ovšem s jedním zádrhelem. Vždycky mi byl hodně sympatický Trautenberk (životní role Ilji Prachaře) a nepokrytě jsem mu fandil, z čehož jsem byl vždycky smutný, když zase neuspěl. Ve většině případů (pravda, třeba trávit kozu nemusel) se chtěl jenom pořádně nažrat a všichni mu v tom jenom bránili. Jinak bez výtek. I po těch letech okouzlující. 85%.

plakát

Psanec Barbarosa (1982) 

Hodně zajímavý a dosti netypický western. Filmů o přátelství chlapce a starce a jeho předávání rad už tu bylo hodně, i ve westernovém žánru. Ovšem "Barbarosa" je takový nějaký...no, prostě jiný. Přestřelky nejsou nijak na efekt (mimochodem ani jedna postava nijak zvlášť pistolí nevládne) a jakákoli akční scéna působí syrově a realisticky. Gary Busey působí v roli mladíka Karla přesvědčivě, i když mu táhlo na čtyřicet :-). Zajímavé. Country zpěvák Willie Nelson byl v roli Barbarosy skvělý, i když většinu role hraje jeho vizáž (nebo snad právě proto). Pro našince má tento film i jiný význam - poslední film Jiřího Voskovce. V roli pološíleného mstitele taktéž nebyl k zahození. "Barbarosa" je sice ne moc známý, ale skvělý western s mírným nádechem mystiky, nečernobílými postavami (není tu žádná výrazně kladná, ale, krom Mexického bandity, ani žádná výrazně záporná) a výtečným závěrem alá "Černý tulipán". Barbarosovi stačil ke štěstí pásovec. Mě všechny filmové ingredience stačí k tomu, abych dal 80%.

plakát

Taxi (1998) 

Což o to, sranda tam je, nějaká ta honička, pěkný auto...ale nic, co by "Taxi" vytáhlo nad průměr, nenacházím. 50%.

plakát

Poslední legie (2007) 

Z jedné strany brambůrky, či popcorn, z druhé strany pivo, či colu, nohy na stůl a vypnout mozek. 35%.

plakát

RoboCop (1987) 

Jo jo, taková byla 80. léta. Nabušený akční sci-fi mazec. Paul Verhoeven umí! 85%.

plakát

Country estráda (2001) (pořad) 

Ivana Mládka mám rád, jako muzikanta i jako baviče. Se svým absurdním humorem sice někdy zašel do úrovně hospody 4. cenové skupiny, ovšem vždycky u něj vítězí vtip, nikoli trapnost. Jeho "Čundcountry show" jsem moc rád sledoval díky netradičnímu humoru a country kapelám (nevím, kurva, co tady proti country každej má). Jeho pokračování, "Country estráda", je však bohužel o dost slabší. Soutěž country kapel sice zůstala, ovšem vloudil se stereotyp, trapná Plačková, trapná Libuna či sice občas vtipný, ale jinak stále stejný Pitkin. Snad kuličkový hlasovací systém a zesilovač Zdeněk Srstka originalitu nezapřou. Ale i tak je to celkem dobré.

plakát

Čundrcountryshow (1994) (pořad) 

...a teď nedávno jsem slyšel takovej fór, kterej se mi hrozně nelíbí, prej: "Víte proč musí mít ženská větší IQ než kůň? Když meje schody, aby nevypila kýbl"... Tenhle pořad jsem ze všech těch Nováckých sledoval nejradši. Mládek je king!

plakát

Společenství vlků (1984) 

Čekal jsem hororovou verzi Červené Karkulky, nebo trochu drsnější pohádku. Ovšem výsledek je takový, že se Neil Jordan po celou dobu nedokáže rozhodnout, kterou z těchto dvou variant použít. Na horor málo propracované, naivní a nedotažené, na pohádku až moc hororové. Herci jsou zcela nevyužití, Angela Lansbury a ani můj oblíbenec David Warner nemají co hrát. Neil Jordan umí mnohem víc. Za slušnou atmosféru temného lesa (i když papundeklového) a několik gore přeměn (které stejně hodně dávají vzpomenout na Carpenterovu "Věc"), no, dejme tomu, 40%.