Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (125)

plakát

Dark (2017) (seriál) 

Dobré. Klobouk dolů soudruhům z NDR, jak dokáží audiovizuálem konkurovat špičce zámořské produkce. Zdá se, že se Netflix s podporou činil. I samotný námět je velmi zajímavý, a zcela náhodně při sledování po Chernobylu působí jako jeho fantasy spin-off. I hudba se nese v podobném duchu. Jediné, čeho se obávám, je symptom seriálu Lost. První série sama o sobě nefunguje příběhově zcela vůbec. Druhá série již leccos vysvětlila, ale bohužel se do králičí nory ponořujeme stále hlouběji a v tolika směrech, že se bojím, že tvůrci pomalu ztratí schopnost to jakkoliv uspokojivě vyřešit a zakončit.

plakát

Banda (2019) (seriál) 

Kecy o tom, že se jedná o realistické ztvárnění superhrdinů, si nechte. Na základě opěvných komentářů jsem čekal, že se dočkáme antihrdinů, kteří budou heroičtí navenek, ale zrůdy uvnitř, na základě hmatatelného vývoje nebo z jasných důvodů. Dočkal jsem se pouze samoúčelného ztvárnění hrdinů jako sviní, asi abychom šli proti proudu. Jako jednohubka dobré, v záplavě existujících příběhů z alternativních realit, kterými je již dnes DC a Marvel komiksové, filmové a animované univerzum přecpané, je to prostě jen další v řadě. Přehrávající Urban, který v jiných charakterech vynikl mnohem více, bohužel tu bandu nevýrazných obličejů též velmi nepozdvihnul. Slabší **** za pěkné řemeslné zvládnutí, některé zajímavé postavy a super atmosféru. P.S. Při tom, jak je vysvětlený origin hrdinů, jsem zvědavý, čím hodlají Homelanderovi ublížit.

plakát

Trojí hranice (2019) 

Skvěle obsazený, úžasně natočený, seriálový výplňový díl, který je zhruba od půlky úplně o ničem. Aneb přetrvávající problém Netflixácké produkce, kde vše alespoň na papíře určitě funguje, nicméně v reálu tomu prostě něco chybí.

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

This is not the Star Wars you're looking for. Nulový vývoj postav - někdo se ztrácí a nachází, a vám je to úplně jedno, protože ty dvě události od sebe dělilo pár minut. Někdo umírá a vám je to úplně jedno, protože nevíte, co pro vás ona postava měla znamenat. Nulový benefit pro postavu Hana Sola i Landa. Výplňový díl seriálu, kde se nikdo nikam neposune.

plakát

Ospalá díra (2013) (seriál) 

1. série - *****. 2. série - **** 3. série - **.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

1. Série - *** 2. Série - *****; 3. Série - ****.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Neni to pro me sice nejlepsi Marvelovka, ale jedna ze dvou nejlepsich: setsakramentsky tesna plichta s The Avengers! KONECNE vyzralej a temnej film, nejen klasickej superhero akcnak, ale i spy-thriller kterej jako by vypadl z pera Toma Clancyho. Na tohle jsem od Marvelu cekal uz dlouho.