Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (1 284)

plakát

Exterminátor (1990) 

"Já rád formuji mladé mozky". Režisér komanda Mark L. Lester se před tím než natočil svůj béčkový Olymp sympaticky odvázal a předkládá divákovi naprosto ujetou záležitost. Koncept jedničky otočil totálně nahlavu, takže v roli "těch zlých" jsou tentokrát učitelé - respective učitelští roboti. Protože smradi jsou otravní stejně jako v jedničce musel fandit robotům - nicméně je to celé tak zcestné, že je to vlastně jedno. Musím ale vyzdvihnout absolutně geniálního učitele dějepisu, kterej si to šíleným způsobem vodil po celý film. Co se týče "klaďasů", ženská je hezká a maník taky docela ujde, takže nemám výhrady. Konec, který je totálně obšlehlý z terminátora mě vysloveně nadchl a díky němu dávám nakonec 4.

plakát

Dlouhý Velký pátek (1980) 

Poctivá gangsterka s neodolatelným Bobem Hoskinsem, kterému se impérium hroutí pod rukama. Líbí se mi, že nehraje klasického rapla (jako například Pesci), ale stejně se s ničím moc nemaže. Jako taková třešnička je zde mladý Brosnan v mini roličce. Velmi dobrý soundtrack

plakát

Thor (2011) 

Slušná komixovka, která šlape především v první půli, kdy hlavní hrdina v podání sympatického Hemswortha objevuje se svojí kouzelnou neomaleností svět lidí. Branagh vtiskl této části sympatický nadhled, který se k podobnému filmu rozhodně velmi hodí. Škoda že druhá půle víc tlačí na pilu a humor se téměř vytráci. Akce je ale docela obstojná a s Ásghardem si tvůrci vyhráli. Poctivé tři, kterým k nadprůměru nechybí moc.

plakát

V kómatu (1978) 

Slušný, klasický triller se sympatickou Genevieve jako doktorkou, které trochu přicmrndává mladý Douglas. Svět politiky v nemocnici, kde skoro každý čachruje nebo jinak intrikuje by mě zaujal i bez hlavní dějové linky. Golsmithova hudba k filmu přesně sedne a je skvělá.

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

Z pátého dílu poněkud pofidérní série vykřesal Lin poměrně slušný akčňák, který (aspoň jak mě chudá znalost říká) nemá s předchůdci naštěstí tolik společného. Pár povinných závodů nebo narážek tu sice je, ale nic co by vysloveně škodilo. Vin Diesel je sice trochu tučnější, ale pořád má svůj cool chraplák. Po krku mu jde "obrovskáalmara" Johnson, oba jsou moc, moc zlí a hází zavylé škleby, což je super. Konečná honička, kdy tvůrci pustili i zbytky logiky absolutně k vodě se vyznačovala opravdu velkou porcí zničených aut (i Kobra 11 by záviděla:). Pokud člověk totálně vypne mozek, dostane solidní akční podívanou. 70%. Jo a ten soft co z jakési ušmudlané fotky (kde maj manící zakrytej ksicht) identifikuje člověka a předloží foto jak z občanky chcu taky :)

plakát

Oscar (1991) 

Možná dílem nostalgie, ale já tento komediální kousek považuju za naprostou pecku. Stallone (velmi slušně nadabovaný) prostě nemá chybu.

plakát

Třída roku 1984 (1982) 

Čekal jsem trochu větší béčkovou mazanici, ale nemůžu říct, že bych byl sklamaný. Scénář sice obsahuje klasické béčkové propriety jako jsou černobílé postavy, totálně předvídatelný průběh, ale film je celkově správným způsobem přitaženej za vlasy, takže to prostě nějak funguje. A navíc je mi Lesterovo poselství, že s nezletilou chamradí je třeba pořádně zatočit a bludy různých liberálních žvanilů ignorovat velmi sympatické. Celý film jsem se těšil až Kingovi cukne žilka na čele a s omladinou zamete. A až ten moment přišel tetelil jsem se spokojeností.

plakát

Cestování na okraj vesmíru (2008) (TV film) 

Zoufale nevyužitý potenciál paradní grafiky. Komentář mě po deseti minutách velmi iritoval, kecy jak pro žáky první třídy, které asi měli dodat punc dramatičnosti. No kdyby si to autoři odpustili a radši se věnovali čistě faktu a sdělili tak mnohem víc zajímavých informací, v mých očích by si určitě polepšili.

plakát

Srážka s mimozemšťanem (2011) 

Poctivě snaživá zábava, která mě ale nevzala za srdce. A ani toho smíchu zase nebylo tolik, tu nejlepší scénu (ptáka) jsem znal z traileru. Také mě vadily některé opakující se vtipy a občasná hluchá místa. Průměr.

plakát

Tekken (2010) 

Po asi desátém kopu do hlavy jsem musel začít přemýšlet, že bych Rockymu odebral primát filmu s nejabsurdnějšími souboji. Jinak bitek je docela dost a koukat se na ně dá. Každý fajtr má mít sice svůj unikátní styl, ale všechno to vypadá dost podobně. Nedostatek testosteronu v aréně se snažili tvůrci nahnat aspoň pořádnou porcí "cool" zpomalováků a těch nejvíc uber zlých pohledů - samozřejmě za doprovodu zlovolného chrapotu. Takto scestný scénář by si asi zasloužil nebrat se tak vážne a utlumit pronášené moudra na minimum. V porovnání s nedávno shlédnutým Mortalem, který má dobře namíchané ingredience zábavného béčka je to o dost slabší. Hlavního maníka mohli vybrat trochu víc urostlejšího, působil mezi nařachanýma metrakovýma chlapama jako klouček. Aspoň že ženské ušli. Jo a Tagawa byl fakt špatnej :)